Autor Tema: Pig mašina - kakav pant?  (Posjeta: 12334 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline šarafko

Pig mašina - kakav pant?
« Odgovori #15 : 23 Prosinca, 2010, 21:12:00 »
Ja koristim samo 0,8mm lim. Evo slike zgloba na mojoj savijačici (mehaničkoj, imam i hidrauličku)
http://img152.imageshack.us/i/slika0212.jpg/
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline Žein

Pig mašina - kakav pant?
« Odgovori #16 : 23 Prosinca, 2010, 21:18:06 »
Najbolje rjesenje sam imao na bivsem poslu.

Pigerica od 0.2 do 2mm.

Ima navoj za stelanje debljine.Zacrtas stavis,zategnes i presavines prema gore,a dovoljno je velika i teska da mogu dvojica odjednom pigat.
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline šarafko

Pig mašina - kakav pant?
« Odgovori #17 : 23 Prosinca, 2010, 21:33:43 »
A evi profi stroja (poprilično starog ali još dobro radi) kod kojeg se može podešavati prema debljini lima. To je ova matica sa doljnje strane:
http://img3.imageshack.us/i/slika0164.jpg/
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline Pišta

Pig mašina - kakav pant?
« Odgovori #18 : 03 Siječnja, 2011, 00:41:09 »
Dečki imam ja doma profi pigericu od 1m ,s obzorom da sam limar i mogu pigati 1mm bez problema,a mogu raditi i okrugle i poluokrugle profile,pa ako nekom treba usluga za jeftine novce nek se javi,ja sam u Zagrebu

izb

• Gost
Pig mašina - kakav pant?
« Odgovori #19 : 15 Svibnja, 2011, 10:58:44 »
Pišta da li ti se slobodno javim...naime trebala bi mi neka vrsta lagane edukacije vezano za pig masinu???

Offline tsunjic

• Senior member
Pig mašina - kakav pant?
« Odgovori #20 : 19 Svibnja, 2011, 09:01:18 »
Evo moje savijačice, moje djelo, načinio sam je od tri vagonske šine, veliki i masivni stalak i napravio sam mu automatsko podizanje steznih šina uz pomoć navojnih vretena, veliki problem je bilo uštimati šinu da savija po rubu jer treba postaviti zglobove točno po osi, savijam i do 1.5 mm, ali treba dobro upregnuti rukama, ali i taj dio sam mogao riješiti dužom polugom i utezima. Ali za 1 mm nema nikakvih problema. U cijelom sklopu se nalazi i sig mašina, sve otprilike i masu oko 500 kg.

Offline CALY

Pig mašina - kakav pant?
« Odgovori #21 : 19 Svibnja, 2011, 12:53:05 »
Odlično izgleda,daj još koje slike.Di si nabavio sig mašinu?

Offline tsunjic

• Senior member
Pig mašina - kakav pant?
« Odgovori #22 : 19 Svibnja, 2011, 14:52:31 »
Poslikam je detaljnije kasnije pa stavim slike, sig mašina je isto ručni rad, prije desetak godina su je sklepali moj stari i ujak

Offline Wheeler

• Antique Member
Pig mašina - kakav pant?
« Odgovori #23 : 20 Svibnja, 2011, 17:32:01 »
Svaka čast, ovakve pig mašine se nebi posramila ni kakva radiona. Jedino bi možda bilo praktičnije da ručka stoji vodoravno, ali onda je zeznuto prolaziti pokraj mašine. Ili se možda može micati?
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3