Autor Tema: BMW E30 325i M-tech 1  (Posjeta: 58450 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mattax

• Antique Member
BMW E30 325i M-tech 1
« Odgovori #150 : 06 Srpnja, 2010, 23:23:58 »
nema druge nego srediti VW-a da možeš pristojno odvest dijete na more... :ghh:čestitke na prinovi i radu na limu i željezu:palac:
...DNK rulz...

Offline marac_kc

• Antique Member
BMW E30 325i M-tech 1
« Odgovori #151 : 08 Srpnja, 2010, 16:23:50 »
Citat: mattax;169610
nema druge nego srediti VW-a da možeš pristojno odvest dijete na more... :ghh:čestitke na prinovi i radu na limu i željezu:palac:

Samo u jednom VW-u je ovo ostvario, to je T1, ali tamo ima posla za popizdit..., no za pristojnu vožnju je dobar i BMW, stave se amortizeri na naj mekše i čisto je pristojan, s obzirom na karakteristike opruga (pr 9,8KG/mm zad 8,9KG/mm).

Auto me doslovno iznenadio, prvo sam nazad stavio zavaren diff, pa ovjes naštelan dan prije, nigdje proban auto, zakurim po ravnici uđem u prvi zavoj, šaltam iz treće u drugu, puštam kvačilo, a ono spin, krug za preko 180° :eek:, kaj je sad to, ja se pitam, pa auto nema gripa ništa...., kasnije sam malo upoznao auto i kvalifikacije sam vozio slušajući auto, neka mali šamara a ja ću ga samo ispravljat, i to se pokazalo OK, znajući da sam tri kruga odvozio dobro, zadnji krug sam malo forsirao, pa sam se izvrtio, da nisam popeo bi se još možda za dva do tri mjesta, ovako 22. od 30 je meni sasvim OK kad su razlike samo po dva do tri boda do 17. mjesta.

Sad samo treba vježbat, auto malo posložit stilu vožnje i to je to... :gosp:
KEMI?AR

Offline chaos

BMW E30 325i M-tech 1
« Odgovori #152 : 09 Srpnja, 2010, 01:30:25 »
Citat: marac_kc
Auto me doslovno iznenadio, prvo sam nazad stavio zavaren diff, pa ovjes naštelan dan prije, nigdje proban auto, zakurim po ravnici uđem u prvi zavoj, šaltam iz treće u drugu, puštam kvačilo, a ono spin, krug za preko 180° :eek:, kaj je sad to, ja se pitam, pa auto nema gripa ništa...., kasnije sam malo upoznao auto i kvalifikacije sam vozio slušajući auto, neka mali šamara a ja ću ga samo ispravljat, i to se pokazalo OK, znajući da sam tri kruga odvozio dobro, zadnji krug sam malo forsirao, pa sam se izvrtio, da nisam popeo bi se još možda za dva do tri mjesta, ovako 22. od 30 je meni sasvim OK kad su razlike samo po dva do tri boda do 17. mjesta.

Sad samo treba vježbat, auto malo posložit stilu vožnje i to je to... :gosp:

A što ti se dešava kad se zaletiš u zavoj i pustiš gas? Da li i onda baca u spin i nema trakcije?

Pitam, jer ovi iskusniji bimreaši su ti trebali savjetovati da moraš naučiti da ne dopuštaš bebi da diže dupe, znači nesmiš dopustiti usporavanje pri šaltanju jer i pri maloj promjeni zadnji kotač (toe kut) bježi prema van što ti izaziva oversteer. Inače što ti je pozitivniji kut chambera to ti više do izražaja dolazi ta pojava.

Ne znam koliko neovisno možeš promjeniti toe kut tako da ti je i to jedna od opcija kojom s obzirom na svoj stil vožnje možeš korigirati ponašanje bebe.

Inače i tvornički BMW e30 u grupi A je onaj kut oslonaca ramena (prema difu) u mostu sa standardnih 15° vratio na 12° jer je tada ta pojava manje izražena (zato voljim ajkulicu :p) .
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline marac_kc

• Antique Member
BMW E30 325i M-tech 1
« Odgovori #153 : 09 Srpnja, 2010, 14:42:59 »
Gle M-tech ovjes odozada ima toe out 1.6, ja sam ga još smanjio, nagib je  -2° , što sam ja stavio više u pozitivu, kako nisam vozio auto sa zavarenim difom niti sa podešenim ovjesom, bio sam iznenađen kolko ima malo gripa, u odnosu kad je nagib bio odozada na -4° na lijevom i -3,2 na desnom..

