Autor Tema: gledam jel to san il...  (Posjeta: 6359 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DS71

• Antique Member
gledam jel to san il...
« Odgovori #15 : 31 Kolovoza, 2009, 12:42:11 »
:haha:

tako se nisam veè dugo nasmijao...al ima istine u tome  :palac:
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline dmj

• Antique Member
  • Spol: Muški
gledam jel to san il...
« Odgovori #16 : 31 Kolovoza, 2009, 19:54:22 »
Ima istine, definitivno...

Samo što je u konkretnom sluèaju sakupljaè netko tko je skoro 50 godina u svijetu utrka i više-manje zna tko je imao kakve aute, gdje su završili i jesu li iskemijani ili ne. A sama èinjenica da ovaj "Tii" stoji vani, umjesto da je s vrednijim stvarima skriven u mraku kuæe, govori da je rijeè o nekom donatoru dijelova... Za originalnu 2002 Alpinu, skrivenu u kuæi, recimo...  ;)
Via Ciro Menotti 322

Ivan Abađijev

• Gost
gledam jel to san il...
« Odgovori #17 : 01 Rujna, 2009, 09:45:00 »
Dmj ja baš o tome i pišem, originalna 2002 alpina??? Ali ajmo onda mi ovako, ja èu napisat nešto o alpinama a ti napiši di je Šverko u svemu tome.

1. Alpina je službeni tuner tek od 80-tih godina šta znaèi da nema ploèicu od alpine i autentiènost je moguèe utvrdit jedino ako ima raèun iz Buchloea ili po broju na muldi.
2. 70-tih je alpina prodavala kompletne dijelove auta za tuning (motor,ovjes,karoserija,interijer) ali isto tako i sama slagala kompletna auta koja su u to doba bila duplo skuplja od 2002 turba.
3. 2002 nakon njihovog tretmana je bila raketa od 140-200 ks, sa njihovim koènicama, samoventilirajuèim diskovima, bilstein amortizeri, auspuh komplet sa granom itd. Tako da sa tvornièkim tii nema apsolutno nikakvih dijelova osim punih viljušaka koje bi Šverko moga iskoristit.
4. Ne može se auto staro 35-40 god. koje je bilo rijetko ko nokat na k..cu i koje je imalo sve drugaèije od serijskog 2002 osim karoserije, restaurirat sa nekakvim ragama koje su donatori bez obzira na vlasnikovu sposobnost i iskustvo jer to nije onda alpina nego surogat  :bzvz:  :haha:

Iskreno mene veseli sve na šta se vlasnik odluèi, ali rijetki su oni koji æe izvalit kesu za originalnost svog hobija ili bolesti bez obzira na razno razne forume i šminkanje po njima
 8)

Offline dmj

• Antique Member
gledam jel to san il...
« Odgovori #18 : 01 Rujna, 2009, 12:17:21 »
Šverkove metode restauracije poprilièno su upitne, s time se moram složiti. Zapravo je sreæa u neku ruku što nema dovoljno para da ubrzano restaurira svoju kolekciju, jer ih neæe ni upropastiti bez toga. A vidio sam gore uistinu prekrasnih i vrijednih automobila...
Ono što sam želio reæi jest da je on vozio na stazi ili te aute ili protiv njih (uistinu nisam istraživao to podruèje, po sjeæanju bih rekao da je Gluhak vozio 2002 preraðen kod Alpine, no možda sam i pomiješao, muva mi se i Štrok po glavi), znao njihove lokacije i nove vlasnike te ih pokupovao osamdesetih i ranih devedesetih. Koliko su veæ u tom trenutku ti automobili bili originalni, a koliko nadoštukani svime i svaèim, teško je reæi. Vjerojatnije je ovo drugo, jer su u nedostatku pravih servisa i znanja vjerojatno krpani kod kojekakvih priuèenih mehanièara.
No inicijalno, gore je skriven lijep dio povijesti auto-utrka u Hrvatskoj i Jugoslaviji, i to iz vremena kada smo bili mnogo bliže europskim standardima nego danas.
Via Ciro Menotti 322

