Autor Tema: Audi 200 20v  (Posjeta: 16105 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zeljko

• Senior member
    • http://www.chelichana.tk
Audi 200 20v
« Odgovori #15 : 11 Kolovoza, 2009, 10:09:46 »
Citat: OrMar
Motor prije svih zahvata:

predivan, da me netko pita koja mi je masina serijski najljepsa, onda definitivno audi petak turbak ... ljubav iz djetinjstva  :o

OrMar

• Gost
Audi 200 20v
« Odgovori #16 : 11 Kolovoza, 2009, 10:13:36 »
Citat: zeljko
vidim po oglasnicima da se prodaje za 10 000€, po meni ces toliko para tesko dobiti, da sam na tvom mjestu ne bi ni ja trazio manje, ali tesko je to utopiti...

Par vezanih razmisljanja:
  - kompletno uredjen auto s RS2 tehnikom vrijedi tih para
  - ja sam, naravno, ulozio u njega i vise od toga
  - uz auto dajem jos 2 auto-prikolice dijelova trzisne vrijednosti od barem 2000 EUR
  - u Hrvatskoj ionako postoje (mozda) 2-3 covjeka spremna dati te ili slicne pare za takav auto - kad oni idu kupovati, gledaju prvo u kakvom je auto stanju, a tek potom da li kosta 1000 EUR vise ili manje
  - cijena naravno nije fiksna :)
  - oglas je "pro forma", tek da se zna da takav auto postoji i da bi se pod odredjenim uvjetima prodavao - svjestan sam da ce (vjerojatno) proci godine prije nego sto ga uistinu i prodam; to mi s jedne strane i odgovara jer ga valja malo i voziti nakon dugotrajnog slaganja
  - s druge strane, lakse ce ga biti prodati nakon sto si "napravi ime" u potencijalno zainteresiranim krugovima
   - razno ... :)

kad ga budes prodavao, gledaj da ode u ruke netkome ko zna s tim autom, a ne nekom seljakom cuneru koji ce ga okeljit naljepnicama i gazit na lokalnom street raceu....

Znas to ide: svi bi mi rado prodali auto znalcu i pasioniranom ljubitelju, ali kad (i ako) zagusti), das ga prvom koji pokaze novce. :)

Potrosnja mu je prije RS2 konverzije (ali s 260-280 konja) bila sasvim umjerena: 13-14 litara u gradu, oko 9 na otvorenoj cesti pri 100 km/h. Sad bi se trebala nesto podici, ali ne vise od 15%. Vidjet cemo.

Pozdfrav, OrMar

OrMar

• Gost
Audi 200 20v
« Odgovori #17 : 11 Kolovoza, 2009, 10:16:55 »
Par crtica s pripasivanja IC-a:

OrMar

• Gost
Audi 200 20v
« Odgovori #18 : 11 Kolovoza, 2009, 10:18:19 »
Improvizacija usisa za probu novog MAP (3 bara) senzora, regulatora pritiska goriva (4 bara), injektora i odgovarajuceg software-a:

OrMar

• Gost
Audi 200 20v
« Odgovori #19 : 11 Kolovoza, 2009, 10:23:28 »
Usporedba starog i novog injektora:

OrMar

• Gost
Audi 200 20v
« Odgovori #20 : 11 Kolovoza, 2009, 10:24:32 »
Kompletan set RS2 injektora:

OrMar

• Gost
Audi 200 20v
« Odgovori #21 : 11 Kolovoza, 2009, 10:57:10 »
Inace, privremeno imam montirane dodatne instrumente za tlak turbine, tlak goriva te omjer goriva i zraka (s lambde). Kad auto bude zavrsen, to ce se dijelom premjestiti unutar originalne instrument table (koliko stane) a dijelom skinuti. Naravno, imam drugu drvenu lajsnu da prikrije "nepodopstinu".

Offline zeljko

• Senior member
Audi 200 20v
« Odgovori #22 : 11 Kolovoza, 2009, 11:15:11 »
vidim po oglasnicima da se prodaje za 10 000€, po meni ces toliko para tesko dobiti, da sam na tvom mjestu ne bi ni ja trazio manje, ali tesko je to utopiti...

