Autor Tema: opel kadett c karburator za 1.2s dali netko ima?  (Posjeta: 10176 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Neno

• Gost
opel kadett c karburator za 1.2s dali netko ima?
« Odgovori #15 : 21 Lipnja, 2008, 18:04:55 »
made in beograd na karburatoru???

Offline plantak_vž1

• Veteran member
« Odgovori #16 : 21 Lipnja, 2008, 18:09:10 »
Citat: Neno
made in beograd na karburatoru???

potpis  :shock:  :shock:  :shock:

weber a piše Made in bosnia?? :shock:  :shock:

Offline Smola

« Odgovori #17 : 21 Lipnja, 2008, 20:03:19 »
to the BIG:
bio on s bilo kojim cokom to je krs.(vw grupacija je bila glupa pa je koristila vodeni cok, opel ekipa je bila ne znatno pametnija) IPM na zastavi je bolji. solex je dno dna, jeftina kopija pierburga koja nema cak ni preklapajuce dizne-mjesalice a najbolja je koncepcija akcelertor pumpe-injektora, na oprugu i maticu pa ti pogodi-nema teorije. mnogi pokusavaju mjeriti 10puta i s menzurom cak.  najbolje se ponasa na nizbrdici prilikom stiskanja kvacila. a kad ides nizbrdo u brzi puca na auspuhu jer nema goriva na leru a to je zdravo za motor-kao "doktor je to preporucio".

GUBITE SVI VRIJEME S TIME. kocnepcija tog karba je neispravna. kakve su vam svjecice od sagorjevanja. tko od vas ima svjetlo smedu ili sivu svjecicu. kome pali dobro nakon 10-15min kad je topal, kome se ne gasi, kome trosi manje od 9-10L po gradu? kome auto ne puca na nizbrdici.

MENI se smije od toga jer sam jako puno vremena i znanja potrosio na njemu i nikad nisam rijesio stvar. cak sam ga slagao s gosp. pok.CVJETKOVICEM ( mozda najkompetentnijim covjek za karbove) i svi koji su ga imali na audiju ili opelu su imali iste simptome.
HOMOGENIZACIJA goriva mu je nikakva.
Old Audis never die, they just drive fast

Offline Smola

« Odgovori #18 : 21 Lipnja, 2008, 20:07:29 »
IPM je imao licencu od webera i jedna serija zastavi je imala weber i to cak 2grlne mehanicke koji su bili odlicni-mislim 22/22 gore.

Offline YeLLOw_1

• Antique Member
« Odgovori #19 : 21 Lipnja, 2008, 21:10:47 »
decki moram priznat da ste se malo zanijeli...po mojim iskustvima u skroz suprotnom smjeru, sad koji su razlozi...u to necu ulazit

ali, dok mi je u kadettu bio stari motor, prvo 1.2N pa onda neko vrijeme S, znaci prvo sa solexom 30, a onda 35...no nebitno, isti karburator samo s drugim difuzorom i dizama,rucni cok naravno, sve je funkcioniralo apsolutno perfektno. Bilo da se radilo o paljenju zimi, ljeti, hladno, toplo, s cokom ili bez coka, nebitno..auto je uvijek radio mirno, snagu je uvijek imao (sa 1.2S motorom sam se vozio 140,cak 150 bez problema).
Potrosnja u gradu max 10l, a izvan oko 8, bez stednje stiskanja gasa, sto je za jednogrli karburator, takav motor i u takvim uvjetima potpuno normalno.
Mogu malo i o normama na tehnickom...ako treba skeniram vam i sliku s brojevima, sve perfektno. Uz to, naravno da su i svijecice, i to cijelo vrijeme a i kad sam motor vec izbacio bile prelijepo smedje-zlatno-bakrene...bas onakve kakve i trebaju biti. Tako da nema govora o losoj smjesi.
I da napomenem, karb smo doma sami slagali, tj.samo rastavili, oprali i nastelali jer je sve bilo ko novo, a i motor je bio mehanicki skoro ko nov (preslozen), sto nije bas nebitno...mnogi sarafe po karbovima i sve rastelaju a motori na odusak dime ko parnjace...a to ne vide i cudom se cude zasto auto ne radi kako treba.

