AlfaZD - provjereno dobar savjet. :palac:
Dakle, zgasis sve potrosace (i svjetlo u kabini :) ), iskopcas jednu od klema, drugu ostavis, stavis ampermetar preko santa na 10A (na malim mjernim podrucjima voli skurit osigurac u unimeru) i spojis na iskopcani terminal baterije jednu zicu ampermetra, na otkopcanu klemu spojis drugu. Ako pise bilo sta osim nule (i mozda standardne smetnje od 1 na zadnjoj znamenki), radi dalje sa osiguracima kako ti je Alfa rekao.
Sto se tice celija, moraju imati minimalni napon da bi mogle davat struju van. Kad se ti karakteristicni naponi pomnoze s brojem celija u akumulatoru, za obican 12V akk minimalni napon je nekih 10.4V. Dakle, ako akk ima manje od tog napona bez tereta, sa odspojenim klemama onda je najvjerojatnije mrtav i spreman za smece.
Meni je struja divljala u autu, problem sam rijesio tako da sam svu vanserijsku elektriku povezao stopicama, zvucnickim kablom, preko vlastite kutije sa osiguracima. Ispravne serijske kontakte sam iskopcao, pobrusio i ukopcao. Kako stalno imam spojen voltmetar, primjetio sam da mi je napon u leru sa standardnim potrosacima skocio za cak 1V.
Stvar koja mi je cicala akk je zarulja u prtljazniku. Probem je bio sto se prekidac za tu lampu pomakao tako da je "mislio" da je prtljaznik otvoren kad nije. Tri minute serafcigerom su rijesile problem. Planiram sve elektrofotonske :) uredjaje zamjenit diodama.