Par vezanih razmisljanja:
  - kompletno uredjen auto s RS2 tehnikom vrijedi tih para
  - ja sam, naravno, ulozio u njega i vise od toga
  - uz auto dajem jos 2 auto-prikolice dijelova trzisne vrijednosti od barem 2000 EUR
  - u Hrvatskoj ionako postoje (mozda) 2-3 covjeka spremna dati te ili slicne pare za takav auto - kad oni idu kupovati, gledaju prvo u kakvom je auto stanju, a tek potom da li kosta 1000 EUR vise ili manje
  - cijena naravno nije fiksna :)
  - oglas je "pro forma", tek da se zna da takav auto postoji i da bi se pod odredjenim uvjetima prodavao - svjestan sam da ce (vjerojatno) proci godine prije nego sto ga uistinu i prodam; to mi s jedne strane i odgovara jer ga valja malo i voziti nakon dugotrajnog slaganja
  - s druge strane, lakse ce ga biti prodati nakon sto si "napravi ime" u potencijalno zainteresiranim krugovima
   - razno ... :)

kad ga budes prodavao, gledaj da ode u ruke netkome ko zna s tim autom, a ne nekom seljakom cuneru koji ce ga okeljit naljepnicama i gazit na lokalnom street raceu....

Znas to ide: svi bi mi rado prodali auto znalcu i pasioniranom ljubitelju, ali kad (i ako) zagusti), das ga prvom koji pokaze novce. :)

Potrosnja mu je prije RS2 konverzije (ali s 260-280 konja) bila sasvim umjerena: 13-14 litara u gradu, oko 9 na otvorenoj cesti pri 100 km/h. Sad bi se trebala nesto podici, ali ne vise od 15%. Vidjet cemo.

Pozdfrav, OrMar

apsolutno se slazem s tobom, i sam sam ti gore napisao da ni ja ne bih trazio manje od 10000€, to je nikakva lova za taj auto, kuzim se u audije i volim ih, ali nemam trenutno te pare... ali bi rado uzeo neku masinu petak turbo i ubacio je u b4, u tim si krugovima, jer znas neku na prodaju ?

OrMar

• Gost
Audi 200 20v
« Odgovori #23 : 11 Kolovoza, 2009, 12:10:03 »
apsolutno se slazem s tobom, i sam sam ti gore napisao da ni ja ne bih trazio manje od 10000€, to je nikakva lova za taj auto, kuzim se u audije i volim ih, ali nemam trenutno te pare... ali bi rado uzeo neku masinu petak turbo i ubacio je u b4, u tim si krugovima, jer znas neku na prodaju ?

Ne, ali ako si dovoljno lud da to pocnes slagati iz pocetka, imam viska 3b blok i radilicu, te original RS2 klipnjace, original 200-20V turbo s ispusnom granom, ventila, ECU, ovog - onog ...
:)

A znam i gdje ima (skoro) kompletan S4 (C4) avant za dijelove.

Pozdfrav, OrMar

Offline zeljko

• Senior member
Audi 200 20v
« Odgovori #24 : 11 Kolovoza, 2009, 12:17:34 »

Ne, ali ako si dovoljno lud da to pocnes slagati iz pocetka, imam viska 3b blok i radilicu, te original RS2 klipnjace, original 200-20V turbo s ispusnom granom, ventila, ECU, ovog - onog ...

A znam i gdje ima (skoro) kompletan S4 (C4) avant za dijelove.

Pozdfrav, OrMar

taj c4 je u dubravi, ali je masina i getriba prodana... osim ako ti neznas za neki za koji ja neznam  :evil:

koliko bi cijenio navedene dijelove ? moram prije toga naci neki zdravi b4 quattro

OrMar

• Gost
Audi 200 20v
« Odgovori #25 : 11 Kolovoza, 2009, 12:29:13 »
taj c4 je u dubravi, ali je masina i getriba prodana... osim ako ti neznas za neki za koji ja neznam  :evil:
koliko bi cijenio navedene dijelove ? moram prije toga naci neki zdravi b4 quattro

Bas sam iskopao ovo:

"prodajem audi 200 avant 20v turbo quattro,
220000km, sparco skoljke, s4 HP2 kocnice sa zimmermann diskovima, chip na 280hp, bbs rs 17", crni mat lak, austriski papiri
1800,- eura
auto stoji u vukovaru
davor.dujic@hotmail.com"

"Moj" C4 je u Samoboru i ponuda koju sam ja imao je da mi ga covjek za 2200 EUR doveze doma.
Blok s radilicom sam platio 200 EUR pa bih toliko i trazio. Malo je hrdjav, ali nista sto poliranje ne bi rijesilo.

