Autor Tema: Cool "oldschool pile" photography topic  (Posjeta: 953324 )

0 Članova i 12 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline deda

• Antique Member
Odg: Cool "oldschool pile" photography topic
« Odgovori #1725 : 18 Veljače, 2016, 23:00:31 »
Karoserije se potapaju kade postupkom elektrolize u temeljnu boju koja u sebi sadrži cinkov fosfat.Samo potapanje traje do 2,5-3 minute.To nikakve veze sa vezom nema sa cinčanjem.
Da su karoserije presvučene cinkom,svejedno toplo ili hladno,kada bi naknadno zavario na njoj,za 20 min udisanja otrovnih para koje nastaju sagorjevanjem cinka,umro bi od trovanja.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #1726 : 19 Veljače, 2016, 11:08:14 »
Kao i obično... Deda ima pravo. Možda se krivo ''odrazio'' i ispada da ''tjera mak na konac'', ali... Nije tako. Pokušava objasniti da se karoserije se ne ''cinčaju'', nego se zaštićuju ''premazima na bazi cinka''.
Svede se na ''nije govno, nego se pas posr'o'', ali... Nisu cinčani. Samo su ''obrađeni cinkom''.  ;D
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline linoleumboy

« Odgovori #1727 : 19 Veljače, 2016, 11:55:26 »
deda ima pravo....nazalost po kupce tih auta koji se onda hvale kak su kupili auto sa pocincanom limarijom koja nikad nece prohrdjat
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #1728 : 19 Veljače, 2016, 12:13:10 »
To su valjda ovi koji kad zguliš farbu izgledaju kromirano?  :scratch_one-s_head:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline vinc

« Odgovori #1729 : 19 Veljače, 2016, 14:11:18 »
Svaki auto ima min 3 vrste lima na karoseriji
i 4 do 5 debljina lima
Lim dolazi u tvornicu automobila u rolama od 10-15-20-25 tona.
najcesce dolazi vlakom i vagon ulazi u tvornicu direkt.
lim kao takav tj sirovina vec je pripremljen za daljnju obradu i ima na sebi zastitni sloj ''cinka''  ajmo to nazvat cink
pricam o masi lima a to je najtanji lim koji se koristi za oplate kpl auta
npr
isti lim je na oplati krova oplati vrata i oplatama poklopca motora i prtljaznika
onda deblji ide za kosture tih elemenata i tako dalje
naravno da se deblji lim nemoze rolat u rolu
i na tim istim presama se odmah rade i rezervni dijelovi koji su ''skart'' tj nisu 100 %
Da bi bili dio auta. Npr jedna vlas kose ili zrno prasine ako dodje na lim koji je u presi to je onda rez dio
prese su mislim 200tonske i neke elemente udaraju vise puta...

Bio sam cijeli dan u tvornici i guro nos svuda
eto zato znam
Panta Rei

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #1730 : 19 Veljače, 2016, 14:49:20 »
Morati ću te jednom nagovoriti na ''verk firung'' kod sestre u Minkenu.  :yahoo: Osim ako te nije strah piti sa mojom sekom.  :P  ;D 
Da, lim dolazi kao sirovina u balama. Vidio ja to. U Minkenu u tvornici Beme Veja žena vozi viličar i fura te bale. Zakon.  ;D
Lim je, kao što kažeš - ''prefabriciran'', odnosno ima na sebi ''neku vrstu zaštite. Ali zasigurno nije ''pocinčan'', kao što ni ''aluminizirane cijevi'' za, recimo auspuhe nisu niti ''aluminijske'', niti su ''poaluminjenje'' u smislu kako ljudi misle da je ''pocincani'' lim - ''pocinčan''.
Pocinčani limovi su, recimo, limovi za prozorske klupčice, ili oluci... Ili pak ''pocinčana kovana ograda''.
Automobilski lim - NIJE pocinčan. Obrađen je određenim postupkom ''da ne hrđa''. Tih postupaka ima, ja mislim ovako napamet 123.749. Plus minus par postupaka, zavisno o kriteriju podjele.  :))
Karosrije se rade, kao što si rekao - modularno. Od više vrsta lima, od više vrsta tehnika samog spajanja, od više vrsta i načina spajanja više vsta limova i više vrsta tehnika.  :))
Karoserije se, neke, neću tvrditi za sve, ''potapaju'' u kadi za ''cinčanje'', samo što to nije cinčanje kako ljudi misle.  :no: Ajmo to laički reći ''temeljito kupanje u boji''. A sad... Ta ''boja'' je ovakva, onakva, truć-bljuć.
Uglavnom - automobilske karoserije se NE CINČAJU, barem ne one u nekom generalnom smislu. Možda neka manufaktura i cinča - ali to nije u rangu razmatranja.
Također... Ne manje bitno za naglasiti... Cink je, kao i krom (ne baš u toj mjeri) jaaaaaako jako zajeban po zdravlje.
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #1731 : 19 Veljače, 2016, 14:57:35 »
Onda možemo i za sanitarije tvrdit da nisu kromirane jer se isto potapaju u kupke pri čemu se elekto lizom  :P "lijepe" i na plastične dijelove. S druge strane ne postoji ni plastifikacija već nanošenje sloja plastike  :))
Bilo kako bilo, nanosilo se pemzlom, špricom, umakanjem....kaže se da je karoserija pocinčana.
A auspuh je od inoxa i ima 5 godina garanciju.....nakon čega se pretvara u obično železo  :))
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #1732 : 19 Veljače, 2016, 14:59:28 »
Paunoviću...  :punish2:

