Autor Tema: Obnova bočnih tapecirunga  (Posjeta: 5448 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Markos

• Antique Member
  • Vozilo:: Zastava 1500 tristać
Obnova bočnih tapecirunga
« : 23 Veljače, 2010, 23:07:03 »
Evo frend i ja bi htjeli urediti bočne tapecirunge na zastavi 128,pa da pitam što je sve potrebno za to? Gdje kupiti taj materijal,šta je najbolje,kolko je potrebno toga i cijena toga svega?

Hvala!

:)
Nema akcije bez reakcije!

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #1 : 24 Veljače, 2010, 00:06:47 »
sve zavisi šta oćeš,koža,skaj,mikrofibra,sa spužvom bez...
bitan ti je neostick za lipit...al ima i tu shema prvo zavisi di,šta kako hoće...
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline acer

• Senior member
« Odgovori #2 : 24 Veljače, 2010, 15:25:06 »
Ovako to sam ja radio na svojoj 128-ici.
Ne bih ti preporucio neostick vec pravo tapetarsko ljepilo koje ti dodje oko 60-tak kn 1kg.Koliko sam dobio informacije postoji mogucnost da ti neostik probije nakon nekon vremena. JA sam svoje oblozio u neku vrstu skaja. Sve skupa me izaslo za sva cetvora vrata oko 350kn materijal,radio sam sam sve ostalo.
Evo par slika kako je to ispalo.

Zastava 128 1,1GX

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #3 : 24 Veljače, 2010, 15:43:40 »
I ja ti preporucujem da se klonis neostika i svih ostalih ''snifajucih'' ljepila. Ne zato jer ces se ''nasnifati'' :D , nego zato jer konstantno isparavaju cak i kad se osuse, pogotovo kad uprzi vrucina.
Za tapetarsko ljepilo nisam cuo, da budem iskren, ali kad sam ja radio sebi krov na prijasnjoj Katri  GTL-ki (radio sam svojevrsnu hand-mada zvucno-toplisku izolaciju od kartona i laminat spuzvice) koristio sam neko ''gradevinsko'' ljepilo (po deklaraciji) koje je bilo u kartuši - onom ''tuljcu'' kao i slikon.
Lijepo se radilo s njim... Malo se sporije susi, ali zato drzi ko blesavo, ne smrdi nimalo i sto je najvaznije - ne skruti se, nego ostaje kao silikon kad se osusi.
Eto... Stavio sam ti bubu u uho, a da me ubijes - ne mogu se sjetiti naziva ni proizvodaca... :confused: Bas lijepo od mene, ha...? :o
Naziv: nesto njemacko tipa: ''trtn-flafn-mrt-KLEBER'' ...
Izgled: Svijetloplavo-bijela kartuša (taj kao-silikon-tuljac) ...
Ocjena: Zehrgut!!! Übergut!!!
Nadam se da sam ti pomogao. :palac:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline acer

• Senior member
« Odgovori #4 : 24 Veljače, 2010, 15:53:18 »
Zastava 128 1,1GX

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #5 : 24 Veljače, 2010, 17:55:05 »
koža i skaj i nisu baš zahvalni,jer nisu rastezljivi,i onda ako ne šiješ na ovim izbočenjima dobiješ ovakve prazne prostore i nabore...zato ti je bolje sa mikrofibrom radit...
ja san koristija moment lipilo slično neostiku i ovo da smrdi nakon miljon godina na suncu je teška floskula... istina može probit mikrofibru zato se stavi spužvica 0.5 i to je to...malo pročitašupustva kako se koristi i živio rođo...eno pogledaj moju temu u garaži,premda je u mene sve ravno bilo...
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #6 : 25 Veljače, 2010, 15:03:13 »
Citat: cake;142289
... i ovo da smrdi nakon miljon godina na suncu je teška floskula...

Floskula - nefloskula, aliii... Kombi iz jedne bivse firme koji sam radio sa Neostikom je uistinu ''smrduckao''. Ne sad da su horde skinheadsa, darkera i ostale socijalno ne afirmirane grupe adolescenata trcali za kombijem i vikali: ''Evo naseg Boga, naseg uzora - tip vozi Neostik na cetiri kotaca...''. U biti se uvijek u njemu osjetio ''teski zrak'' kad ga otvoris nakon dugo vremena - ljeti pogotovo. Ja sam obljepio cijeli krov, kutiju motornog prostora, onaj ''zid'' iz vozaca prema tovarnom prostoru i bocne tapecirunge. I da se osjetio ''teski zrak'' - osjetio se. Jest da je kombi bio stara krsina i starudija, ali mislim da je to od ljepila.
Uglavnom, ja to vise :ne: ne bi radio sa Neostikom. Pa bilo to floskula ili ne. ;)
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline darkich45

• Veteran member
« Odgovori #7 : 25 Veljače, 2010, 21:46:27 »
Neostick je smrdio tjedan dan i više ga nisam osjetio. Valjda sam tak odrvenio da ga nisan kužio! Jedino problem je bio što je ljepilo popustilo nakon prvog ljeta radi temperature, sve se oljuštilo.
Sad namjeravam tapecirati obloge vrata Yuga (isto ko i 128), a mislim koristiti
1. silikon na tanko da poravnam one dlačice
2. platno samoljepljivo za tapeciranje na to  (Koristio član CHIMBA)
platno mi se čini jako dobro i lepak na njemu mi se čini čvrst
Ne mogu reći da je 100% jer nisam probao, ali uvjeren san da bude OK
Yugo = do 100-tke voziš, iznad...  gađaš!

Offline Mika bedex

• Veteran member
« Odgovori #8 : 25 Veljače, 2010, 23:05:35 »
ja isto planiram na unu tapicirai stranice,kupim kozu,stavim na tapicirung spuzvicu i sa crvvenim koncem prosivam tapicirung,i beba,ljepo izgleda i kvaliteno je