Autor Tema: Zastava 40 godina Kilimanđara  (Posjeta: 34930 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline deda

• Antique Member
Odg: Zastava 40 godina Kilimanđara
« Odgovori #45 : 17 Veljače, 2015, 07:23:43 »
Zašto bi nas sada u ovoj temi interesirao Golfi njihove ekspedicije ili kako već ,koji on kuruz ima sa nama,niti ga mi radili,niti konstruirali.Ako ćemo tako,ajmo onda pisati sad o turama  Citroena,Holdena,Iveca,Land Rovera....
Ne kužim kako netko može hračkati po zastavinim autima,pa ti auti nisu bili srpski,ako vas već to toliko iritira,nego su se sklopovi,dijelovi radili od Triglava do Ohrida i svi su sudjelovali u njihovoj proizvodnji i zarađivali na njima za kruh za sebe i svoje obitelji.Samo da je ostala u HR proizvodnja koja je bila u tom obimu za zastavu,bilo bi barem pola sadašnjih nezaposlenih manje.

Offline lignja

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://www.vespaclubcroatia.com
  • Vozilo:: VW 1300 ('67). Vespa; SS 180, PX200.
« Odgovori #46 : 17 Veljače, 2015, 08:15:39 »
Ne kužim kako netko može hračkati po zastavinim autima,pa ti auti nisu bili srpski,ako vas već to toliko iritira,nego su se sklopovi,dijelovi radili od Triglava do Ohrida i svi su sudjelovali u njihovoj proizvodnji i zarađivali na njima za kruh za sebe i svoje obitelji.Samo da je ostala u HR proizvodnja koja je bila u tom obimu za zastavu,bilo bi barem pola sadašnjih nezaposlenih manje.

:thmbup: .... i ex.Jugoplastika bi postojala.
instrument table, oplate vrata, plasticne kvake, sve se u Splitu poizvodilo za Yuga, Skalu...... Floridu.........
www.vespaklubsplit.hr                    www.vespaclubcroatia.com

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #47 : 17 Veljače, 2015, 08:31:11 »
Cromos,Prvomajska,Tehnika BJ,ĐĐ,Tež,LolaRibar KA,Končar,Ž Sisak,Ina Ri,Varteks,Borovo,Jugoplastika,Lipik,Riz,Munja,Elektroda ZG,Meba,Marijan Čavić,Elka,......samo u HR

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #48 : 17 Veljače, 2015, 09:18:30 »
i dan danas misle da smo mi hrvati i Bog, nema nikog osim nas.

Moram ispravit krivi navod, postoje još:
Švabe - koji su od 1939. do 1941.g. bili neshvaćeni strani ulagači, a to su u čitavom svijeti samo hrvati shvatili
Ameri - koji su prvo očistili zemlju od prljavih domorodaca a zatim očistili Hirošimu i Nagasaki pa danas šire pravdu i demokraciju postavljanjem svojih ljudi u predsjedničke fotelje (uključujući RH)
Uzori plemenitosti i čestitosti  :rolleyes2:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline romyo

« Odgovori #49 : 17 Veljače, 2015, 10:53:50 »
Deda, rekao sam samo da je ova prica o Kilimandjaru poznata.
Da postoji jedna puno zanimljivija prica o TAS Golfu iz Sarajeva.
Sa nasim ljudima za volanom i sve je to bilo nase kao sto je 101 bio nas.
Da je ta prica potpuno nepoznata i da se otvori nova tema vezano za to.

Admin, ajd ne budi ti tesko pa to o Golfu napravi novu temu.
Mozda se ukljuci neko tko zna vise o tome.
Ovako se to zagubi u ovim Zastava bespucima...
Hvala

