Autor Tema: matiranje  (Posjeta: 9875 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

joka

• Gost
matiranje
« Odgovori #15 : 28 Studenoga, 2009, 09:25:12 »
Citat: MarkoZG;124019
Pozdrav! Evo mala pomoć, meni u susjedstvu postoji firma koja se bavi sa tim oblaganjem folija vozila i vjerovatno drudih stvari. Nedavno su presvukli jednu staru BMW sedmicu i auto opako izgleda,cak sam i popusio da je tako lakirana dok mi kolega nije rekao koji ga poznaje da je to napravio u firmi "Daj folije d.o.o." pa si pogledajte na netu ostale podatke što vas zanima jer ja nisam bas previse upućen u detalje. Nadam se da sam bar malo pomogao!:bye:

baš bum ih nazval da vidim kaj košta

bluesberry: da ovaj iz avatara

Offline .:[ThugSoul]:.

• Veteran member
    • http://www.auto-info.hr
matiranje
« Odgovori #16 : 28 Studenoga, 2009, 10:47:13 »
Citat: joka;124105
baš bum ih nazval da vidim kaj košta

I se zna kaj o cijeni? Da ih i ja ne zivkam sad...

Offline .:[ThugSoul]:.

• Veteran member
    • http://www.auto-info.hr
matiranje
« Odgovori #17 : 07 Prosinca, 2009, 11:58:49 »
Citat: '.:[ThugSoul
:.;124116']I se zna kaj o cijeni? Da ih i ja ne zivkam sad...

Baš i nema neke koristi od njih... Ali Grafocentar iz KŽ se bavi digitalnim tiskom, reklame na kombijima i tak to... i pitao ja tamo jer mogu presvuć cijeli auto... rekli nema problema... cijeli auto obućen u foliju bi bio dosta ispod 5000kn (nisu mi znali reć kad nisu kompletni auto oblaćili do sada) i daju 5-godišnju garanciju na posao (plus neka laminacija)... mogućnosti boje ispisa su bezbrojne...

Po meni bolje možda nek farbanje, a tvrde da i bolje izgleda... pogotovo velike površine koje su tak obućene u foliju...

Kroz par dana nosim im haubu na presvlaćenje od taunusa... pa ćemo vidjet rezultate....

Offline Rogi

• Senior member
matiranje
« Odgovori #18 : 07 Prosinca, 2009, 15:36:06 »
ja muku mucim sa mat crnom bojom...nikako da dobijem nijansu mat crne baze....kad to rijesim onda ide mat bezbojni lak i to bi trebalo biti to....

A sto se tice firmw Da Folije oni su ti medu jeftinijima u Zagrebu i definitivno mogu odraditi posao kako treba....;)
😎

Offline Ivan_R5

matiranje
« Odgovori #19 : 07 Prosinca, 2009, 17:55:48 »
Citat: Bluesberry;123949

ljetos sam imao prilike vidjeti auto koji je "normalno" farban ali je vlasnik htio dodati vintage look pa ga je opičio vodobrusnim i čak nako toga, kako je on rekao, (na vrlo lošem engleskom...jer je on Francuz hehe) pjeskarenje metalnim strugotinama na vrlo niskom pritisku da dobije točkice hrđe

pa ja neću nikad ovo moć skužit :eek: lakira auto, a onda ga namjerno s*ebe samo da bi izgleda starije?! :rus:

Offline Bluesberry

• Antique Member
    • http://www.ctroenklub.hr ; www.snail.2cv.com
matiranje
« Odgovori #20 : 07 Prosinca, 2009, 18:25:48 »
Citat: Ivan_R5;125980
pa ja neću nikad ovo moć skužit :eek: lakira auto, a onda ga namjerno s*ebe samo da bi izgleda starije?! :rus:

slika govori sama za sebe ;) ..a i ovaj spak na slici je "svježe" lakiran pred par god - u hrđavo (nije stvarno hrđav - to je farba) :gosp:

Offline lack

matiranje
« Odgovori #21 : 07 Prosinca, 2009, 21:34:38 »
evo primjera finog matiranja u tamnoj i svijetloj boji..