Auto sam ponovo morao upoznavat, jer je totalno drugačiji, treba ga sad malo spustit odozada, uz put ću dobit još malo negativnog nagiba koji mi fali i više gripa, jer je jako nemiran, no dobar je kod prebacivanja, moram se igrat sa svime, od nagiba, visine i tvrdoće amortizera i naći kaj mi paše, no nemam gdi probat, a to kaj piše po netu i kaj drugi vele kak bi trebalo i zakaj, me opče ne zanima, jer kad složim kak drugi vele da je dobro, meni ne paše.
KEMI?AR

DunicM

• Gost
BMW E30 325i M-tech 1
« Odgovori #154 : 09 Srpnja, 2010, 16:19:36 »
Evo pročita san i tu temu pa čestitke na autu i tu:D:palac:

superfly tnt

• Gost
BMW E30 325i M-tech 1
« Odgovori #155 : 09 Srpnja, 2010, 18:01:20 »
stavio dedion od alfe iza pa si miran stim nagibima i spurovima. sve u nuli.

Offline marac_kc

• Antique Member
BMW E30 325i M-tech 1
« Odgovori #156 : 10 Srpnja, 2010, 07:17:59 »
Citat: superfly tnt;170007
stavio dedion od alfe iza pa si miran stim nagibima i spurovima. sve u nuli.

...je je , baš sam miran, više bi reko nemiran, jedino ako mu stavim dve vreče cementa u bunker...:ghh:
KEMI?AR

simeR5GTT

• Gost
BMW E30 325i M-tech 1
« Odgovori #157 : 10 Srpnja, 2010, 14:51:42 »
svaka čast BMW i T1 su odlični

Offline CyB3thuG

• Senior member
BMW E30 325i M-tech 1
« Odgovori #158 : 10 Srpnja, 2010, 16:47:55 »
Citat: Turbak;133602
A u kojem dijelu zg-a se skriva ova sotona ?? to još nisam spazil na zg-ačkim cestama ...

ovo je autek od vlasnika trgovine links informatička roba

u zg imaju još 2 skyline-a

Offline BORAC ISTRA

BMW E30 325i M-tech 1
« Odgovori #159 : 12 Srpnja, 2010, 07:40:45 »
prijatelju,jučer sam bio na krku kod tikya,strutt montiran knapić.zadovoljan sam.bilo mi je zadovoljstvo surađivati s vama.ajkule su strava umro sam na njih.....
Quote:
Originally Posted by deda
DS je kratica od francuskog Boginja.Nisam siguran kak se piše,ali se izgovara nekag kao deese.A princeze i žabe ipak imaju neke veze,makar u bajkama.

Istina, ali bogami, da imam Žabu ne bih želio da mi je neka princeza poljupcem pretvori u Princa!

Oldtimerski život nije bajka...

Offline marac_kc

• Antique Member
BMW E30 325i M-tech 1
« Odgovori #160 : 22 Srpnja, 2010, 16:54:19 »
....a još na sivoj nisu ni bile BBS RS koje se inaće voze na autu...., ako si uopće sivog i vidio....:gosp:
KEMI?AR

Offline car f@n

• Veteran member
  • Spol: Muški
BMW E30 325i M-tech 1
« Odgovori #161 : 23 Srpnja, 2010, 12:43:48 »
Pratim ovo već duže na jednom drift forumu kao gost.
Sviđa mi se kako je autić ispao. S bbs-icama izgleda super. A u boku pogotovo. :D

Offline TheBIG

BMW E30 325i M-tech 1
« Odgovori #162 : 23 Srpnja, 2010, 14:31:47 »
jednostavno moran komentira jer ću inaće puknit ... zatucan san sa drifton (iako neznan driftat jer više volin rastavlajt i sastavljat svari) ,ali tebi brate dižen spomenik toliko domišljatosti i toliko volje za napavit stvari iz nule, svaka riječ hvale i svega šta ide uz to  jer na ovaj projekt san baca oko i na go driftu kada si skida krov po puntima itd itd ...a otkako si prestavio auto ovdje redovito gledan šta se radi novoga ... MAX respect

Offline CyB3thuG

• Senior member
BMW E30 325i M-tech 1
« Odgovori #163 : 05 Rujna, 2010, 00:01:19 »

Evo jedna sa drifta iz Osijeka :D

Offline marac_kc

• Antique Member
BMW E30 325i M-tech 1
« Odgovori #164 : 10 Rujna, 2010, 16:10:21 »
Gepektreger drifter....

KEMI?AR