Autor Tema: Renault 4 problem  (Posjeta: 7316 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline petak

Renault 4 problem
« Odgovori #15 : 16 Studenoga, 2012, 12:32:26 »
reko bi da ti je razmišljanje dobro!

probaj skinuti regulator, rastaviti i viditi ima li u njemu kakvog smeča/ruzine.
MOguče da je samo zapeka od starosti, pa ga treba dobro očistiti.
Jer protok ulja kroz regulator se regulira oprugom koja je spojena na zadnji most!

evo set za reparaturu http://www.franzose.de/en/Renault/Alle/Hauptbremszylinder/ANR84240/

ili cijeli regulator novi http://www.franzose.de/en/Renault/Alle/Hauptbremszylinder/ANR84096/
R5 GTE 1.7i 69kW C409 F3N-702 JB3-033   R4 GTL 1.1  25kW 1128 688D7/12   Laguna II 1.6 16V 79kW KG0A K4M-710 JH3-005   Espace IV 2.0 dci 127kW JK03 M9R-760 PK4-005   NO LOGO je najpoželjniji logo jer sugerira da prave vrijednosti prepoznaju samo oni najupučeniji

Offline berlingoman

Renault 4 problem
« Odgovori #16 : 16 Studenoga, 2012, 15:23:36 »
hvala za info:)

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Renault 4 problem
« Odgovori #17 : 16 Studenoga, 2012, 17:37:32 »
Ili...
 Probati odzraciti kocnice tako da je regulator U FUNKCIJI!!! A to se radi tako da se u bunker nakrca deset do dvanaest kovackih nakovanja ili pak jedno osrednje sidro sa broda od recimo 50.000DWT ...
Kad je tako opterecen auto - e onda se igra one igra ''Pumpaj.. Pumpaj... StiIIISniiIIiII... Pumpaj... StiiisniIIIII...'' ;)
Ako se regulator ''osusi'' u ''zatvorenom'' polazaju (regulator je tu da regulira pritisak kocenja - kad je vozilo prazno - manje ulja u cilindre - redukcija sile kocenja... Kad je vozilo optereceno i potrebna je veca sila - on se ''otvori'' i propusti vise ulja da kocnice mogu kociti ''punim plućima'') zna se desiti da uslijed istrosenosti, i prljavstine, a najcesce je kombinacija ova dva faktora - regulator ostane ''zastekan''.
Inace ispravnost regulatora se moze detektirati, naravno ako se ima imalo osjecaja, tako sto se auto provoza kad je prazan i kad se optereti. Ja kad krknem ili 400-500-600kg tereta ili pak kad imam ''punasnu posadu'' definitivno osjetim kako se pedala kocnice ''drugacije ponaša''. Koci, naravno, (imajuci u vidu da je auto tezak kao đule) slabije nego kad je auto prazan. Ali, poanta je da definitivno na drugoj visini ''hvata'' te ima drugaciji hod i drugaciju progresiju kocenja.
Ispravnost zadnjih kocnica se isto moze provjeriti da na nekom sirokom dijelo ceste ili parkinga ili neke pustopoljine simuliras da prolazis kroz zavoj i kad auto pocne skretati doslovce ''legnes'' intenzivno na kocnicu.
Ako je regulator neispravan, u smislu da ne regulira kocnu silu tako sto ''propusta'' ulje auto ce se zanesti zadnjim krajem kao da si potegao rucnu.
Kad su na autu ispravne kocnice tada bi se trebao pri intenzivnom kocenju ''pred blokiranje'' - drzati putanje. Pri drugom pokusaju - namjerno se blokiraju kotaci te auto treba ''pravocrtno izletiti iz zavoja'' odnosno otklizati ''preko nosa'' tangencialno u odnosu na putanju nesg imaginarnog zavoja.
Ako je regulator neispravan, u smislu da je ''zatvoren'' cak ni pri intenzivnom kocenu u pravocrtnom gibanju neces moci blokirati sva četiri kotaca. Napominjem da je zadnje kotace dosta tesko natjerati da se blokiraju, pogotovo ako je asfalt jak grub, a gume onakve kakve trebaju biti - svjezeg DOT-a kao mlijecni proizovd, a ne biblijski DOT kao vojna konzerva.
Na skliskoj podlozi, bilo mokra/masna cesta ili pak šoder - svi kotaci moraju blokrati kad ''legnes'' na kocnicu.
Izmjena ulja u kocnicama na Katri je kao i izmjena rashladne tekucine. Svi sve znaju, svima je to pis of kejk, ali realno malo ljudi zna neke ''tajne cake''... :palac:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Prec

• Senior member
Renault 4 problem
« Odgovori #18 : 16 Studenoga, 2012, 17:48:06 »
Ili platis i provjeris kocnice u stanici za tehnicki pregled

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Renault 4 problem
« Odgovori #19 : 16 Studenoga, 2012, 18:19:19 »
Citat: Prec;352620
Ili platis i provjeris kocnice u stanici za tehnicki pregled
PRC!!!! E to je najveca greska koju mozes napraviti :lol:
jeeer.. Ako te stave na valjke - padas tehnicki jer ti ziher nece provjeriti zadnje kocnice ''kako treba''.
Katra ima onaj svoj cudni medosovinski razmak te joj udaljenost ''prednji-zadnji'' na lijevo i desnoj strani nije jednaka. I svaki put kad zadnji kotaci ''sjednu'' na valjke, sjedne ''drugacije'' :lol: a rezultati koje pokazu one kazaljke su komicni... :rofl:
Meni je do sada jedino sada, evo, prije desetak dana tip obavio tehnicki pregled onako kako treba. Imao je vremena, tip je znalac, i ono - po horskopu - ''Čovjek'' a ne mrgudni kenjkavac. :lol:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline berlingoman

Renault 4 problem
« Odgovori #20 : 16 Studenoga, 2012, 18:57:54 »
mislim, da sam dao regulator u funkciju
ako sam potegnuo onu fedru na regulatoru
tada bi trebalo kočiti odnosno odzračiti
al nije išlo skoro ništa ulja iz cilindra,
dobro nisam
u bunker nakrca deset do dvanaest kovackih nakovanja ili pak jedno osrednje sidro sa broda od recimo 50.000DWT
jer nemamo mi toga, mi imamo skije i takve stvari
i dad sam probao bremze ništa ne koče pozadi samo spreda znači da verovatno nema druge nego regulator

Offline Lugburz

• Antique Member
  • Vozilo:: Octavia 1 1.6 lpg
Renault 4 problem
« Odgovori #21 : 17 Studenoga, 2012, 21:29:50 »
meni je bilo obrnuto,zadnja su blokirala