Napokon, nakon dugog iscekivanja, ipak su komunalci na opce zadovoljstvo zapoceli sa svojom izuzetno vrijednom akcijom u kojoj je izuzetno jak naglasak na ekologiji i ocuvanju okolisa.
Naime mogu se pohvaliti da sam vec dobio na samoljepivoj naljepnici obavijest o uklanjanju vozila. Uz svu ironiju gluposti, iskrena pohvala sta su ipak stavili obavijest, a nisu auto ukrali bez rijeci. Dakle to vam izgleda ovako:

Ono zuto na sajbi je upozorenje
Jeste li malo bolje procitali na kojoj adresi se nalazi vozilo, i jeste zamijetili kako je napisana marka i boja vozila? A da, i datum kada je obavijest postavljena je vrlo zanimljiv, dakle ja sada zasigurno znam od kojeg dana moram poceti brojati dane.
Mozda sam pomalo nepristojno nazvao u svojoj poruci koja je stajala na prednjoj sajbi gospona komunalca “smradom”, covijek nije kriv, samo zaradjuje svoj kruh pa povlacim uvrede na njegov racun. Tim vise sto su oni koji su ga poslali zaposlili ucinili jedno lijepo djelo Jadan komunalac je dezorjentiran, uopce ne zna gdje se nalazi, Nemre raspoznati koja je marka vozila, siromak je potpuno neupoznat s auto industrijom, a jos k tome je i daltonist pa ne moze zakljuciti koje je boje auto. Jos da zna koji je datum, di bi mu bio kraj. Ali ipak, taj je ocigledno siroti nepismen covjek zaduzen da procijeni koje vozilo “neispravno i nije za popravak” (tako pise u clanku zakona na koji se pozivaju) pa ga po tom istom clanku zakona treba “odmah odvesti u reciklazu” (i to pise u tom clanku)
Zapazite jos jednu zanimljivu situaciju na prilozenoj obavijesti koja se izdaje jer je vlasnik nepoznat, “kako nije moguce utvrditi vlasnika…” (pogledajte fotku i vrata, a i napisao sam na sajbu da vozilo nije napusteno vec je vlasnik na kbr. 24), vozilo ce se “na trosak vlasnika” otpeljati na reciklazu.
I jos nesto, clanak 151 gore navedenog zakona:
“Prisilno uklonjeno vozilo odvozi se na odgovarajuce odlagalište o cemu je komunalno redarstvo dužno obavijestiti vlasnika. Ako vlasnik ne preuzme vozilo u roku od osam dana od primitka obavijesti i ne podmiri troškove uklanjanja i cuvanja (skladištenja) vozila, vozilo ce biti prodano na javnoj dražbi.”
Znaci pravno otkup vozila je moguc ukoliko se ne pojavi vlasnik.
Sorry na malo duzem postu, ali pazite, ocito je trenutacno cijena otpadnog metala i aluminija vrlo visoka, pa ce seronje brzo pobirati sta god se moze.