Autor Tema: Krovni tapicirung!  (Posjeta: 5638 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mika bedex

• Veteran member
Krovni tapicirung!
« : 20 Veljače, 2010, 09:15:37 »
Dosao sam na ideju da iskoristim stari krovni tapicirung od una kao sablonu za novo od stakloplastike,sad  me zanima jel netko to radio i jel mislite da bi se lijepo dalo to napraviti i obraditi,samo da dobim sa stakloplastikom pravi oblik,poslije to pokitam i polakiram.hvala

SCARY

• Gost
Krovni tapicirung!
« Odgovori #1 : 20 Veljače, 2010, 16:50:49 »
ako se rade cijeli brodovi od stakloplastike ne vidim razlog da se i jedna oplata nebi mogla napraviti...
koliko mi je poznato trebaš napraviti kalup koji je potpuno krut i čvrst...

ali zašto nebi taj tapecirung s unutarnje strane plastificirao u jednom sloju?

Offline HILLMAN

Krovni tapicirung!
« Odgovori #2 : 20 Veljače, 2010, 21:44:39 »
Pazi samo na rupe za ventilaciju jer će ti u međuprosroru biti strahovita kondenzacija ako potpuno zatvoriš
bitno je znati šta neznaš

Offline dvojka

• Antique Member
Krovni tapicirung!
« Odgovori #3 : 21 Veljače, 2010, 20:57:44 »
ja radim krovne oplate za vw golf 2 sa siberima, one su nakon vremena postale problem za naci a redovno kod skidanja i tapeciranja se raspadnu

slika kalupa, i onda se to odlije i odljev izvana pretapecira u sta hoces
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline Mika bedex

• Veteran member
Krovni tapicirung!
« Odgovori #4 : 21 Veljače, 2010, 22:07:05 »
a kalup si napravio ili?ma ja sad ni neznam kaj da radim,samo bi ovo cudo mozda preapicirao ili nekaj,ni sam neznam.

SCARY

• Gost
Krovni tapicirung!
« Odgovori #5 : 21 Veljače, 2010, 22:12:35 »
ak bi ovog pretapeciral, probaj mu ubaciti žice za ukrućenje (rebra) kao kod starog stojadina...

Offline mattax

• Antique Member
Krovni tapicirung!
« Odgovori #6 : 22 Veljače, 2010, 15:39:32 »
Citat: Mika bedex;140964
Dosao sam na ideju da iskoristim stari krovni tapicirung od una kao sablonu za novo od stakloplastike,sad  me zanima jel netko to radio i jel mislite da bi se lijepo dalo to napraviti i obraditi,samo da dobim sa stakloplastikom pravi oblik,poslije to pokitam i polakiram.hvala

uuuu, ovo je fini zahvat. Ako si vješt sa Airbrushom, ideja ima na sve strane....
...DNK rulz...

Offline dvojka

• Antique Member
Krovni tapicirung!
« Odgovori #7 : 23 Veljače, 2010, 01:58:07 »
ja sam stavio sliku kalupa, jasno da sam kalup radio, znaci ovo oboje su slike kalupa, kako bi drukcije odljevao, mi smo te tapecirunge do sada tekstilom, alcantarom i eko kozom presvlacili, neki su imali ideje to malo popuniti, pripremiti i lakirati ali za sada nije nitko, u svakom slucaju svasta se onda moze, jer onaj pur original je katastrofa, mislim da uno cak ima dobro to rijeseno

Offline calibric

• Senior member
Krovni tapicirung!
« Odgovori #8 : 03 Ožujka, 2010, 22:44:32 »
mika nije problem sve to napravit,ide to al je malo veci problem pogodit kalup,za juga ga radio vec 2 put i jednostavno mi se popiga,znaci treba ga posteno ucvrstit i stavit u mjeru da se ne frce po dijagonali jer onda ne pase po rupama i visi u jednu stranu tj puca kit i farba....znaci moras napravit kontra kalup
 ko kolega na gornjoj fotki nema tolko kitanja i nema pucanja.... i to je to...:p

Offline dvojka

• Antique Member
Krovni tapicirung!
« Odgovori #9 : 04 Ožujka, 2010, 03:46:29 »
nema uopce kitanja, samo kad dobijes odljev oplate, na njega naljepis tkaninu ili sta vec hoces, vrlo jednostavno i do sad niko nije fulao ili sfusario, prednost je sta ovdje kad ljepis smijes stisnut dok original pjenu ljepila tope i puca kad stisnes