Autor Tema: Wash primer  (Posjeta: 6949 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline slanac

Wash primer
« Odgovori #15 : 22 Prosinca, 2009, 23:28:37 »
Na forumu ima tema Corr verter.
Ja sam radio i s Ferosanom i s Antikorozinom _ oba su slična jer nagrizu hrđu, ali soli koje nastanu privlače na sebe vlagu , a onda proces hrđe nastavlja dalje. Tako mi je nakon 6 mj. opet sve procvjetalo.
Corr Verter je na bazi vode!!!!  hrđu pretvara u netoksičan kemijski spoj i na površini ostavlja nekakav plastični sloj otporan na vlagu. Da ne reklamiram pogledaj na netu specifikacije.
Corr je bilo za kupiti u ZG (ne znam ima li još, ali dade se provjeriti).
Dobra truba daleko se cuje! FIAT 125P 2.0 , 131 2.0   091/2121-787

Offline .:[ThugSoul]:.

• Veteran member
    • http://www.auto-info.hr
Wash primer
« Odgovori #16 : 23 Prosinca, 2009, 22:01:32 »
Kad smo kod hrđe... jel ima neko sredstvo da samo zaustavi hrđu... primjer... na dnu vrata rascvjetao se preklopljeni lim... i sad ja neuki, krenem to zbrusit, ferosan, pa kit pa temeljna pa boja.... i super to sve izgleda... ali 4-5 mjeseci sve se rascvjetalo opet... jer najvjerojatnije nisam uspio u potpunosti hrđu uništit... e sad, planiram ta vrata tak i tak zamjenit, samo ne u naredno vrijeme... i čime sad to sanirat? i kak? ako prljam temu samo recite...

Offline dominko2511

• Senior member
Wash primer
« Odgovori #17 : 23 Prosinca, 2009, 22:43:08 »
fala Slanac. nasa san temu ali vec san oboja lim, jbg. javin sta je bilo

Offline deri valdez

• Antique Member
Wash primer
« Odgovori #18 : 24 Prosinca, 2009, 00:54:15 »
Citat: ruggine;123151
Nazalost reaktivnu temeljnu su izbacili iz prodaje pa me interesira cime da ofarbam pod...u jednoj trgovini su mi ponudili "
International Perfection Undercoat"

dvokomponentni underwater primer...
Molim za savjet
nisam u toku a zakaj su izbacili reaktivnu iz prodaje jedva sam se naviko a bas brijem jucer kak mi je pri kraju

Offline slanac

Wash primer
« Odgovori #19 : 24 Prosinca, 2009, 16:32:30 »
Za ThugSoul-a tamo gdje procvjeta pertlani lim ( baš kao na dnu vrata gdje je lim preklopljen) u 99 % slučajeva nema zaustavljanja procesa truljenja. Zašto?
Zato što mi svi to počistimo i premažemo , ALI
Hrđu unutar preklopljenog lima ne počistimo jer nam je nedostupan pa nutra ostane mikroskopski vode i soli koja radi dalje.
 Kad to i Zalijemo bojom NISMO zaustavili dotok vode koja u navedeni spoj dotiće -možda se cijedi s vrha vrata (jer lim je obično preklopljen od dna do samog vrha) = znači nemoguća misija bar za aute koji su svakodnevno u upotrebi.
Jedini izlaz je nabaviti zdrava vrata i temeljito ih propremiti dok nisu na autu.
Drugi je izlaz kod limara promjeniti dno vrata i upotrijebiti lim cca 2 ili 3mm te ga staviti jednoslojno , a ne kak neki limari: toliko se muče i opet presavinu-zapertlaju :eek:lim i stvore uvjete-kadu za novo hrđanje.
Dobra truba daleko se cuje! FIAT 125P 2.0 , 131 2.0   091/2121-787

Offline ruggine

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Ford Taunus 1974, Zastava 750 1984
Wash primer
« Odgovori #20 : 01 Veljače, 2010, 17:42:56 »
evo da dignem malo temu...bio danas u autocoloru u puli i ko za cudo imaju washprimer...2 kg dodje 280 kn...