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #1733 : 19 Veljače, 2016, 16:52:37 »
Lim u rolama ne može imati nikakav sloj zaštite u smislu nekog drugog materijal,jer se nebi moga zavarit,punktirat,kako god.Pocinčani lim ili bilo kavo pocinčano željezo ne možeš uopče zavariri,dakle ta priča pada u vodu.Bio sam prije 22 godine u Peugeotovoj tvornici,malo više od jednog dana i prošli smo sve faze izrade i montaže.Nigdje nitko nije ni spominjao cink ni cinčanje.
Kako sam rekao,karoserije se potapaju u kade sa bojom i boja se nanosi elektrolizom,kaj ima u njoj samo se informativna priča,jer za svaku tvornicu je to poslovna tajna,ali cinka u njoj nema.

Offline Mi$ki

• Veteran member
  • Vozilo:: P-205 cabrio roland garros
« Odgovori #1734 : 19 Veljače, 2016, 17:43:17 »
Ma kakvo cinčanje, auto se potopi u kadu da bi boja doprla do svih rupa i rupica koje ne bi mogli kvalitetno pošpricati, i ima neka fora strujom tj nabijenim česticama koje onda bolje prijanjaju na lim.
Ali narod ko narod za mase je to cinčanje isto kao širina felge jot. :pleasantry:

Offline vinc

« Odgovori #1735 : 19 Veljače, 2016, 18:17:12 »
Oprostite
ja sam pekar
jel to burek na kotacima?

Deda
Dodji kod mene da ti pekar pokaze original renault ''POCINCANU'' limariju
i aparat za varenje pocincanih limova

Znam o cem pricam jer radim preko deset godina limariju na renoljima
Panta Rei

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #1736 : 19 Veljače, 2016, 18:24:42 »
Nije mi jasno zasto nebi moglo biti cinčano?
U čemu je fora?
Onaj nanos na mom seatu nije boja da ga jebeš?
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #1737 : 19 Veljače, 2016, 18:38:09 »
Jebemu miša,nije to cink,nego cinkov fosfat sa bojom.Vinc kad več pričaš,onda bi trebao znati da pocinčani lim nemreš švasat,a i da ga švasač,odavno bi bio pokojni.
Pitaj stručnjake,ali prave,ne ove nadobudne,jel se karoserije cinčaju,pa buš videl.
Taj cinkov fosfat nije u temeljnoj boji radi zaštite nego radi postupka elektrolize boje,jer boju ne možeš nanositi elektrolizom jer je izolator.
Sam postupak zaštite karoserije je prekompliciran da se sad stime zajebavam.Uostalom nije to sam tak,vidiš da neke firme ni danas još nisu u stanju zaštiti karoserije od hrđanja,kao npr.Kia,Hyndai,Mazda,Opel,Ford,Fiat,Alfa.....auti im trunu ko paradajzi.

Offline ivmatic86

« Odgovori #1738 : 19 Veljače, 2016, 21:01:38 »
Ovaj nije pocinčan  :scratch_one-s_head:

:klinac:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Jerry Drake Mr No

« Odgovori #1739 : 19 Veljače, 2016, 23:01:45 »
Ne pamtim kad sam zadnji put vidio Renault 16 osim na slici....