decki moram priznat da ste se malo zanijeli...po mojim iskustvima u skroz suprotnom smjeru, sad koji su razlozi...u to necu ulazit
ali, dok mi je u kadettu bio stari motor, prvo 1.2N pa onda neko vrijeme S, znaci prvo sa solexom 30, a onda 35...no nebitno, isti karburator samo s drugim difuzorom i dizama,rucni cok naravno, sve je funkcioniralo apsolutno perfektno. Bilo da se radilo o paljenju zimi, ljeti, hladno, toplo, s cokom ili bez coka, nebitno..auto je uvijek radio mirno, snagu je uvijek imao (sa 1.2S motorom sam se vozio 140,cak 150 bez problema).
Potrosnja u gradu max 10l, a izvan oko 8, bez stednje stiskanja gasa, sto je za jednogrli karburator, takav motor i u takvim uvjetima potpuno normalno.
Mogu malo i o normama na tehnickom...ako treba skeniram vam i sliku s brojevima, sve perfektno. Uz to, naravno da su i svijecice, i to cijelo vrijeme a i kad sam motor vec izbacio bile prelijepo smedje-zlatno-bakrene...bas onakve kakve i trebaju biti. Tako da nema govora o losoj smjesi.
I da napomenem, karb smo doma sami slagali, tj.samo rastavili, oprali i nastelali jer je sve bilo ko novo, a i motor je bio mehanicki skoro ko nov (preslozen), sto nije bas nebitno...mnogi sarafe po karbovima i sve rastelaju a motori na odusak dime ko parnjace...a to ne vide i cudom se cude zasto auto ne radi kako treba.
No da se vratim na Solex-a...sve u svemu odlican karburator, naravno u svojoj niskoj i jednostavnoj klasi, nemozete od njega ocekivat da radi kao injection, ali za to kolko je jednostavan i primitivan stvarno radi odlicno. Kao sto vi sad blatite taj karb koji je dobar, tako mnogi drugi pljuju po nekim drugim karbovima, injectionima itd, no na kraju se uvijek ispostavi da je stvar u neznanju, a ne u losem proizvodu. Ne kazem da je to slucaj kod vas, ali tako je nazalost u 99.9% dosadasnjih slucajeva iz prakse.
Zato ako imate dijelove ili kompletan karb za covjeka onda recite tako i pomozite mu, a pustite metafore s kosarkom, smecem i slicno za mjesta gdje to pripada
...ovim ne zelim nikoga uvrijediti, niti je kritika usmjerena konkretno na nekoga, nego cisto moje iskustvo s tom temom, samo u namjeri da pomognem
pozdrav :bye: