Autor Tema: Dizalica,Jednostupna  (Posjeta: 9715 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dvojka

• Antique Member
Dizalica,Jednostupna
« Odgovori #15 : 13 Ožujka, 2012, 14:39:37 »
a taj jednostupni bi napravio od nekog starog vilicara
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline jankkec

• Senior member
    • http://www.kkcrew.com
Dizalica,Jednostupna
« Odgovori #16 : 13 Ožujka, 2012, 14:45:36 »
Brijem da ima i kombinacija sa navojnom sipkom u svakom stupu, a dole povezano lancam koj vrti obje sipke. Htio bi si ubacit postenu dizalicu u garazu jer me ovo dizanje na klocne ubija, em kaj nemam 4 iste i onda mi se auto piga pa zna zavrsit i full u koso dok ga uspijem celog postavit da je u zraku. Da ne spominjem kak se to sve ljulja na klocnama kad treba otpustit neki sraf koji je zapeko.

Offline dvojka

• Antique Member
Dizalica,Jednostupna
« Odgovori #17 : 13 Ožujka, 2012, 14:49:57 »
dvostupne su na taj sistem vecino kako si opisao, nedavno je neko prodavao dvostupnu masivnu samogradnju koja je bila za nekoga narucena, nesto prestrasno koliko je to masivno bilo, a cjena oko 1500e
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline linoleumboy

Dizalica,Jednostupna
« Odgovori #18 : 13 Ožujka, 2012, 15:29:58 »
ili jednostavno iskopaj grabu u garazi sto ja budala nisam napravio
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Deno

• Gost
Dizalica,Jednostupna
« Odgovori #19 : 13 Ožujka, 2012, 15:39:00 »
Kolega Jankkec i ta sa navojnom šipkom povezana lancem je odlična..čak je i bolja i jednostavnija za napraviti od ove sa sajlom..i jako je sigurna sigurnija neg ova sa sajlom..

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Dizalica,Jednostupna
« Odgovori #20 : 13 Ožujka, 2012, 16:17:00 »
Cuj... Ne shvati me krivo... ''Sam svoj majstor'' dizalica - iskreno...  Pojma nemam sta sve moras imati od dijelova da bi to slozio da sljaka.  Nadalje... Ako i imas sve dijelove - a pod dijelove mislim, osim motora i  reduktora, elemente prijenosa, pa konstrucione dijelove pa sto cuda  povrh toga - pitanje koje se samo namece je vrlo ''na mjestu'' i nadam  se da se ne ljutis na ovu opasku, TKO CE TI TO SLOZITI DA RADI, DA BUDE SIGURNO, DA BUDE FUNKCIONALNO, POUZDANO...?
Ako to budes radio sam, to podrazumijeva da vec imas poprilicno alata i znanja... A to znanje i alat nisu pak steceni bez - alata, ako me kuzis sta zelim reci. ;) Znaci - ako vec imas ''uvjeta i alata'' kupi si dizalicu. Sam da ju ides sklapati - potrebno je ipak malo vise od elektromotora, reduktora i dva prekidaca.
Tako da... Ako ti treba bas bas dizalica - raspitaj se po mehanicarskim radnjama, pronjuskaj po oglasima... Forumima... Svako malo netko prodaje raznorazne alate i strojeve iz vulkanizerskih radnji, automehanicarskih radnji i slicno...
Nadalje - ako ti treba za ''tu i tamo'' nesto napraviti - kupi si radije one stupne nosace, tj ''tronošce''... Cetiri takva i auto je stabilan do jaja, ako je naravno sve to na nekoj normalnoj i stabilnoj podlozi.
I na kraju - kad ''cijeli'' auto dignes na dizalici - znaju se toliko iskriviti i ''zacviliti'' da im se tesko vrata otvore-zatvore. Jos kad je imalo trul po ''strateskim'' mjestima (mulde, pragovi, krakovi sasije...) taj se auto izvije kao da je od plastelina. A to znaci da takve dizalice bas i nisu za limariju. bar ne onu limariju o kojoj je vecinom na ovome forumu rijec - varenja pola trulog auta.
Da se mene pita - neku dvostupnu polovnjacu i amen. A za ove ''rezi-sjeci-kroji-pripasaj-psuj-vari-odvari-psuj-zavari-odvari-psuj-zavari-odvari-psuj-pripasaj-zavari'' spike je ona skalamerija na kojoj auto okreces - mila majka!!! :palac: Ako nista drugo bar te postedi ovog ''psuj'' koraka. :lol:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline jankkec

• Senior member
    • http://www.kkcrew.com
Dizalica,Jednostupna
« Odgovori #21 : 13 Ožujka, 2012, 16:43:36 »
Je je odusto ja od izrade dizalice vec nakon drugog posta :P nije to nimalo jednostavan sklop.

Ak ce trebat naci cu neku polovnu dvostupnu i mirana sam. Grabu imam ali na grabi oped moram dignut auto jer ak ga ne dizem onda sam pogrbljen i kicma ode nakon pol vure, isto tako kad odozgo radim na motoru volim podic auto jer onak pogrbljen nad masinom isto kicmu zjebem nakon vuru vremena.

A bas bi volio imat pravu dizalicu nonstop bi auto iso gore-dole. Ima u oglasnimu jedna za sitne pare ali fali motor i nekih dijelova oko prenosa, isel bum pogledat to ovih dana pa da vidim jer to vredi kaj

Deno

• Gost
Dizalica,Jednostupna
« Odgovori #22 : 13 Ožujka, 2012, 18:47:08 »
Kužim ja tebe kolega frik i znam na šta misliš..jednostavnije je uzet polovnjaču neku za male novce i mir nego se zahebavat i kemijat i potrošit ne znam ni ja koliko vremena,živaca,para kojih ni ovako nemam..i onda opet to nije to..