Offline Meta

• Junior member
  • **
matiranje
« Odgovori #22 : 07 Prosinca, 2009, 22:01:07 »
Da bi izgledalo mat postoji mat lak i to je onda posao i jedino najbolje riješenje.Ako pobrusiš/matiraš "sjajni" bezbojni lak uopće nećeš dobiti isti efekt koji dobiješ kada pošpricaš mat lak.:gosp:

Offline Bluesberry

• Antique Member
matiranje
« Odgovori #23 : 07 Prosinca, 2009, 22:26:54 »
ima i više varijanti onoga što mi zovemo mat

matt paint je, rekao bi grublji, na dodir, i jako slabo odbija svjetlost..često podsjeća na šprickit ili takve kemije prije nego ga se pobrusi - češći na novijim autima i na VW sceni na svim godištima

evo dobrog primjera - novi 500

ond imamo flat paint koji je na dodir glađi ali i dalje nema onaj jaki sjaj, u zadnje vrijeme najčešće ga se sreće na rodovima, ledsledovima i ostalim američanskim tvorevinama koje su uskrsnule iz mrtvih nakon 50ak god...često se kombinira s metalik i/ili flake bojama

a ima i satin paint koji je negdje između ove dvije varijante...i vidi ga se i na novim i na starim autima podjednako

što se tiče flatt painta onaj spak je najbliži tome (nekad se koristi termin flat paint za "apšisalu farbu") i vlasniku nije bio cilj da ga matira nego da dobije što stariji izgled - tj. da ga "apšisa"

nadam se da ne griješim ako da ispravite me :pda:
« Zadnja izmjena: 07 Prosinca, 2009, 22:30:57 Bluesberry »

Offline Bluesberry

• Antique Member
matiranje
« Odgovori #24 : 07 Prosinca, 2009, 22:45:13 »
e, a evo i jednog simpa linka za ljubitelje vinila - link nije o pločama

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=135662

Offline lack

matiranje
« Odgovori #25 : 08 Prosinca, 2009, 01:11:41 »
odlicna stvar, pogotovo ak ides u pljacku banke :cool:

Offline kowalski

• Antique Member
matiranje
« Odgovori #26 : 08 Prosinca, 2009, 16:43:01 »
što se naljepnica tiče, pogledati epizodu Wheeler dealers Mini 1000 City; dečki su presvukli cijeli auto folijama, uz objašnjenje kako se radi i što se radi.

edit; stvar identična ovoj na linku koji je Bluesberry dao, evo kako su obukli minija (krov je također naljepnica);

ne vidi se najbolje, ali folija nije čisto siva, nego je nekakva imitacija kevlara.
« Zadnja izmjena: 08 Prosinca, 2009, 17:03:39 kowalski »

Offline sportiva.t35.com

matiranje
« Odgovori #27 : 11 Prosinca, 2009, 23:30:54 »
To je 3M DiNoc folija. Koristi ju čak i Lamborghini za svoje modele u mat boji.

Offline RISBO THE BLADE

• Antique Member
    • http://www.cardomain.com/ride/2605843
matiranje
« Odgovori #28 : 14 Siječnja, 2010, 20:40:42 »
Postoji za matiranje dodatak koji se stavlja u lak bezbojni i to bi morale imati sve mješaone autolakova.

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: VW Bug & Bus
matiranje
« Odgovori #29 : 14 Siječnja, 2010, 21:06:26 »
Citat: MarkoZG;124019
Pozdrav! Evo mala pomoć, meni u susjedstvu postoji firma koja se bavi sa tim oblaganjem folija vozila i vjerovatno drudih stvari. Nedavno su presvukli jednu staru BMW sedmicu i auto opako izgleda,cak sam i popusio da je tako lakirana dok mi kolega nije rekao koji ga poznaje da je to napravio u firmi "Daj folije d.o.o." pa si pogledajte na netu ostale podatke što vas zanima jer ja nisam bas previse upućen u detalje. Nadam se da sam bar malo pomogao!:bye:

ta sedmica je i od vlasnika "daj folije"
presvucena je u karbon foliju koja je trenutno na nekoj akciji.

slika
ovo je inace bijeli auto.

Citat: Bega
Cijene? Ovako,za primjer ćemo uzeti Seat Ibiza.

Hauba-1300.kn.
Krov  -1500.kn.
Komplet auto- 8000.kn.

BMW e 46 4 door

Hauba pr.- 1500.kn
Krov-1600.kn
Hauba zad.-900.kn.

Garancija-za vanjsku ugradnju 2.g.
Za interijer 4.g.

u cijenu je ukljucena sva montaza/demontaza
[/B]