0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
ja sam radio tepihe na foru da ih iskrojim prema podnici i zašijem na mašinu od ispod, tak da se ne vidi di je spajano. ako je kvalitetan tapison, može se točno izrezati na mjestima gdje se stvori nabor u kutovima, tapison se spoji po rubovima, od ispod se stavi keper traka i zalijepi. spojevi se ne vide.. to kalupljenje je već malo kompliciraniji proces. teško da se da napraviti u kućnoj radinosti. znaš da su tvornički tepisi zaliveni od ispod s nekakvom plastifikacijom...
pozdrav ja sam kupio auto tepih i iskrojio ga prema podnici, rubove sam prešio, a montirao pomoću pištolja za vrući zrak(tepih se sam onda prilagodi i zalijepi)
Naj bolje ti je napraviti kako je tapecirana mečka 123..., posebno polijepiš pragove i centralni greben, te kasnije iskrojiš podnice, posebno prednje, posebno zadnje, pa kad si gotov, odeš kod bilo kojeg dučana sa tepisima i tražiš da ti porube, stave ti porub u boji koju želiš i bude tip top! :gosp:
:.;153579']Kad smo kod farbe za tepih... kak prekriva i di ju nabavit? i kakva je trajnost toga... mislim el se haba i slicno.... A kaj se tiče ovog prekrivanja... ja bi crni tepih u nešto svjetlije... ala smeđe i neku svjetlo sivu.... el bi to prošlo?
ja sam svoj plavi tapecirung u ajkuli skinuo,,oprao sa opalom i miniwashom,,i pofarbao sa plavom bojom za tkanaine,,i prilično sam zadovoljan napravljenim,,,,što mi se ako teih nije poderan čini najboljom i najeftinijom varijantom,,,;);)