Autor Tema: Aparat za varenje limarije - savjet  (Posjeta: 4526 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline profesor

• Antique Member
    • http://www.lulu.hr
Aparat za varenje limarije - savjet
« : 19 Siječnja, 2014, 23:41:07 »
Pošto uvik moran žicat druge da mi nešto "sitno" zavare interesira me koji mi je aparat za varenje najbolje nabavit. Ne bi tija kupit nešto jeftino kinesko, a opet ni davat neke velike pare pošto se time ne mislim bavit profesionalno nego čisto za sebi neke projekte dovršit.

Offline adam 2

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
Odg: Aparat za varenje limarije - savjet
« Odgovori #1 : 20 Siječnja, 2014, 00:02:43 »
Bar ova tema nije strana u ovoj rubrici , pogledaj par postova nazad ili dolje i vidi , a da ne tražiš gdje kako kuda za koliko imaš PM..

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #2 : 20 Siječnja, 2014, 08:17:20 »
Varstroj 160 ili 165.
Meni osobno je 140 slab.
Cijena 2k kuna novi. Polovni 1000 do 1500.kako naletiš plus boca.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline profesor

• Antique Member
    • http://www.lulu.hr
« Odgovori #3 : 20 Siječnja, 2014, 10:56:16 »
Ta je cijena za novi skroz u redu, bar ima garanciju.

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
« Odgovori #4 : 20 Siječnja, 2014, 12:11:25 »
Mislim da je u merkuru u zg sad akcija na aparate.do 2300kn ti je max cijena.ja svog imam od 2006 i radi perfektno.

Offline Sasa12

• Oldschool rookie
« Odgovori #5 : 20 Siječnja, 2014, 16:00:59 »
Možeš kupiti preko www.markov.hr varstroj 142 za 1299,99 kn ili varstroj 1600 za 1999,99 kn (ja kupio preko njih ovaj 1600 prije godinu dana i super je).

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
« Odgovori #6 : 20 Siječnja, 2014, 16:05:18 »
Vario sam sa 2 komada 140 i nisu nest.160 je osjetno bolji.

Offline jemict78

• Antique Member
« Odgovori #7 : 20 Siječnja, 2014, 18:05:57 »
ak mislis kupovat aparat ispod 160 ampera nemoj uzimat kolko god mislis malo varit :hi:

Offline sportiva.t35.com

« Odgovori #8 : 09 Veljače, 2014, 22:20:13 »
Najbitniji podatak pri kupnji aparata za zavarivanje je intermitencija. Maksimalna struja nije bitna ako je intermitencija mala.

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #9 : 10 Veljače, 2014, 00:47:55 »
Moze pojasnjenje izraza i neki minimum koji treba bit
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #10 : 10 Veljače, 2014, 08:36:14 »
E to...  ;D
To ti je jedan od onih mjerila koji lijepo kaže ''nije zlato sve što sija'', odnosno ''nije svaki Amper - Amper za varenje''.
U nekom slobodnom laičkom objašnjenju intermitencija ti je podatak ''kolk'o ga mo'š ganjat pun gas dok ne zakuha'', odnosno - koliko vremena aparat može variti na punoj snazi prije nego ''kihne'' odnosno prije nego se pregrije.
Samo ''mjerenje'' odnosno ''testiranje'' se odnosi na neki određeni vremenski interval, a sam ''rezultat'' pokazuje u biti koliko možeš u toj jedinici variti, a koliko čekati da se aparat ''refa''  i da dođe do daha :)) odnosno da se ohladi pa što je ta intermitencija MANJA u biti možeš variti MANJE u toj jedinici vrmena, a MORAŠ čekati VIŠE da se aparat ohladi. I to je u biti najbitniji podatak jer se ove ''reklamno markentinške'' oznake amperaže u biti koriste za ''mazanje očiju'' pogotovo kod ''kineza'' i ostalih ''muš šć gle kako je jeftin aparat za varenja, moj ćaća je bio blesav kad je onog svog nosia iz Njemačke''  :)) .Drugim riječima to ti je kao kad kupuješ zvučnike za auto od ''250 vaatiiiii  :yes2: '' da bi bi najjača baja na skupu badlook nabadlukanih GSI-ja a zvučnikić ima magnet od 3,5cm i 7 W one ''stvarne snage''  :))
O nekim podacima ne bi jer... Nisam varioc, variti ne znam  :P :P :P i ne znam, nisam odavno gledao neki Bravarija Red Carpet i ne znam šta je ''in'' po ocjeni Fešn Zavarivačkog gurua...  :cool: :cool: :cool:
''Miiislim pogledajte tog šljakera u škveru...  :shootme: :shootme: Ima kecelju koja je kopija Tel-vina kupljena od lokalnih šanera i vari sa elektrodama sa buvljaka sa aparatom kojem intermitencija plače za boljim...''
 :))
« Zadnja izmjena: 10 Veljače, 2014, 09:43:39 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline chaos

« Odgovori #11 : 10 Veljače, 2014, 13:04:56 »
Citat:
Intermitencija govori kojom maksimalnom strujom možeš raditi a da ne dođe do pregrijavanja uređaja..... Mjeri se u vremenskom periodu od 10 min.....

Primjerice ukoliko je intermitencija 100 A na 20 % to znači da možeš zavarivati strujom od 100 A u razdoblju od 2 minute, dok se preostalih 8 minuta uređaj mora hladiti.....

Ukoliko smanjiš struju zavarivanja, intermitencija raste....

Za nekavo normalno zavarivanje ( tu i tamo ) oko kuće i auta, MIG/MAG postupkom, dovoljno je kupiti uređaj sa cca 120-150A pri 40-60% intermitencije.....
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!