Autor Tema: kromiranje aluminija  (Posjeta: 4663 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dejanR

Odg: kromiranje aluminija
« Odgovori #15 : 30 Lipnja, 2015, 14:27:05 »
Daj neki kontakt i neku okvirnu cijenu.

Za kromiranje? Javi se Gigiju. U biti, Alfa Veloce mi je organizirao dekromiranje, a Gigi pripremu i poliranje ikod Slovenaca na kromiranje.

Offline Ante V8

« Odgovori #16 : 01 Srpnja, 2015, 11:03:59 »
iskreno lajsne što imam od rekorda su aliminijske sa tim nekim filmom preko pa izgleda kao krom,ja sam to sve ogulio i ispolirao i dobio sam isti efekat.jest da sam se nažuljao ali sam zadovoljan.Što se bezbojnog laka tiče na prvu izgleda ok,ali kako je polirano brzo se ljušti i još požuti na suncu.
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #17 : 01 Srpnja, 2015, 12:10:26 »
Aluminij bez zaštite s vremenom tamni tako da ga onda svako malo treba polirati. Radi toga se eloksira. Za vrijeme Juge bila je firma u Sloveniji koja je izvrsno eloksorala. Poduzeće u kojem sam radio imalo je na strojevima koji je izrađivalo aluminijske dijelove koji su se eloksirali pa smo to vozili k njima. Danas eloksiranja ima i u Zagrebu. Kolko je to kvalitetno i da li male količine rade ne znam.
Spitfire, prve dvije slike su  kromirani špijatar ( ZAMAK - legura cinka, aluminija, magnezija i bakra), a treća bi bila eloksirani aluminij.
Što se tiče špijatra on se jako lagano lijeva i zato se puno koristi, ali je nažalost nepostojan. Brzo propada. S dijelova koje imaš prvo treba skinuti krom da bi se vidjelo u kakvom su stvarno stanju. Ako nemaju puno prevelikih rupica možda se sve može uredi brušenjem i poliranjem.
Špijatar se ne može direktno kromirati. Na njega obavezno dolazi među sloj. To može biti cijanidni (+ kiseli bakar za najbolje poravnanje površine), a može i mesing kojeg koristi Galma u Sloveniji.
"Nothing drives like an Alfa!"