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #50 : 17 Veljače, 2015, 13:27:49 »
Ee moooj Bayanero...  :glavauzid: :glavauzid: Ti k'o da si ''s kruške pao'' pa se čudiš sada.
Nismo u stanju sačuvati - niiiištaaaaaaaa... Od nacionalnih strateških firmi preko nacionalne infrastrukture, a kaaamoooli da još čuvamo ''tamo nekog Stojadina''.
U Rijeci sve čekam da jedno iduće olujno jugo zbriše sa lica zemlje lansirnu rampu za ispitivanje, razvoj i testiranje torpeda - jedinstven spomenik na jedinstven proizvod i podsjetnik na jednu eru dok je ovaj grad bio centar svijeta što se tehnologije tiče.
Ovakvih primjera ima na svakom koraku... kakvo čuvanje, kakav muzej.. Pa vidi samo vozni park Jožeka brava nam Tite ili pak vozni park Jadran filma.  :glavauzid: Ne zaboravi da je u voznom parku Jadranfilma i tvoj novac i moj, novac mojih i tvojih roditelja bez obzira jesmo rođeni podno Triglava ili uz obale Vardara.
Nažalost - to je očito neko prokletstvo ovog brdovitog Balkana. Ništa svoje ne znamo čuvati. SVOJE, a kamoli ''svoje'' od susjeda (ma boli me kita za Bosnu i Bosance i Srbiju i Srbe  :beee: ) kao da nemamo zajedničku prošlost, a bome i zajedničku i sadašnjost i  budućnost.  :glavauzid: :glavauzid: :glavauzid:
Jesmo debilni narod - nije nas čak ni za žalit.  :glavauzid:
Slovenac neće raditi dio autoputa jer ''time  :anal: Hrvata'' Hrvati neće ovo jer time  :anal: Slovence, Bosna pak  :anal: Hrvatsku za ovo, Hrvatska pak  :anal: Bosnu radi onoga... Srbi se smiju i  :anal: jedne i druge i treće, svi u međuvrmenu  :anal: njih...
A za to vrijeme SVIIIIIIIIIIIIIII  :anal: :anal: :anal: :anal: :anal: :anal: nas i to  :anal: :anal: :anal: jako jako jako.  :anal:
Ima jedan moj frend pravo... Masoni, Židovi, Amerikanci i Rusi... Sada i ovi Iluminati i ostali - razjebali su Jugu samo zato da ne budemo najbolji u nogometu, košarci, vaterpolu i svemu ostalome.  :drinks:
« Zadnja izmjena: 17 Veljače, 2015, 13:29:29 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #51 : 17 Veljače, 2015, 15:11:26 »
I proizvodnji aviona i heliča,jebo  stojadine.

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #52 : 17 Veljače, 2015, 16:03:43 »
Ovo o nekvaliteti mi je besmisleno i čitati, loši automobili su propadali na tržištu, čak i tako gladnom automobila poput našeg, dobri su se prodavali i na njih se čekalo. Stojadin je bio prilagođen tadašnjem prometu, cestama i navikama održavanja i na njega se većim dijelom proizvodnog vijeka čekalo.  Nije bio ni dobar ni loš, nego - taman.
Nisam nikada bio nešto fasciniran tim dalekometnim ekspedicijama, tako da nisam znao za ovu TAS-ovu. Premda bih volio jednom nabaviti knjigu jednog češkog bračnog para koji je u drugom dijelu 1940-ih Tatrom 87 obišao svijet, kao i model tog auta, ali zbog fanatizma prema Tatri, a ne prema putovanjima. Volio bih i model auta kojim je jedan od osnivača Microsofta 1990-ih obišao svijet, karoserija žutog Mercedesa SLK prve serije na podvozju G-klase, s prikolicom od još pola SLK-a, samo zato što mi je totalno fora.

Od eks-domaćih sjećam se da je Slovenac Zvone Šeruga na Tomosu Automatiku (ili je bio APN?) prošao Ameriku od Ognjene zemlje do Aljaske. A ne znam znate li za akciju Avto Magazina, mislim da je to bilo 1974., nošenja štafete Titu u Citroënu DS? Ne sjećam se točno detalja, ali nosili su neke pozdrave i u 24 sata ili nešto više Žabama obišli sva republička središta i donijeli neke dodatke uz regularnu štafetu na slet za Dan mladosti na Stadionu JNA, mislim da su odvezli i krug po atletskoj stazi...
Via Ciro Menotti 322

Offline studentt

« Odgovori #53 : 17 Veljače, 2015, 17:32:43 »
ne znam za vas ali ja bi uvijek rado procitao ove teme sto je kolega dmj postavio.
meni su zanimljive,stojadin ,golf,zaba,renault 4 itd itd.......
mozda bi se i mogla otvoriti neka tema i ako tko ima neke slike,putopise,da stavi
ja sam za

Offline Jerry Drake Mr No

« Odgovori #54 : 25 Veljače, 2015, 00:09:34 »
Malo ću narušiti temu, ali i u novije vrijeme se ljudi odlučuju na putovanja po svijetu u starim autima, u ova dva konkretna slučaja iz dišpeta jer su im rekli da to nije moguće s tim autima i nedostatka financija za kupovinu i opremanje skupljih automobila.
Ova dva momka su Škodom 1000 MB obišli svijet...

Ili ovaj novinar sa svojom ekipom u žutim Trabantima, trenutno su u Australiji, a već su putovali po Amerikama, Africi, Putu svile...na jednom od putovanja im se priključio i Poljak u Peglici  :cool:

...ili obitelj iz Slovenije koja je putujući do vrha Europe i nazad napravila preko 11.000 km u GS-u iz 1979.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #55 : 25 Veljače, 2015, 07:09:27 »
Sve se može,samo treba imat love ili naći sponzora,svejedno kakvim autom.GSom bi bez razmišljanja išao oko svjeta,kakvi đipovi i bakrači.Nemre se pregrijat,nema kaj scuret,izgorjet,digneš  ga pol metra od zemlje i nema kud ne može proči.