Autor Tema: galvaniziranje  (Posjeta: 13929 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline choke

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
galvaniziranje
« Odgovori #15 : 13 Veljače, 2010, 13:50:00 »
Citat: Marko 250 ce;138894
patafta... nazalost

-ako ti je usput imaš jednu firmu u Vodnjanu kraj Pule i jednu u Rijeci koje se bave sa galvanizacijom. Nitko od njih ti nije jeftin jer re to zahtjevan postupak i nebavi se svatko sa tim poslom pa mogu derat koliko hoće...

-ja sam dosta radio sa ovima iz rijeke i nisu bili loši ni skupi ali sam ja sam vršio pripremu .

-trenutno pripremam dijelove od svoje Victorie pa kad ih pripremim stavim ih u kutiju i ko bude jeftiniji tom ću dat kromirat...

bmwscaner

• Gost
galvaniziranje
« Odgovori #16 : 13 Veljače, 2010, 18:31:20 »
i saraf 3 kune :)

Offline OldAudi

• Antique Member
galvaniziranje
« Odgovori #17 : 07 Ožujka, 2010, 09:02:44 »
po sarafu 3 kune za kromiranje?

Offline sestan

galvaniziranje
« Odgovori #18 : 08 Ožujka, 2010, 21:02:11 »
ako je neko upucen!
Jeli npr za kromiranje,cincanje ili slicno vrse cjenu po kilazi ili vec kako ?
i imali li neko info dali ima neka firma na podrucju Zadra,okolici ili dalmaciji.!
*SKANDAL*

Offline acer

• Senior member
galvaniziranje
« Odgovori #19 : 09 Ožujka, 2010, 09:38:40 »
NE znam kako vrse takve vrste radove,da li po kilazi ili po komadu, ali mislim da mi je netko rekao da to rade u brodogradilistu u Splitu.
Zastava 128 1,1GX

Offline deri valdez

• Antique Member
galvaniziranje
« Odgovori #20 : 09 Ožujka, 2010, 23:52:19 »
Citat: sestan;145331
ako je neko upucen!
Jeli npr za kromiranje,cincanje ili slicno vrse cjenu po kilazi ili vec kako ?
i imali li neko info dali ima neka firma na podrucju Zadra,okolici ili dalmaciji.!
ma lako za cincanje to se odradi za sicu na komad ili na kilu

Offline sestan

galvaniziranje
« Odgovori #21 : 10 Ožujka, 2010, 02:05:24 »
Citat: deri valdez;145652
ma lako za cincanje to se odradi za sicu na komad ili na kilu
imas koga da to radi jer ce mi vjerovatno ubrzo tribati!
*SKANDAL*

miljan

• Gost
galvaniziranje
« Odgovori #22 : 10 Ožujka, 2010, 10:00:18 »

ako se ne snadjes, javi se...

Offline deri valdez

• Antique Member
galvaniziranje
« Odgovori #23 : 10 Ožujka, 2010, 23:39:05 »
Citat: sestan;145692
imas koga da to radi jer ce mi vjerovatno ubrzo tribati!
za cincanje imam al za ostalo ne.tetak radi krletke za ptice pa ima cincanje i plastificiranje.za plastificiranje je jedini problem kaj njemu treba samo bijela boja za gajbe pa ne radi druge boje

SCARY

• Gost
galvaniziranje
« Odgovori #24 : 10 Ožujka, 2010, 23:55:27 »
plastificiranje po RAL karti radi jedna firma u Kerestincu, u sklopu bivšeg TOP-a... na žalost ne znam ime te firme...

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: VW Bug & Bus
galvaniziranje
« Odgovori #25 : 11 Ožujka, 2010, 00:10:33 »
gledao sam nekad davno nekakvi kucni kit za kromiranje,  bila je neka fora sa strujom i nekim kistom i kemikalijom, ali kad sam htio narucit iz amerike, nisu mogli slat avionom radi tih opasnih tvari.

kasnije sam saznao da je to neki srot i da se stim nemoze nista dobro napraviti, ali za par serafa bi valjda posluzilo.

problem kod kromiranja je naravno priprema, a zato se time nitko i ne bavi,  ima hrpa tvornica koje kromiraju elemente za stolice, kupaone, stepenice, itd, netko ko ima vezu bi mogao bez problema za parsto kn nekome uvalit branik, ali kad ljudi to neznaju pripremit, onda im djabe kromirat,  priprema mora biti toliko ispolirana da skoro izgleda kao da je vec kromirana prije nego se ubaci u kadu.

m3 power

• Gost
galvaniziranje
« Odgovori #26 : 13 Ožujka, 2010, 11:42:07 »
kak doc do tog patafte na zitnjaku? nemrem nac na netu lokaciju. pise samo zitnjak bb sto je sirok pojam.

Offline Kiki

• Veteran member
galvaniziranje
« Odgovori #27 : 21 Ožujka, 2011, 21:55:04 »
dečki pardon kaj vadim staru temu...

ali trebat će mi kromiranje šrafa, da bi dobio efekat ko kolega miljan. Di to u zg? i koliko para?

Offline dvojka

• Antique Member
galvaniziranje
« Odgovori #28 : 22 Ožujka, 2011, 08:34:07 »
ove krizevcane sam kontaktirao, eto samo da mi vijcanu robu od auta srede pa sam dobio i brz odgovor:
Dragi Miroslave,

Molimo Vas da se obratite nekoj galvanizaciji koja to može napraviti.
Mi izbjegavamo takve poslove,jer nismo dovoljno osposobljeni
za njihovu realizaciju.

Pozdrav
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline gigi V8

• Antique Member
galvaniziranje
« Odgovori #29 : 22 Ožujka, 2011, 19:34:31 »
Evo da vam ja dam neke odgovore što se tiču kromiranja
Najbolje kromiranje je u GALMA- DOMŽALE kraj ljubljane...ali treba napraviti pripremu, znači-ispolirati dio gotovo-do ŠPIGLA.
Dekorativna kromiranja o čemu vi pričate su za unutrašnjosti, znači za dućane , stalaže-onog tipa na koje ne utječu vremenski uvjeti,,,
što znači da taj dio (kod dekorativnog) kromiranja vrlo brzo ako je na kiši, snijegu, soli-prohrđavi...
ZAPAMTITE JEDNO!!
ako želite pravilno kromiranje i kvalitetno kromiranje, redosljed je sljedeći...
nakon savršeno ispoliranog dijela, potrebno je dio pobakriti da se eventualno zapune rupice koje se nalaze u materijalu, ako je porozan,,,
nakon bakrenja , opet ispolirati dok sve sitne porozne rupice ne budu glatke-znači glatke površine.............
nakon toga ide niklovanje , pa kromiranje...
za sve ostale postupke- vrijeme pokaže ubrzo nedostatke...
takvi postupci su recimo u manufakturama po Austriji i Njemačkoj računaju-evo vam primjer - 4 kvake za cadillaca oko 350-400 eura
branik za cadillaca  oko 1700-2000 eura - dobro ste pročitali..

GALMA -DOMŽALE -- radi dobro, i zadovoljava sve naše potrebe..dosta sam dijelova pripremio za jednu mušteriji-koja je gore kromirala- i do dan danas nije bilo prigovora....
a cijene  kromiranja su pristupačne,, 2 branika- recimo oko 400-600 kuna, ovisno o veličini,,,a najbolje je dati čim više djelova -jer računaju po "kadi""

pozz!!