Autor Tema: Cool "oldschool pile" photography topic  (Posjeta: 952414 )

0 Članova i 12 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline studentt

Odg: Cool "oldschool pile" photography topic
« Odgovori #1380 : 27 Prosinca, 2015, 10:43:42 »
opet sam gledo ove lade i drama su,odlicne

Offline Adam.

« Odgovori #1381 : 27 Prosinca, 2015, 13:01:50 »
Izvor : Facebook

Offline Ace_Rimmer

• Antique Member
« Odgovori #1382 : 27 Prosinca, 2015, 13:25:57 »
Meni nije jasno kako komunisti,uz to sto su pod sobom imali pola kugle zemaljske,nisu znali jedan svoj auto napravit.
Svi su podrijetlom talijanski dizajni a sto se tice motorizacije,ili suradnja s poršeom ili s fiatom.
Ono malo sto i jesu svojeg napravili je bilo jad i bijeda i plagijati toliko mrskih amerikanaca im.

Ove Lade mi nisu uopće nešto,baš se vidi da su se vlasnici potrudili s detaljima i sve ali opet se vidi jedan obični kutijasti frižider odispod  ;D
Jedan Zastava/Fiat 1300 može posramit cijelokupnu sovjetsku industriju kao i Zastava 101 koji je po meni jako lijep auto,mislim pod prve serije.  :))

Peugeot 309 XLD,309XSi,406 2.OT,406 Coupe 2.0 16v

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #1383 : 27 Prosinca, 2015, 13:48:13 »
Očito ti nije jasno puno toga,a vjerujem da ti nikada neče ni biti,kada tako gledaš na to i razmišljaš,sve dok malo ne počneš razmišljati i svojom glavom,a ne gledati i prihvačati sve kaj se na tv prikazuje.

Offline DS71

• Antique Member
« Odgovori #1384 : 27 Prosinca, 2015, 14:42:02 »
Meni nije jasno kako komunisti,uz to sto su pod sobom imali pola kugle zemaljske,nisu znali jedan svoj auto napravit.

Jedan Zastava/Fiat 1300 može posramit cijelokupnu sovjetsku industriju kao i Zastava 101 koji je po meni jako lijep auto,mislim pod prve serije.  :))

ajd pročitaj još jrdnom šta si napisao  :rofl:
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline studentt

« Odgovori #1385 : 27 Prosinca, 2015, 16:05:51 »
 :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:
to deda

Offline radnik-os

• Senior member
  • Vozilo:: bmw 2002-u nastajanju,truljavi tristac..ali pali
« Odgovori #1386 : 27 Prosinca, 2015, 16:35:01 »
http://www.oldrussiancars.com/
nije baš da nisu znali napraviti ništa dobro,naravno u skladu sa potrebama i cestama samim.a ljepota je u oku gledatelja.
Tko izgubi dobitak,dobije gubitak!

Offline Ace_Rimmer

• Antique Member
« Odgovori #1387 : 27 Prosinca, 2015, 16:44:19 »
http://www.oldrussiancars.com/
nije baš da nisu znali napraviti ništa dobro,naravno u skladu sa potrebama i cestama samim.a ljepota je u oku gledatelja.

Ovo su sve manje više vozila dizajnirana u skladu sa potrebama,nema tu puno nekog dizajna.
Slažem se i s time da je ljepota u oku promatrača ali opet,mislim da bi se svi složili da je prije spomenuti tristać ljepši od bilo kojeg sovjetskog produkta.

Offline radnik-os

• Senior member
  • Vozilo:: bmw 2002-u nastajanju,truljavi tristac..ali pali
« Odgovori #1388 : 27 Prosinca, 2015, 17:02:35 »
apsolutno.meni je moj tristać ,koji jos uvijek nažalost truljavi na travi,često odmor za oči i dušu,tek tako....nasloniti se pokraj i promatrati ga.
Isto tako talijani su oduvijek referentni za dizajn u  svemu..cipele,namještaju..
ali...i dalje bi vrlo rado udomio kakvu volgicu ili zaporošca .i to bi bilo za dušu..ali na nekakav drugi način. :klinac: :byeg:
Tko izgubi dobitak,dobije gubitak!

Offline chaos

« Odgovori #1389 : 27 Prosinca, 2015, 18:11:19 »
Ako niš drugo, na auto tržištu Rusi su u jednoj bitnoj stavci bili godinama isprid i jebali u zdrav mozak zapadnjački potrošački mentalitet... imali su aute za jednokratnu upotrebu  :balkidance:
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #1390 : 27 Prosinca, 2015, 18:38:36 »
Ne,nego aute koji je svaki kovač mogao popravit i sklepat sam novi dio u svojoj kovačnici u nekoj vukojebini,gdje nema ničeg,ni čavla za kupit.Samo takvi auti i dan danas tamo mogu opstat.Svi zapadni auti bi se u ono doba raspali za mjesec dana,a čime bi ih popravio,dakle ne igra napredna tehnologija na takvim mjestima bez prave logistike.

Offline dmj

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #1391 : 27 Prosinca, 2015, 19:17:29 »
Plus što su imali 4xx4 inačice većine modela dekadama prije nego što je Audi "izmislio" tu ideju, što su džip napravili doslovce iste godine kada i Ameri... Dizajnerski, Pobeda je istovremeno s američkim Kaiserom prvi moderni pontonski automobil. Trkaći auti iz DDR-a bili su u najmanju ruku ravnopravni Porscheima 1950-ih, Trabant po svemu osim zastarjelog motora (mada još posve prihvatljivog u to vrijeme) uz Citroen DS najmoderniji i najavangardniji svjetski automobil kraja 1950-ih...