Ivan Abađijev

• Gost
gledam jel to san il...
« Odgovori #19 : 01 Rujna, 2009, 14:03:14 »
Bravo vidim da si svatia poantu prièe, jer takve stvari koga interesiraju on za to nema love, a onaj ko ima lovu on kupuje današnje aktuelne rakete jer ga ta vrimena ne zanimaju kad je ima biciklu i jednu masnu nogavicu  :o . U pravu si za Štroka kad spominješ njegovu alpinu ali èak i on je vozia na pr tablicu  :agressive: ,jer kažem ti u to doba za takva auta mora si ili guzit Jovanku dok je Tito ima foto sesion na tokarskom ili bit bogat  :D . Ta auta iz tog doba u 99 % sluèaja di jesu da jesu su danas pauèina bez obzira šta ko govori, jer jedno je auto za cestu, a druga je prièa auto koje je vozilo trke. 90-tih je Dino Raða kupia B 12 G-KAT i vozia jedno vrime pa proda ( i on na minhen tablice), danas to auto je navodno u jednog bivšeg nogometaša koji auto drži isprid kuæe i kako "znalci" kažu u dosta derutnom stanju. Neki su èak i pokušali kupit auto za po njima realnih 5-7000 eura ali su brzo prestali maštat o tome kad  se èula cijena 4 puta veæa!!! Pa glupane jedan nije to obièna sedmica sa pokvarenim kožnim sicima i tri zdrave felge, to je auto koje je tad imalo keramièke koènice  :jak: . Ima ti zwei zwo 2002 alpinu koja je kupljena u buchloeu 71 god. i koja je vozila na trkama pa ga pitaj koliko love misli ispalit da je dovede u izvorno stanje  :cry: . Ja sam odma u startu sebi obeæa da neæu radit kalkulacije i zbrajat troškove, jer sam odluèia da auto mora imat sve original, zbog toga jer imat tii-a kojemu su identièni brojevi na motoru i karoseriji, koji je provea cilo desetljæe u garaži, danas ima svoju cijenu kako pri kupovini tako i pri prodaji i to svugdi u svitu pa tako i u nas. Ma koliko pametni mislili da æe oni naæ istog takvog pa možda i zdravijeg za par iljada kuna, uložit još koju kintu i on je na cesti ja im poruèujem da su falili hobi, skupljajte znaèke   :P .

Offline dmj

• Antique Member
gledam jel to san il...
« Odgovori #20 : 01 Rujna, 2009, 17:50:21 »
Imam negdje, ali u drugoj kuæi, u drugom gradu, u nekoj vreæici, popis pedeset i nešto Šverkovih automobila, zapisan doduše još tamo negdje 1996, kada sam bio kod njega i razgledao kolekciju, pa je pitanje koliko je danas toèan. Uistinu se napamet ne sjeæam je li na njemu Alpina ili TII, ali znam da je automobil koji je vožen na utrkama ranih sedamdesetih. Nisam ga niti vidio, a i da je bio prošao bih kraj njega razgledavajuæi sve one Alfe i Fiate/Abarthe (pa i 356-ice i 190 SL-ove), pa ne mogu suditi. Ali kad jednog dana naðem popis pogledati æu.
Via Ciro Menotti 322

Offline Ultimate

Re: gledam jel to san il...
« Odgovori #21 : 02 Rujna, 2009, 13:25:25 »
[/quote]
u krugu od sto metara,nalaze se još...jedna 02 ka...tri caprija i jedan spaèek...

[/quote]

Spaèek je moj... Èeka da oslobodim kirurški stol!!!
How yes no...

Ivan Abađijev

• Gost
« Odgovori #22 : 03 Rujna, 2009, 10:51:31 »
Citat: Ultimate

Znaèi da se ipak može trgovat sa tin Šverkom  :) jer  danas sve ima svoju cijenu pa tako i njegova auta, baš mi je drago da si se uspia dogovorit za spaèeka  :bye: .

Offline DAČOKTT

• Antique Member
gledam jel to san il...
« Odgovori #23 : 05 Rujna, 2009, 23:02:55 »
Ima lik isto u kuæi drži aute koliko sam vidio iz auta Porsche 911 Carrera  RS Touring mislim da je bio mercedes i još nešto. to je na kraju ilice i poèetku bolonje.isto samo oldtimeri da nije to taj isti lik.

Offline Ultimate

« Odgovori #24 : 07 Rujna, 2009, 13:57:29 »
Citat: Ivan Abaðijev
Citat: Ultimate

Znaèi da se ipak može trgovat sa tin Šverkom  :) jer  danas sve ima svoju cijenu pa tako i njegova auta, baš mi je drago da si se uspia dogovorit za spaèeka  :bye: .

Nije kupljen od Šverka... on još uvijek NE prodaje!!!

Samo je u stanju mirovanja u njegovom susjedstvu.  :D
How yes no...

Ivan Abađijev

• Gost
gledam jel to san il...
« Odgovori #25 : 07 Rujna, 2009, 14:23:33 »
E sad mi je taj Šverko još draži, taj je bog  :jak: nema prodaje to su njegova dica i boli ga k..ac  :haha: . Ima takvih ljudi šta su svoj život fokusirali na prikupljanje i ja im skidam kapu  :palac: .