Autor Tema: Rupice od hrđe  (Posjeta: 3660 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline macchi

• Senior member
Rupice od hrđe
« : 08 Siječnja, 2010, 13:50:12 »
Zanima me kako da se ovog riješim.Sa četkom na bušilici skinem samo boju i površinsku hrđu,sa brusilicom sam skinuo deblji sloj hrđe,ali su mi opet ostale ove rupice pa sam sve namočija ivarostom i ostavija preko noći,ali opet ista stvar :mad:

Ako bi ovo preša kitom bi li se ruzina i dalje širila ispod kita?

Offline dejanR

Rupice od hrđe
« Odgovori #1 : 08 Siječnja, 2010, 14:04:00 »
Koliko je meni poznato, taj antikorozin koji si nanio trebao je tu hrđu pretvoriti u bezopasan oksid, te nebi trebao nakon prelaska kitom i farbom nastaviti s hrđanjem.

Offline kile

Rupice od hrđe
« Odgovori #2 : 08 Siječnja, 2010, 14:21:22 »
Nikak osim s komadom novog lima nemreš ovo riješit.
Tu je lim skoro do kraja pojela hrđa.

Probit će s vremenom ako samo prekitaš.

Offline mattax

• Antique Member
Rupice od hrđe
« Odgovori #3 : 08 Siječnja, 2010, 14:55:16 »
jedino pjeskarenje, ali ono će pojesti i malo tog lima, jer te rupice izgledaju trulo
...DNK rulz...

Offline macchi

• Senior member
Rupice od hrđe
« Odgovori #4 : 08 Siječnja, 2010, 15:37:02 »
Citat: kile;130637
Nikak osim s komadom novog lima nemreš ovo riješit.
Tu je lim skoro do kraja pojela hrđa.

Probit će s vremenom ako samo prekitaš.

A u k.... i mislija sam tako,ali opet mislim se bi li stakloplastika bila dobra(tj. dovoljna) jer Co2 aparat nemam i nemam koga dovest da mi to zavari, a ovo di je trulo je dio poda di se noge oslanjaju tako da bi stakloplastika trebala biti dovoljna čvrsta za to :confused: Auto nije oldschool i trebat će mi za svaki dan tako da mi nije žao to napraviti

Btw
@dejanR-Istina, na boci piše da stvara zaštitni fosfatni sloj ;) ali je samo na nekim mistima hrđa "pobijelila" dok je tu ostala ista smeđo-crna gamad
:mad:

Offline denis01000

Rupice od hrđe
« Odgovori #5 : 08 Siječnja, 2010, 18:25:38 »
Ovo se u restauraciskom žargonu naziva bolesnim matrijalom tj kako god zabrusiš iz lima izlaze pjege.Peskarenjem bi izbio hrđu van ali tamo gdje su tockice jako stanjio lim ili ga probijo,opet bi morao isjeći ubaciti nov komad lima.Nikakve pvc premaze ili kit to je  smrt  za lim.Anti rost  premazi su dobri kod  čitavog lima,znači tamo gdje  je hrđa prisutna  ali nije pojela ili prodrla u lim.Nažalost bez limarske intervencije sve ostalo je uzalud potrošeno vrijeme i novac.Novo ubačeni dio se kvalitetno očisti ,pošprica  cinkom ,izvuku se fuge po spojevima ako je potrebno ,onda dolazi body kojeg posebnom špricom naneseš.Poslije sušenja bodya dolaziš do farbanja u postojećoj boji tj u orginalnoj.Ovo sve što sam naveo je zaključak na viđeno s slike samo slika je jedno a uživo je drugo.Moj savjet ako je auto vozan odi do autolimara da odradi barem kvalitetno limarski dio jer uz dobru volju ovo čiščenje i pripremu možeš i sam.Puno uspjeha u radu ,bitna je volja.

Offline kizo

• Antique Member
Rupice od hrđe
« Odgovori #6 : 08 Siječnja, 2010, 19:35:03 »
kolega Denis ti je dobro rekao ako je auto u voznom stanju odi limaru, za to ce ti uzeti cca 100 kn da to ispili van i navari plocicu, a sa stakloplastikom ces samo još pogoršati stvar, jer zadrzavaš vlagu između lima i plastike i lim ti još više hrđa, na mom autu je bivši vlasnik presvukao citav gepek sa plastikom pa dok sam ju izvukao van imao sam šta vidjeti :aa:

Offline Tookie

• Antique Member
Rupice od hrđe
« Odgovori #7 : 08 Siječnja, 2010, 19:57:27 »
Ne sa StakloPlastikom ni u najvecoj nuzdi NE...

najjednostavniji, a ujedno i najbolji nacin, novi komad zavarit...
..."I noga u guzicu je isto korak naprijed"...

Offline macchi

• Senior member
Rupice od hrđe
« Odgovori #8 : 09 Siječnja, 2010, 09:53:02 »
Citat: denis01000;130673
Ovo se u restauraciskom žargonu naziva bolesnim matrijalom tj kako god zabrusiš iz lima izlaze pjege.Peskarenjem bi izbio hrđu van ali tamo gdje su tockice jako stanjio lim ili ga probijo,opet bi morao isjeći ubaciti nov komad lima.Nikakve pvc premaze ili kit to je smrt za lim.Anti rost premazi su dobri kod čitavog lima,znači tamo gdje je hrđa prisutna ali nije pojela ili prodrla u lim.Nažalost bez limarske intervencije sve ostalo je uzalud potrošeno vrijeme i novac.Novo ubačeni dio se kvalitetno očisti ,pošprica cinkom ,izvuku se fuge po spojevima ako je potrebno ,onda dolazi body kojeg posebnom špricom naneseš.Poslije sušenja bodya dolaziš do farbanja u postojećoj boji tj u orginalnoj.Ovo sve što sam naveo je zaključak na viđeno s slike samo slika je jedno a uživo je drugo.Moj savjet ako je auto vozan odi do autolimara da odradi barem kvalitetno limarski dio jer uz dobru volju ovo čiščenje i pripremu možeš i sam.Puno uspjeha u radu ,bitna je volja.

Ma bija mi je auto kod limara jer sam znao da će bit sranja s ovim dok to još nije bilo izbrušeno,ali mi je auto skoro 3 miseca bezveze tamo staja na otvorenom pa sam odlučio uzeti stvar u svoje ruke :) Auto nije u voznom stanju ni registriran tako da ću to prvo srediti,a ovaj užas ostaviti limaru da napravi. Hvala na savjetima i podršci :)

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Rupice od hrđe
« Odgovori #9 : 09 Siječnja, 2010, 21:09:30 »
Ja sam takve stvari rješavao izrezivanjem takvog komada i krpanjem stakoplastikom, ali to nije dugotrajno - 2-3 godine max.