Slijede cca cijene krame koju prodajem. Sve je podlozno dogovoru, igraju zamjene za nesto meni interesantno i slicno:

- prednja disk kliješta, lijeva i desna, UFO, 1000 Kn
- momo drveni volan, 400 Kn
- el. podizaèi sva 4 prozora, 100Kn/kom
- Kayaba amortizeri, stražnji, 2 kom, 300 Kn
- 2 alternatora 400 Kn/kom
- veliki intercooler (od Mercedes Sprintera) 300 Kn
- H&R set opruga za spuštanje, 750 Kn
- 2 BPV ventila 150 Kn/kom
- original RS2 klipnjaèe, set od 5 komada, 500 Kn
- lijevi prednji blatobran, 500 Kn
- 1 nosaè motra, 150 Kn
- regulator pritiska goriva, 3b 100 Kn
- letva volana, 800 Kn
- original K24-7000 turbo, 750 Kn
- original K24-7000 turbo, 500 Kn
- N75 ventil, 300 Kn
- 3b tuning software za originalni turbo (cca 290ks), 300 Kn
- hladnjak original veliki, 300 Kn
- ski sack, 150 Kn
- pomoæni hladnjak, 2 kom, 200 Kn/kom
- knock senzori, 300 Kn

Kad vec copy-paste-amo, ovo je trenutno na mojem autu.

- 17" felge
- žuti Koni amortizeri
- Eibach set opruga za spuštanje

- S6 blok i radilica
- RS2 klipovi i karike
- pojaèane (H-profil) klipnjaèe
- 7A bregasta na ispušnoj strani
- RS2 ležajevi
- komplet nove brtve i semerinzi (blok i glava)
- ureðena glava (vodilice, gumice, itd.)
- novi šarafi glave
- novo kvaèilo
- novi (pojaèani) nosaèi motora
- novi lanac bregastih, zupèasti remen, vodena pumpa, zatezaèi, rolice, ...
- novi razni senzori (N75, temperatura vode x2, ...)
- nova lambda sonda
- Samco set turbo crijeva
- razvodnik paljenja s metalnim zupèanikom i "tankim" rotorom
- nove svjeæice
- de-cat
- 300 kpa MAP senzor
- dodatni 3b ECU
- 7A regulator pritiska goriva
- RS2 software za 3b motore
- RS2 ispušna grana
- RS2 turbo
- RS2 mjeraè protoka zraka
- RS2 pumpa benzina
- RS2 volan
- FMIC intercooler set
- Bypass ventil 034 motorsport
- RS2 injektori, 034 motorsport
- pojaèana wastegate opruga, Ultimot
- nosaè turba
- opletena kociona crijeva

Pozdfrav, OrMar

OrMar

• Gost
Audi 200 20v
« Odgovori #26 : 12 Kolovoza, 2009, 23:05:55 »
Par fotki custom IC rjesenja od danas:

Nije idealno, ali bio sam gramziv i kupio najveci koji sam nasao, pa smo ga sad jedva smjestilli. Za pocetak ce posluziti.

Offline Markos

• Antique Member
  • Vozilo:: Zastava 1500 tristać
Audi 200 20v
« Odgovori #27 : 12 Kolovoza, 2009, 23:11:20 »
8)  8)  8)   Brutalno èovjeèe,svaka èast za ovaj nešto...e bi se mi mogli vidjet jedanput,došli bi ja i brat pogledat makinu ak nije problem.... :D
Nema akcije bez reakcije!

OrMar

• Gost
Audi 200 20v
« Odgovori #28 : 12 Kolovoza, 2009, 23:40:24 »
Citat: Markos
e bi se mi mogli vidjet jedanput,došli bi ja i brat pogledat makinu ak nije problem.... :D

Problem bi mogao nastati ako mislite doci necim drugim osim Meckom.

Auto je trenutno u box-u (u Zagorju) - sutra se smisljaju nosaci za IC, nosac za turbinu (da malo rastereti ispusnu granu), te dodatni ulaz zraka u airbox. Trebalo bi biti gotovo za 2-3 dana, a nakon toga ide auspuh.

Pozdfrav, OrMar

OrMar

• Gost
Audi 200 20v
« Odgovori #29 : 13 Kolovoza, 2009, 08:59:48 »
Eh da, Zeljko: kupi ovo

"prodajem audi 200 avant 20v turbo quattro,
220000km, sparco skoljke, s4 HP2 kocnice sa zimmermann diskovima, chip na 280hp, bbs rs 17", crni mat lak, austriski papiri
1800,- eura
auto stoji u vukovaru
davor.dujic@hotmail.com"

i od mene imas odmah 500 EUR za kocnice i felge, ako su u redu.

Pozdfrav, OrMar