No da se vratim na Solex-a...sve u svemu odlican karburator, naravno u svojoj niskoj i jednostavnoj klasi, nemozete od njega ocekivat da radi kao injection, ali za to kolko je jednostavan i primitivan stvarno radi odlicno. Kao sto vi sad blatite taj karb koji je dobar, tako mnogi drugi pljuju po nekim drugim karbovima, injectionima itd, no na kraju se uvijek ispostavi da je stvar u neznanju, a ne u losem proizvodu. Ne kazem da je to slucaj kod vas, ali tako je nazalost u 99.9% dosadasnjih slucajeva iz prakse.
Zato ako imate dijelove ili kompletan karb za covjeka onda recite tako i pomozite mu, a pustite metafore s kosarkom, smecem i slicno za mjesta gdje to pripada

...ovim ne zelim nikoga uvrijediti, niti je kritika usmjerena konkretno na nekoga, nego cisto moje iskustvo s tom temom, samo u namjeri da pomognem
pozdrav :bye:

Offline TheBIG

« Odgovori #20 : 21 Lipnja, 2008, 21:40:54 »
ja  ga imam i meni kadett troši 6.5l  , zimi nešto malo više  , a imao san ga i na B-u  a ni na njemu nije trošio nešto ekstra

Offline Smola

« Odgovori #21 : 21 Lipnja, 2008, 22:02:42 »
tako je i anker ploce s ekscentrima su super. pa sto to nemaju i danasnji auti ili generacija opela iza kadeta c?

ja bih ponovio za one koji su to propustili-sto znaci dobar karburator:
znaci da radi sto homogeniju smjesu a ovaj to ne radi.
uostalom sto se na tome karbu moze rastelati.
zna se kako se odreduje nivo i koji je protok kuglicaste dizne, dizne zrak, benzin i kako odrediti kolicinu goriva za akc.pumpu. znamo i kako se stela karburator.
naravno da je uvijet ispravan motor s namjestenim paljenjem I OLOVNIM BENZINOM.

ako vam je sve to super onda vozite tako. ne znam cemu tehnika ide naprijed. uostalo, zaista me cude ti ugledni njemacki i tal. casopisi koji testiraju oldtimere i navode potrosnju od 8-10L u prosjeku a tvornica delarira 7,8L. super ekonomik s 48 konja i kompresijskim omjerom od 8:1 namjenjenom za regular. i konacno broj ne sagorenih ugljikovodika je jakozanimljiv podatak.

evo jos jedne anegdote. Kupi covjek golfa 4 jer je cuo da trosi oko 6-6,5L, kad ono njemu trosi 8L. a biti ce ocito samo njemu, pa tako i meni i masi drugi.
inace ovo je moje misljenje i nikakva kritika, vec iskustvo i dobronamjeran savjet da se drugi ne muce ako ne trebaju.
uvijek se govorilo kako se na greskama i na svojoj kozi najbolje uci pa mozda i ja zivim u iluziji i mozda cu staviti nazad opet taj karburator i trositi 6,5l pri brzini od 70km/h u 4.

The following users thanked this post: Jaksa

Neno

• Gost
« Odgovori #22 : 21 Lipnja, 2008, 22:34:26 »
Citat: YeLLOw_1
decki moram priznat da ste se malo zanijeli...po mojim iskustvima u skroz suprotnom smjeru, sad koji su razlozi...u to necu ulazit

