Autor Tema: Kako uvesti, troskovi itd...  (Posjeta: 147681 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline RI1960VW

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: narodno
Kako uvesti, troskovi itd...
« Odgovori #45 : 21 Listopada, 2012, 22:34:39 »
Da li se u ovih nekoliko godina (koliko postoji ova tema) profilirao netko od forumaša ili netko koga forumaši znaju u uvoznika starodobnih vozila - netko tko pruža kompletnu uslugu uvoza, špedicije i ishodovanja potrebne dokumentacije?

Dakle, ja "prstom" pokažem koje vozilo (pronadjeno na internetu) želim i ta osoba (tvrtka) odradi sve korake za mene..

"Ključ u ruke" sistem..
Better to remain silent and be thought a fool than to speak and to remove all doubt.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #46 : 22 Listopada, 2012, 08:00:56 »
U ćem je problem pričekati do srpnja iduće godine i onda kupuješ u EU kaj hoćeš i nema više uvoza?

Offline MarxRi

• Antique Member
« Odgovori #47 : 22 Listopada, 2012, 11:24:04 »
Citat: deda;347065
U ćem je problem pričekati do srpnja iduće godine i onda kupuješ u EU kaj hoćeš i nema više uvoza?

upravo tako.....mislim da se sprema fina migracija oldija na teritorij Hrvatske.
ja vise do 01.07. necu ni gledat oglase van HR jer se samo bediram...a oglase u Hr sam davno prestao gledati :)

jel netko skuzio koja ce biti davanja ako ce ih uopce biti ?
SUTO BAGNA\' - SEMPRE TACA\' - NEVE IAZO  - STESO CAZO

Offline MarxRi

• Antique Member
« Odgovori #48 : 22 Listopada, 2012, 11:24:54 »
Citat: deda;347065

upravo tako.....mislim da se sprema fina migracija oldija na teritorij Hrvatske.
ja vise do 01.07. necu ni gledat oglase van HR jer se samo bediram...a oglase u Hr sam davno prestao gledati :)

jel netko skuzio koja ce biti davanja ako ce ih uopce biti ?

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #49 : 22 Listopada, 2012, 11:45:35 »
Davanja će biti,platiš porez na općini i nemaš jebade sa homologacijama,uvoznim papirima i ostalim sranjima,a to iziskuje puno vremena i drkanja po šalterima,često puta je to gorje i skuplje nego na općini platit porez i imaš ugvor i auto je rješen.

Offline MarxRi

• Antique Member
« Odgovori #50 : 22 Listopada, 2012, 11:55:26 »
pojasni malo plz "porez na opcini". Koliko % je taj porez ??

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #51 : 22 Listopada, 2012, 12:04:32 »
Pa neznam kolko će bit,po ovom sada bi trebao biti porez 5% na prijenos vlasništva kao da ga kupuješ tu od nekog,samo ja mislim da ćeš moram platit PDV prema fakturi i ugovoru koji doneseš odakle si ga kupio,neće se država toga odreć,sumnjam,makar bi trebalo biti sve po EU normama jer je to međudržavna transakcija i svi bi trebali imati svugdje jednake uvjete.Živi bili pa vidjeli.

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #52 : 22 Listopada, 2012, 12:07:47 »
Nažalost još uvijek nitko ne zna kako će to funkcionirati od 01.07.2013. Homologacija i carina su najmanji problem. Glavni problem su trošarine (posebni porezi) kojih će se, bojim, naša država teško tako lako odreći. Za automobile izvan EU najvjerojatnije se neće promjeniti ništa. Ja inače mogu, prema sada važećim propisima, preko svoje tvrtke odraditi sve po sistemu "ključ u ruke" pa ako koga zanima može me slobodno kontaktirati.
"Nothing drives like an Alfa!"

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #53 : 22 Listopada, 2012, 12:20:01 »
To i kažem,platićeš  ovako ili onako,ali neće trebat zajebancije sa uvozom.Kad sam prije nekolko godina htio uvest auto,nakilavio sam se dok sam našao preko koje uvozne špedicije to napravit,još i kada je bio oldtaimer,ajoj,svi su bježali od toga ko vrag od tamjana.

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #54 : 22 Listopada, 2012, 12:48:23 »
po nekim saznanjima sve će ostat isto,osim šta neće bit carine,al možda ubace koji porez za zamjenu carine a ostali uvjeti bi tribali ostat isti,eko norme,homologacije itd
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #55 : 22 Listopada, 2012, 12:54:07 »
Carine za aute iz Europe nema ni sad.
 Deda, pošto se bavim uvozom-izvozom već gotovo dvadeset godina meni ni prvi uvoz oldtimera prije desetak godina nije teško pao, ali slažem se da nekome kome to nije posao može zadati dosta brige. Za one koji ne žele imati brige tu sam.
« Zadnja izmjena: 22 Listopada, 2012, 12:56:51 Alfa Veloce »

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #56 : 22 Listopada, 2012, 15:00:25 »
Dobro,ajd sad onda objašnjenje:ja odem van sam izaberem auto ,kupim ga,tamo napravim ugovor sa vlasnikom,to sam se raspitao kako i gdje i dođem u Hr na granicu i kome se obratim,odnosno kako ja sada ,mogu dalje ,ako tebi odnosno tvojoj firmi dam u daljni postupak,jel još onda ja moram nešto obavljat,ili čekam da mi sve papire sredite do registracije?Pitanje se odnosi na old taimer,noviji auti me ne interesiraju.

Offline RI1960VW

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: narodno
« Odgovori #57 : 22 Listopada, 2012, 15:47:49 »
.. i koliko ta usluga košta..?
Better to remain silent and be thought a fool than to speak and to remove all doubt.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #58 : 22 Listopada, 2012, 17:09:29 »
Kolko god,mislim da je još uvjek jeftinije i novaca i živica nego da sam lunjaš okolo i zezaš se.Tko je u tom điru,zna kako  i gdje  i njima to nije ništa problem.Ja bi poludio već od samom šetanja i čekanja.

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #59 : 22 Listopada, 2012, 17:17:29 »
Ako ja radim onda radim sve i ugovor i prijevoz i carinjenje, a krajnji korisnik dobiva auto sa svim potrebnim papirima za registraciju. Cijena zavisi od slučaja do slučaja. Gdje se auto nalazi, da li je u voznom stanju, koliko je velik, da li vlasnik ima sve potrebne papire za izvoz itd. Auto se može uvesti i na ime, pa se plaća samo usluga, bez cijene auta i carinjenja koje obavlja i plaća sam krajnji korisnik.