Autor Tema: Ford Taunus aka Krompirko  (Posjeta: 154623 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ante V8

Ford Taunus aka Krompirko
« Odgovori #585 : 12 Travnja, 2012, 21:24:23 »
Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu p.m.
Krenulo vas pa za boga miloga sutra je petak 13-i .Bolje onda prespavajte dan inače još štete.:sok:
Super sa tankom ispalo i još umjereni potrošač. Sredit će te vi sve kako treba znam vas.:to:
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline EroFord

« Odgovori #586 : 13 Svibnja, 2012, 00:37:20 »
Znam da je offtopic ali jedino tebi sam ovo mogao poslati :) Ludi englez je lud ko šiba a Cortina je propala više nego sva tvoja auta skupa.

http://www.youtube.com/watch?v=auQi9CNbygU&feature=relmfu

Offline igor136

« Odgovori #587 : 13 Svibnja, 2012, 21:50:23 »
Ima u Zg neki tip, čuli smo se nekidan telefonom, on je nekad ima firmu 7 zaposlenih za proizvodnju klipova, karika. Kad ti se potroše kanali u klipu on ti to pretokari i napravi kariku za taj promjer. Iako je ovo V4  mašina ima dosta sličnosti sa Opelovom iz toga doba. Dok je moj opel ima oznaku p2 tvoj ima p3. P kao panorama. Vidim da su i klipovi ravni i kirnovani kao na opelu. Sredina onog kirnovanog je sredina klipa a kraj kirnovanog je sredina bolcena. I tvoj ima zubčanike, jesu li bakelitni i imaš li nekakve gumice na ventilima?  Kako su se inače pokazali ti motori i koliko su mogli prići km kad bi izašli iz tvornice?
1-2-4-5-3                             [   ]==0000==[   ]

Offline Stipe0504

• Veteran member
  • Spol: Muški
Odg: Ford Taunus aka Krompirko
« Odgovori #588 : 09 Siječnja, 2014, 02:10:29 »
Znam da je stara tema,pročitao sam 40 stranica.Amiga ti zaslužuješ Nobelovu nagradu svaka ti čast!

Offline Amigaboy

« Odgovori #589 : 05 Lipnja, 2014, 16:00:06 »
Evo , dizem temu iz mrtvih , ima update , razbio sam ga xD Naime , isli stari i ja (znaci na prednjem kraju auta sigurno 200 kg +)okolo prije nekoliko dana (Mjesec vise bi bilo tocnije) , i prelazimo mi tako preko prelaza za prugu kraj jednog starog zidovskog groblja... i ja lagano ubacim u trecu , motor zavristi zbog kocenja motorom , a stari onak ladno : Pa kaj ga stedis , samo stisni gas. I tak , prosli smo prek prelaza za vlak sa nekih 65 km/h, mislim , presli jesmo , al nisu svi kotaci presli xD Uglavnom , okinuo sam u torzionku , samim time sam otrgnuo glavu volana , pukla sasija ,pukla ispusna grana i spigao lijevu stranu ispuha,  spigao krajnike , ostetio felge , sjebao ramena i tak. FUN FACT : tak sam dosao doma , samo je volan imao lufta. Izvana se nist ne kuzi , osim puknutih dijelova koji su zastrugali odozdola.. a bas mi je bio cool tak fino nizak xD
[h=6]░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄
 ░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄
 ░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█
 ░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█
 ░▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█
 █▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█
 █▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█
 ░█▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█
 ░░█░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█
 ░░░█░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█
 ░░░░█░░░▀▀▄░█░░░█░███████░█
 ░░░░░▀▄░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█
 ░░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░█
 ░░░░░░░░░░▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░█
 ░░░░░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄░░░░░█[/h]

Offline bubuleja

« Odgovori #590 : 05 Lipnja, 2014, 21:38:05 »
cool
Adio mare

Offline asconaextreme

• Antique Member
  • Vozilo:: ascona b,fiat 500,fabia mk 1
« Odgovori #591 : 05 Lipnja, 2014, 21:57:55 »
rasturio si ga ko beba zvečku  :big_boss:

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #592 : 06 Lipnja, 2014, 05:36:40 »
Ti nisi normalan.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #593 : 06 Lipnja, 2014, 09:02:43 »
Čeeekaj malo...  :scratch_one-s_head: :scratch_one-s_head: Nešto mi nije jasno...  :dntknw:
Jeste vi to negdje zapeli kad ste ''aterirali'' sa podnicom ovo-ono-nešto-s-nečim (jer piše da si OOOkinuo torzionku...Pa je li to oTTTkinuto ili s njom o nešto ''opičio''?  :dntknw: ) ili je auto pri doskoku, kako bi rekli u Star treku ''trup je izgubio integritet - preusmjeri energiju iz zadnjih potisnika u stabilizaciju integriteta trupa''  :)) - odnosno - je li moguće da je auto PUKNUO  :eek: :eek: :eek: dok ste se ti i tata igrali scene jurnjave iz Bullita?  :)) :))
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Amigaboy

« Odgovori #594 : 06 Lipnja, 2014, 10:08:19 »
Auto izvana izgleda prljavo i zgrebano ko i nace, amo je sasija di se drzi glava volana krcnula i pukla oko nosaca. I oni u nosaci torzionke se spigali. I ostalo se raspucalo. Al glava je vec na strojnoj obradi, imalq je luft i prije, sad nebu nist imala lufta, ispusnu granu imam rezerve i takve stvari. :)

