kako sam najavio ranije održan je test izdržljivosti i to 98% uspješno (ovih 2
% ide na moje zaboravljanje dotezanja nekih vijaka... žurba nas čini još glupljima ;) tako da su mi se neki vijci putem otpustili a neke sam i izgubio...eh tikvan, ali 80ak km je savladano sasvim ok!)
Uglavnom! Jučer smo se ja i moj dragi prijatelj Marko uputili do našeg prijatelja Henka u Pušću...točnije još negdje iza gdje se to nešto zove Stanišakov Jarek.
Marko također ima PPS-a, tj. motor ugrađen na bic i rađeni tank doma. Sigurno se pitate "što je, pobogu, PPS" E pa to je nešto što planiramo pokrenuti za iduću sezonu bicikliranja - PomoćnoPješačkoSredstvo kamo se u našem zakonu ova vozila svrstavaju!
Krenimo sad na fotoizvješće... da odmorimo malo dupeta od siceva stali smo kod neke hrpe cigli malo pofotkati pile! Video još nemam, a nemam ni prosječnu brzinu jer mi na žalost nešto i ne radi moj brzinomjer ali u grubo je cca 30-40km/h ...u prosijeku
oba PPS-a

Markov u prvom planu i Marko na mom u pozadini

Markov PPS

Mašina s Markovog PPS-a - za razliku od mog imam dva načina paljenja, kao i moj na "gurabnac" ili iz stajanja potezanjem kao kosilica, ima i centrifugalno kvačilo! Razičite su i glave cilindara, njegova ima ukošenu svjećicu.

tu se vide te male razlike u vanjskom izgledu kad se uspoređuju modeli motora!

Marko na test vožnji Manfreda (malo su mutnjikave al kad je bio "brz" ;)

dve poze Manfreda i jedna Markova za kraj ovog javljanja

KAko vidite Manfred je rađen na tragu boardtrack racera a Markov (nema još neko ime) na bazi klasičnog cruisera s početka prošlog stoljeća!