ali, dok mi je u kadettu bio stari motor, prvo 1.2N pa onda neko vrijeme S, znaci prvo sa solexom 30, a onda 35...no nebitno, isti karburator samo s drugim difuzorom i dizama,rucni cok naravno, sve je funkcioniralo apsolutno perfektno. Bilo da se radilo o paljenju zimi, ljeti, hladno, toplo, s cokom ili bez coka, nebitno..auto je uvijek radio mirno, snagu je uvijek imao (sa 1.2S motorom sam se vozio 140,cak 150 bez problema).
Potrosnja u gradu max 10l, a izvan oko 8, bez stednje stiskanja gasa, sto je za jednogrli karburator, takav motor i u takvim uvjetima potpuno normalno.
Mogu malo i o normama na tehnickom...ako treba skeniram vam i sliku s brojevima, sve perfektno. Uz to, naravno da su i svijecice, i to cijelo vrijeme a i kad sam motor vec izbacio bile prelijepo smedje-zlatno-bakrene...bas onakve kakve i trebaju biti. Tako da nema govora o losoj smjesi.
I da napomenem, karb smo doma sami slagali, tj.samo rastavili, oprali i nastelali jer je sve bilo ko novo, a i motor je bio mehanicki skoro ko nov (preslozen), sto nije bas nebitno...mnogi sarafe po karbovima i sve rastelaju a motori na odusak dime ko parnjace...a to ne vide i cudom se cude zasto auto ne radi kako treba.

No da se vratim na Solex-a...sve u svemu odlican karburator, naravno u svojoj niskoj i jednostavnoj klasi, nemozete od njega ocekivat da radi kao injection, ali za to kolko je jednostavan i primitivan stvarno radi odlicno. Kao sto vi sad blatite taj karb koji je dobar, tako mnogi drugi pljuju po nekim drugim karbovima, injectionima itd, no na kraju se uvijek ispostavi da je stvar u neznanju, a ne u losem proizvodu. Ne kazem da je to slucaj kod vas, ali tako je nazalost u 99.9% dosadasnjih slucajeva iz prakse.
Zato ako imate dijelove ili kompletan karb za covjeka onda recite tako i pomozite mu, a pustite metafore s kosarkom, smecem i slicno za mjesta gdje to pripada

...ovim ne zelim nikoga uvrijediti, niti je kritika usmjerena konkretno na nekoga, nego cisto moje iskustvo s tom temom, samo u namjeri da pomognem
pozdrav :bye:

P O T P I S U J E M

Offline plantak_vž1

• Veteran member
« Odgovori #23 : 21 Lipnja, 2008, 22:45:03 »
potpis takoðer za izjavu yellowa
a pogotovo ovo da je stvar u neznanju.
taj karb je odlièan za svoju klasu ali nakon 30 godina rada bi trebalo promijeniti dihtunge, dizne itd.
nakon toga svega treba poštelati smjesu i to je to

stoga ja ne vidim razlog blaèenja solexa...

Offline Dug

• Senior member
« Odgovori #24 : 22 Lipnja, 2008, 00:34:51 »
Evo ja karb na svom kadettu nisam dirao otkako sam ga kupio.
Motor pali uvijek i kad je topal i kad je hladan i kad je vani kisa i kad je +30 i kad je -15. Barem evo kod mene. Auto mi se ne gasi (bar ne sam od sebe, naravno  :D ). Kad mu hladnom dam previse gasa, osjeti se miris benzina, ali boze moj, kad nema povrata goriva. Nizbrdo ide normalno i uzbrdo takoðer.
Potrosnja je sasvim normalna, izmeðu 7 i 8 litara, ali ja sam jako lagan na gasu (vjerojatno puno laganiji od vecine na ovom forumu i uzitak mi je voziti na laganom gasu sporo i bez ikakvog zvuka motora u 4. brzini).
Ja nemam nikakvih posebnih problema s kaburatorom i koliko vidim, nenaju ni ostali kadettaši. Sto se mene tice, dok ide sve kako spada uopce se necu zamarati s tim, ali ako neko kupuje karb za naknadno ugraðivanje, ipak mislim da ima puno boljih i kvalitetnijih proizvoda.

Offline plantak_vž1

• Veteran member
« Odgovori #25 : 22 Lipnja, 2008, 00:38:01 »
Citat: Dug
...ali ako neko kupuje karb za naknadno ugraðivanje, ipak mislim da ima puno boljih i kvalitetnijih proizvoda.

potpis :jak:

Offline DAKY

• Antique Member
« Odgovori #26 : 22 Lipnja, 2008, 12:41:35 »
ekipa evo rastavio sam par solexa pa slazem jednog narucio sam set s brtvama novim, javim ak sve dobro prodje.  :shock:  :bye:
oš, neš, bangladeš