Nije, ako misliš na crveni segment najbliže registraciji to su stop svjetla. Zatim vanjski žuti segmenti su pokazivači smjera, a u sredini su tri segmenta odozgo prema dolje; najgornji je katadiopter, u sredini je bijelo rikverc svjetlo, a najdonji crveni je pozicija. Maglenki u tim lampama nema.
Bila mi je još ideja da na mjesto pozicije ugradim dvopolno grlo za dvopolnu žarulju 5W/21W kako ima na primjer Opel Vectra A riješene maglenke. Znači kada su upaljene pozicije svijetli žarna nit od 5 vata, a kada se upali stražnja maglenka proradi 21 vat žarna nit, tako je to Opel riješio na Vectri A.
Ali ima jedna kvaka, po zakonu i propisima maglenka se ne smije dodirivati i stajati odmah pored stop svjetala jer je jakog intenziteta i iste je boje i kada vozač nagazi kočnicu, stop svjetlo više nije toliko uočljivo i zato postoji propisani minimalni razmak između segmenta stop svjetla i stražnje maglenke.
Na primjer na Vectri A pozicije/maglenke su na dnu lampe, a stop svjetlo na vrhu lampe, kod Golf dvojke stop svjetla su na vanjskim bočnim dijelovima lampi, a maglenke na unutarnjim dijelovima lampi, a između njih je katadiopter s pozicijom.
A vidi na Ladinim lampama od VAZ 2106 i VAZ 2121 (rana Niva) koju si sliku stavio, da ja sada preinačim grla od pozicije i stavim dvopolna grla za dvopolnu žarulju upravo bi se tada maglenke dodirivale sa stop svjetlima i to je protupropisno i takva lampa ne bi nikada prošla homologaciju, a ne da mi se izigravati propise i zakone, radije ću staviti homologirane lampe koje su prošle ispitivanja.