Autoindustrija na istoku Europe do 1960-ih ide rame uz rame sa zapadnom, a nekad i ispred nje. Tada počinje zaostajati. Nažalost, modeli predstavljeni 1960-ih uslijed ekonomskih problema ne dobivaju nasljednike i uglavnom ostaju u ponudi daleko predugo, obično sve do raspada komunizma. Mada i u tom razdoblju ima vrlo značajnih napredaka i ideja, ali više na planu gospodarskih vozila...
Via Ciro Menotti 322

Offline Ace_Rimmer

• Antique Member
« Odgovori #1392 : 27 Prosinca, 2015, 19:47:57 »
apsolutno.meni je moj tristać ,koji jos uvijek nažalost truljavi na travi,često odmor za oči i dušu,tek tako....nasloniti se pokraj i promatrati ga.
Isto tako talijani su oduvijek referentni za dizajn u  svemu..cipele,namještaju..
ali...i dalje bi vrlo rado udomio kakvu volgicu ili zaporošca .i to bi bilo za dušu..ali na nekakav drugi način. :klinac: :byeg:
Tristać je stvarno nevjerojatno lijep auto.

Dmj,dobro,ja sam pod sovjete mislio sam rusiju.
DDR,Čehi itd su bili vrlo napredni ali su ih iz Moskve opstruirali.
Gušt mi je bio čitati npr.tekstove iz Deagost.časopisa o nevjerojatnoj kreativnosti ljudi koji su pod čizmom komunizma i restrikcija pa i nedostatka resursa ipak uspjevali izbacivat vlastite modele dok sami Rusi nisu znali jednu Ladu sastavit bez da im se plastični branik ne istopi.  :biggrin:

Deda, moj Peugeot 309 iz 87. godine mogu isto tako popravit sa 2 zvakace gume i čavlom a kamoli jedan mercedes,peugeot,citrać ili ostalo iz 60ih,to su bili tenkovi koji se nikad nisu kvarili.

Isprike da sam zaspamao temu,admini mozete ili obrisati ili premjestiti.
Zanimalo me taj nerazmjer izmedju velicine zemalja i autoindustrije tj.inteligencije oko istog.

Offline Jerry Drake Mr No

« Odgovori #1393 : 27 Prosinca, 2015, 20:29:53 »
Svi su podrijetlom talijanski dizajni a sto se tice motorizacije,ili suradnja s poršeom ili s fiatom.
Ono malo sto i jesu svojeg napravili je bilo jad i bijeda i plagijati toliko mrskih amerikanaca im.

Ove Lade mi nisu uopće nešto,baš se vidi da su se vlasnici potrudili s detaljima i sve ali opet se vidi jedan obični kutijasti frižider odispod  ;D
A gle...za razliku od kapitalističkih zemalja gdje se točno znalo tko je/su vlasnici, u ono vrijeme, zapadnih marki, u istočnom bloku su tvornice bile društveno/državno vlasništvo i osnivala ih je država kad bi se ukazala potreba. 60-ih se ukazala potreba za jeftinim i dostupnim vozilima zbog rastućeg srednjeg građanskog sloja koji si je želio i mogao priuštiti prijevozno sredstvo. U današnje vrijeme razvoj novog modela automobila iziskuje ogromna sredstva, a u ono vrijeme razviti iz nule novi automobil bi značilo da se iz ograničenog proračuna mora uzeti nekome drugome. Kome? Vojsci? Kako to opravdati narodu kad neprijatelj ne spava?  :biggrin2: Siguran sam da je i onda, kao i danas, bilo ljudi sposobnih razviti automobil iz nule.
Sredinom šezdesetih je u Italiji bila na vlasti ljevica bliska tadašnjim vlastima u komunističko-socijalističkim zemljama pa su zato FiATovi modeli sveprisutni....samo što su talijani veliki mugeri pa nitko zapravo nije dobio novu i zapadu konkurentnu tehnologiju, ali kako je već ranije napisano, ti su auti zadovoljavali potrebe tadašnjeg društva, bili su prilagođeni tadašnjim prometnicama i uvjetima pojedinih zemalja. I kako je napisao Deda, morao ih je znati popraviti svatko priručnim alatom...

Offline Jerry Drake Mr No

« Odgovori #1394 : 27 Prosinca, 2015, 20:58:25 »
Da malo pojasnim zašto stavljam slike Škoda, Lada i drugih istočnih automobila... i meni je super vidjeti sređenu BMW kockicu, Ford Capria, Golf GTI prve serije i slične aute. Ali šta je? Ti auti su već u startu rađeni da tvornički izgledaju nabrijano, dok npr. Wartburg 353 nikad nije zamišljen da uz standardni motor i opremu ima i RS verziju sa duplo više KS. Zato više cijenim ove klince, jer uglavnom to i jesu mladi ljudi udruženi u Klubove, Garaže i sl. koji nisu bili ni rođeni kad su se te države raspadale, koji od takvih jeftinih, običnih, ismijavanih i često podcijenjenih automobila, sa vrlo malo zadiranja u originalni dizajn, slože nešto poput onoga što sam već više puta postavio na ove stranice. Puno puta neki dodaci i same felge vrijede 2-3X više nego sam taj automobil, što znači da žele BAŠ taj model.
I da...možda ono najbitnije, ne stide se svoje baštine.