Offline Žein

« Odgovori #595 : 06 Lipnja, 2014, 10:12:09 »
Sam zabi zbicane na njega i nemas frke.
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline Amigaboy

« Odgovori #596 : 06 Lipnja, 2014, 15:10:25 »
Sam zabi zbicane na njega i nemas frke.

to je plan , cim ih dopeljes xD

evo i slika , ljudi mi salju poruke jel auto citav, jel puknuo , kaj ste radili..Nist , vozili smo ga kao i svaki drugi...koliko ide s uvijetima na cesti., nismo racunali da auto ej spusten i da ima tezine ko cetiri vrece cementa i jos tank pun goriva (Ito se tu i tam zna desiti xD)

evo slija :

auto u komadu :

ringovi dobili po tamburi , an onoj felgi i zub ima sad...

stara ispusna gran ase raspala do kraja (Varena je bila jos prije )

spigani unutarnji krajnik ... ionak sam planirao nove uzet il ove dat pjeskariti i plastificirat xD

matica od glave volana : nema jednog dijelaxD

i detalj pocetnog udara: vezni lim po kojem je zasanjkao i onda okinuo u vijke nosaca torzionke i onda je krenulo xD

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #597 : 06 Lipnja, 2014, 15:23:37 »
... ljudi mi salju poruke jel auto citav, jel puknuo , kaj ste radili..Nist , vozili smo ga kao i svaki drugi...koliko ide s uvijetima na cesti., nismo racunali da

Daaaj daaaj  :nono: farbaj ti nekog drugog... Ja već vidim scenu tebe i čaleta.. ne zna se tko ima crnje odijelo i tko ima tamnije naočale niti tko ima kulerskiju facu...  :cool: :cool: :cool:

Složili auto i naravno da auto neće biti u dvoru nego išli u lov na trebe... Znaaaaam teeee....  :)) :)) :))
Šta je slijedeće? Drift a la Duke of hazard na kružnom toku kod Ine?  :)) :)) :))

Otac i sin... Neeeeee znaš koji je ''gori''.   :)) :))
« Zadnja izmjena: 06 Lipnja, 2014, 15:52:07 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Amigaboy

« Odgovori #598 : 14 Srpnja, 2018, 18:19:51 »
daklem. taunus je doma na dvoristu. tocnije u garazi. stajao je tri godine vani zbog jebiga zivota itd. u blatu.
posljedice toga su : boja izbljedila. nije protrunuo. tapecirunzi su se malo izvijali na vratima. a bocni na c stupu se totalno raspali. pa smo ih preslozili.... al upalio je na zub nakon malo goriva u rezervar, novi akumulator i zalili karb bengom.

al je procurila voda, na jednom cepu na glavi strulo malo... pa je JB WELD TO SLOZIO. al ono sto sam si bio obecao je da cu nabaviti orginalne white wall gume sam uspio. i sad zelim napraviti sljedece. restomodat auto. daklem.... motor : izbaciti ventilator na remen i staviti termoprekidac+el. ventilator. umjesto diname alternator. itd.
da bi to uspio... moram sljedece :

usporedba alternator i dinama (Nasao neki stari alternator, lageri novi , provjera diodnog mosta, nove cetkice, sve vijke i metal pocincat dat i dobio ovo :

medjutim ,d a zamjenim dinamu sa alternatorom , moram zamjeniti metalni vod vode jer mi je na mjestu alternatora :

crijevo koje sam nasao je totalni fit. punto mk1 fire motor. crijevo vode. ima sve sto mi treba u jednom komadu :

alternato fits like a glooove :

daklem , da se zamjeni ventilator pogonjen snagom motora za elektricni treba biti kreativan....

dekl razvoda paljenja se mora modificirati.. na jednoj slici cete vidjet orginalni i modificirani komad :

KUPUJEM HLADNJAK I VENTILATOR OD YUGA (bilo kojeg prije 99).

Offline Amigaboy

« Odgovori #599 : 18 Srpnja, 2018, 00:20:45 »
nabavljen hladnjak i ventilator (veeeeliko hvala Chimbi) !!!!

pa je krenulo ovako :

BEFORE :

AFTER :

Uklonjen je ventilator, i veci dio remenice sad zahvaca remenicu alternatora.

hladnjak nije nista modificiran , termoprekidac se ugradjiva na crijevo (Postoji ford crijevo s utorom za termoprekidac navoja 22x1,5) na koje pase termoprekidac od renaulta 4 (92-82 temperature paljenja i gasenja )

hladnjak s ugradjenim ventilatorom :

pun kufer prostora sad u motornom prostoru :

crijevo , OEM FORD :

razlika tezine izmedju diname , reglera, ventilatora, metanog shrouda , metalnih crijeva , i orginalnog kucista nasuprot ovog setupa je 7,3 kg... auto je laksi za 7.3 kg (Mjerio sam skinute dijelove i stavljene dijelove, dinama je onak , duplo teza od alternatora, poklopac s ventilatorom je tezi od poklopca + elektromotor itd).

sljedece je ugraditi crijevo , termoprekidac, vidjet jel sto di pusta jos (Ipak je stajao 3 godine vani) , pa onda antifriz i destilat unutra, pa ide papa mehanicka pumpa goriva i ide niskotlacna pumpa elektricna kod rezervara. jos si razmisljam prebaciti akumulator iza ispod zadnjeg sica na desnu stranu. i dooobro oprat motorni prosto , ispolirati boju i oprat auto. pa na tehnicki.

bit ce jos slikica vjecnog projekta.