Autor Tema: kadett e kočnice  (Posjeta: 3546 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sheki

kadett e kočnice
« : 11 Siječnja, 2010, 22:13:38 »
pozdrav svima,
dakle radi se o kadettu e 1987. zeza me zadnji desni tocak,po mokrom i u sred voznje zablokira,malo zategnem rucnu normalno sve! mjenjao pakne,cilindre ja neznam sta vise da radim,jel netko zna rijesenje?
« Zadnja izmjena: 13 Siječnja, 2010, 13:08:53 kowalski »

Offline kađo-c

kadett e kočnice
« Odgovori #1 : 12 Siječnja, 2010, 13:06:35 »
Citat: sheki;131193
pozdrav svima,
dakle radi se o kadettu e 1987. zeza me zadnji desni tocak,po mokrom i u sred voznje zablokira,malo zategnem rucnu normalno sve! mjenjao pakne,cilindre ja neznam sta vise da radim,jel netko zna rijesenje?

propuhaj lajtunge,ako nece ni onda stvar je u paknama,ja sam jednom muku mučio sa kamionom tam-om 150 3-osovinac,stavim naprijed pakne isti proizvođač,desni koči ljevi neče,mjenjam sve gumeno crijevo,kočioni cilindar dođe kolega i kaze zamjeni jednu paknu sa paknom na drugom kotaču,ali samo jednu stranu i onda je kočio.neki puta staviš pakne i tromble nove pa jednu moras puno raspustit a drugu skoro nista da prođe na tehničkom.

pogledaj jesu ti tromble jednako pohabane.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline slanac

kadett e kočnice
« Odgovori #2 : 12 Siječnja, 2010, 14:44:30 »
Kolko sam skužio to su doboš kočnice. Kad si već sve mjenjao - jesi mjenjao i federe unutar tromle.
Po meni bi bilo da ti feder nije dovoljno jak (rastegnut je) da vrati pakne na početni položaj, a kad malo promrdaš s sajlom ručne onda vrati.
Da li pakne slobodno šeću?
ILI je neki spoj-ležaj oko kojeg se "vrte" pakne zablokiran-pretegnut ili preknap (možda krivo složeno?) pa je potrebna veća sila za pokretanje i vračanje pakni u početni položaj.
Dobra truba daleko se cuje! FIAT 125P 2.0 , 131 2.0   091/2121-787

Offline DAČOKTT

• Antique Member
kadett e kočnice
« Odgovori #3 : 12 Siječnja, 2010, 15:07:08 »
Kadett E ti ima retardiran glavni kočioni to je bilo i meni na kadetu radi tog sam završio u gepeku od rovera. hahaha.

Sad sam skužio da se radi o samom blokiranju bez kočenja. Moja greska.

A jesi ti pogledao dal je stavit dobro onaj limic sta drži pakne da se nemiču ljevo desno,meni je to na D liniji puklo i to mi je uguralo se između doboša i pakni i kočilo stao sam skino gumu i doboš istreso ostatke limica vratio nazad i vozi dalje.
« Zadnja izmjena: 12 Siječnja, 2010, 15:13:16 DAČOKTT »

Offline sheki

kadett e kočnice
« Odgovori #4 : 16 Svibnja, 2010, 19:01:32 »
evo podizem opet temu,na autu je sve promjenjeno,sve sam uzimao novo,glavni kocioni,crijeva sva,novi mehanizam u dobosima(limice,opruge...) nove pakne naprijed nazad,reparirana prednja klijesta,auto prejebeno koci ali po suhom,cim kisa opet isti ku*** ja stvarno neznam sta bi!?
Kad se pakne malo zagriju ok sve,vozim 100 metara sa malo zategnutom rucnom i sve ok,al ako je nisam zategao prvi par kocenja blokira,kazu mi da je moguce da se to desava zbog lose kvalitete pakni?! neznam nek neko da ideju kako da ovo rijesim....

SCARY

• Gost
kadett e kočnice
« Odgovori #5 : 16 Svibnja, 2010, 19:23:14 »
kao što ti kađo reče - zamijeni pakne (po jednu) na lijevoj i desnoj strani...

i za probu zamijeni gume - prednje otraga, zadnje naprijed (PD-ZD, PL-ZL)...

Offline mattax

• Antique Member
kadett e kočnice
« Odgovori #6 : 16 Svibnja, 2010, 22:40:57 »
možda su zaštopani lajtunzi ( gumeni ili čak metalni), pa nema povrat i zato blokira
...DNK rulz...

Offline sheki

kadett e kočnice
« Odgovori #7 : 17 Svibnja, 2010, 10:20:34 »
scary-danas cu zamjeniti pakne,to sa gumama sam vec uradio...
mattax-lajtunzi promjenjeni....

vidjet cemo kako ce se ponasati kad pakne zamjenim

Offline slanac

kadett e kočnice
« Odgovori #8 : 17 Svibnja, 2010, 19:06:37 »
Imam lude misli.... Po suhom ne blokira (zadnji desni) a po mokrom da?
1. Na mokrom zbog manjeg trenja lakše proklizne!
Što bi reklo da se kočiona sila ne mjenja nego grip radi podloge.

2. Blokira ti zadnji desni sigurno zato jer nemaš suvozača te ti je desni kraj laganiji na kotaču upravo toliko da proklizne.

3. Kad bi netko sjeo na z. desno sjedalo bi li onda prokliznuo?

4. S grijanjem kočnica (pod ručnom ) možda smanjuješ efikasnost zadnjih
kočnica pa je onda sila kočenja manja --dovoljno da više nema snage zablokirati.

5. A što kažeš na ideju da ti je korektor kočenja(ako ga imaš) za zadnji most previše otvoren....ili premalo prigušen?........te ti on propušta preveliki tlak ulja / previše koč sile na zadnji most.?
« Zadnja izmjena: 17 Svibnja, 2010, 19:10:30 slanac »

Offline Luka_kc

• Junior member
  • **
kadett e kočnice
« Odgovori #9 : 29 Svibnja, 2010, 18:28:27 »
to se događalo i meni na unu..problem je bio rijesen kada sam zamijenio regulator raspodjele sile kocenja..

Offline slanac

kadett e kočnice
« Odgovori #10 : 30 Svibnja, 2010, 17:38:14 »
Meni se to događalo (prije) kad sam odozada imao našprengane federplate pa je zadnji kraj bio vrlo visoko. Tada se pokazalo koliko je osjetljiv na neravnomjerno opterečenje (u kočenju).