Morati ću te jednom nagovoriti na ''verk firung'' kod sestre u Minkenu.

Osim ako te nije strah piti sa mojom sekom.
Da, lim dolazi kao sirovina u balama. Vidio ja to. U Minkenu u tvornici Beme Veja žena vozi viličar i fura te bale. Zakon.

Lim je, kao što kažeš - ''prefabriciran'', odnosno ima na sebi ''neku vrstu zaštite. Ali zasigurno nije ''pocinčan'', kao što ni ''aluminizirane cijevi'' za, recimo auspuhe nisu niti ''aluminijske'', niti su ''poaluminjenje'' u smislu kako ljudi misle da je ''pocincani'' lim - ''pocinčan''.
Pocinčani limovi su, recimo, limovi za prozorske klupčice, ili oluci... Ili pak ''pocinčana kovana ograda''.
Automobilski lim - NIJE pocinčan. Obrađen je određenim postupkom ''da ne hrđa''. Tih postupaka ima, ja mislim ovako napamet 123.749. Plus minus par postupaka, zavisno o kriteriju podjele.

Karosrije se rade, kao što si rekao - modularno. Od više vrsta lima, od više vrsta tehnika samog spajanja, od više vrsta i načina spajanja više vsta limova i više vrsta tehnika.

Karoserije se, neke, neću tvrditi za sve, ''potapaju'' u kadi za ''cinčanje'', samo što to nije cinčanje kako ljudi misle.

Ajmo to laički reći ''temeljito kupanje u boji''. A sad... Ta ''boja'' je ovakva, onakva, truć-bljuć.
Uglavnom - automobilske karoserije se NE CINČAJU, barem ne one u nekom generalnom smislu. Možda neka manufaktura i cinča - ali to nije u rangu razmatranja.
Također... Ne manje bitno za naglasiti... Cink je, kao i krom (ne baš u toj mjeri) jaaaaaako jako zajeban po zdravlje.