Autor Tema: Zastava 750 M 1969.g.  (Posjeta: 2659 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Jerry Drake Mr No

Zastava 750 M 1969.g.
« : 20 Kolovoza, 2019, 23:39:08 »
Moram načeti novu temu...nema mi druge  :blink:

Prošle godine u rujnu sam postao vlasnikom Fiće iz 1969.g. Kako? Pa...zapravo je teško za objasniti jer...plan je bio samo otići do VU, popiti kavu na šetalištu i otići vidjeti Fiću iz oglasnika. Samo vidjeti, iz čiste znatiželje, činio se ok na slikama. E...valjda ima nešto u onome da ne biraš ti auto nego on tebe. Dakle, odemo ga vidjeti, Fićo k'o bombon, registriran godinu dana, pali, vozi, očuvan iznutra, samo 44000 km... igrom slučaja sam vlasnika upoznao ranije te godine na susretu u Somboru/Apatinu i krenemo u neku priču i uvjeri me da je siguran da će doći u prave ruke  :biggrin2: ponudi fer cijenu i eto... postanem vlasnikom Fiće (nebi podlegao uvjeravanjima da se ne radi o doista korektnom i poštenom čovjeku).
Uglavnom...ja koji nikad nisam imao Fiću, vozio ga niti sam ga imao u planu kao nekog potencijalnog oldtimera, sam ušao u priču o kojoj sam znao vrlo malo...i još uvijek znam malo, ali nakon par mjeseci znao sam točno što želim i kakav izgled želim. U moru sličnih i istih fića, raznoraznih Abartha i "Abartha", Nacionalnih klasa, nakinđurenih plastičnjaka, ili kao što kažu naši susjedi "budževina", nije bilo lako pronaći uzore i smjernice, jer nisam želio samo tvornički izgled nego dati i mali osobni pečat, da ima taj retro đir kako bi se moj Fićo u detaljima razlikovao od drugih, a da izmjenama ili dodatcima ne vrijeđam svo nasljeđe modela 600 bio on iz Fiata, Zastave, Seata ili g. Abartha jer svi oni su mi bili inspiracija...

Radi se o molelu 750 M(odificiran/Modifikovan), prijelazni model između "kontraša" i Fiće s velikim svjetlima kakvog ga većina i pozna ili pamti

vault 22 location

...auto je bio jako dobra baza za dalje...

...da ne zamaram previše radovima, rađeno je sve. Detaljno.

...ovo je rezultat vrijednih ruku majstora. Po reakcijama u prometu  :bravoo: i od strane prolaznika  :byeg: rekao bih da je uspjelo  Što vi kažete?

Offline alfa fun

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: neka auta i motori
Odg: Zastava 750 M 1969.g.
« Odgovori #1 : 20 Kolovoza, 2019, 23:44:04 »
Lipa kombinacija boja, krom lajsne, sređena unutrašnjost ....  :bravoo:
Meni se sviđa.
Nisam mehaničar, nisam megaextrajednistveninezamjenjivi autoexpert. Samo volim prometala. Običan sam. Vulgaris.

Offline krntija

« Odgovori #2 : 21 Kolovoza, 2019, 01:16:55 »
Sve je odlicno, pogotovo kombinacija boje!! :drinks:
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline hary

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: P206, Fiat Tempra
« Odgovori #3 : 21 Kolovoza, 2019, 04:12:48 »
U par riječi, nije regular 86, nego super 98!
Odlicna fiola.
Life is too short to drive boring cars

Offline bubuleja

« Odgovori #4 : 21 Kolovoza, 2019, 07:35:51 »
figuar je bonbončić

jedino mi neide onaj plastični brojač okretaja u njega ali ako si ti sretan i ja sam...hehe
Adio mare

Offline Čuvitar

« Odgovori #5 : 21 Kolovoza, 2019, 08:07:38 »
Super, još jedan.
Krov mi na prvu nije lega, ali šta više gledam, može može s ukupnim crvenim detaljima.
I složila bi se za brojač okretaja. (Nekako mi je višak) - ali kako kažu, ne oduzimaj čovjeku sreću
Ukupno puno sretnih kilometara želim.

Sent from my KING_KONG_3 using Tapatalk

Šaka suza , vrića smija , ča je život vengo fantažija

Offline tomtom

« Odgovori #6 : 21 Kolovoza, 2019, 09:03:57 »
Evo još jednog! Neka nas je
Sad vidio slike i pročitao komentare.... Boja, hm! Meni je bijeli kao bijeli prekrasan, crveni krov hm, ne znam. Lajsne po boku i pragu odličan detalj, crvena unutrašnjost - bomba! Obrtomjer je možda višak, konkretno ovaj ugrađen. Neki oldschool bi svakako bolje legao.
Kad sam vidio crveni krov, na prvu povezao sa ovom slikom dolje - Abarth 600 derivazione.
Puno veselih kilometara želim

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

Kad popijem pet gemišta, fićek ide kao ništa, nema brda nema zavoja, policija neka maše.....

Offline Sepra

« Odgovori #7 : 21 Kolovoza, 2019, 09:04:25 »
nije višak nego nije tog štiha, pasao bi npr u stojku ali ovdje bi trebao jedan manji po mogućnosti prokromski ili u boji auta

inače auto bombon
Nerast

The following users thanked this post: bubuleja

Offline jeep frik

« Odgovori #8 : 21 Kolovoza, 2019, 15:34:28 »
Lijep je iznutra! :hi:

Offline Jerry Drake Mr No

« Odgovori #9 : 21 Kolovoza, 2019, 17:45:29 »
Hvala svima na pohvalama  :hi:
Obrtomjer...da, nije iz tog perioda, ali nisam naišao na bolji u trenutcima kada sam tražio po oglasnicima, ali mislim da nije napadan i ne strši previše...
Uzor za krov je između ostalih bio i Derivazione  :cool: Kako je crveni auto uvijek "brži", a u snagu se nije diralo, stvorio se taj dojam da je zbog crvenog krova sigurno "brži" za 10-15 km od čisto bijelog ;D  ;D
Unutrašnjost je bila jako dobro očuvana i tu nije ništa dirano. U pravilu, ako ne moram mijenjati nešto što je izvorno, ne diram. Ne mora biti savršeno, ali mora ispunjavati funkciju. Osobno smatram da treba sačuvati što je više moguće originalnih dijelova jer jedino tada je to taj prvobitni auto i daje izravan doticaj s prošlosti. Sve se može zamijeniti novim ili drugim, ali to onda više nije to. Izgubi se taj štih...

Offline Adam.

« Odgovori #10 : 21 Kolovoza, 2019, 22:15:27 »
Nekako mi taj auto izgleda poznato, iako možda grješim

Zanimljivo svakako, super je  :thmbup: