Jeste da nešto rjeđe pišem, ali evo poslije nekog vremena smo stigli ukomponovati jedan skup koji se održava u Rumuniji, a na koji mi je želja bila otići sigurno 4-5 godina. Rumuni su izgleda veliki zaljubljenici u Mercedese i to pogotovo 124 jer imaju baš klub posvećen w124 ali coupeu. Svake godine je drugi grad domaćin skupa. Ja sam to nekako upratio preko ljubitelja iz Mercedes Benz kluba iz Srbije i s njima sam isao.
Plan je predviđao da se prođu 3 grada ( to ova naša ekipa), Targa Jiu, Sibinj i Rašnov. Obišli smo i dva vrha na Karpatima, Transalpinu i Transfaragarasan. Transalpina je bila zahtjevnija jer to nam je bio prvi test (vrh nekih 2100m), da vidimo hoćeli nam prokuhati auta, ali sreća ni jednom nije, osim vođi puta, koji vozi kupea 124. Problem je bio u tome da mu je pocelo curiti ulje na mjenjač.
Transfaragarasan je nešto laksi put, vrh je predivan imaju i 2 jezera a karakteristican je po tome, što ga je Čaušeku dao izgraditi 1970-1974, u strahu od eventualnog napada od SSSR. Put je prohodan samo od maja do oktobra. Kad smo se spustali naišli smo i na smeđe medvjede, jer je valjda bila sezona parenja.

Transalpina

Transfaragarasan

Za 6 dana prešao sam cca. 2200 km i prosječna potrošnja je bila oko 7 litara.