Autor Tema: Kvaliteta zamjenske limarije  (Posjeta: 39062 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Igor V.

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
Odg: Kvaliteta zamjenske limarije
« Odgovori #45 : 05 Veljače, 2014, 23:28:40 »
tema je stara ali kada je vec tu,a i zamijenska limarija je u garazi.....sto napraviti sa onom taaankom crnom bojom -zastitom kojom su obojano ti zamijenski kaki-taki dijelovi?
raspon savijeta je od uzmi nitro-krpu-guli do lima-pa onda-dalje zastita,ili po tome zastitu  i piiiici!
vjerojatno sam to vec negdje propustio,ali eto...ako  se nekom komentira....

Ja sam svoju iscetkao i ponovno pofarbao sa svojom temeljnom.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline Man

• Oldschool member
  • Vozilo:: Peugeot 206
« Odgovori #46 : 07 Travnja, 2016, 12:31:42 »
Pozdrav ljudi, ja sam razbio prednji kraj Peugeota 206, dakle branik je otišao, cijela prednja hauba je svinuta, maska isto pukla kao i svjetla. E sad išao sam kod autolimara koji mi je rekao da to sve mora poravnati po cijeni od 7 000 kn, što mi se čini malo previše. Nemam novihdijelova, za sad sam kupio samo masku. On kaže da će sve to variti i ravnati. Ne znam koliko bi uistinu bila realna cijena, čovjek dobro radi posao, ali mi se čini ipak malo preskupo.

Offline bubuleja

« Odgovori #47 : 07 Travnja, 2016, 12:40:44 »
za 7 somova mora odradit jebački posao...preko osiguranja jel??

cuj Man daj odi u predstavljanje da bude sve po ps-u...valja?

jer če ti ovi tu moji pajdaši odma za 7 ljami takav padobran skrpat da češ moč 206 sa 300 metara spustit....;-)
Adio mare

Offline metarex

• Oldschool member
  • Vozilo:: bmw e21 323i
« Odgovori #48 : 07 Travnja, 2016, 12:50:23 »
Pozdrav ljudi, ja sam razbio prednji kraj Peugeota 206, dakle branik je otišao, cijela prednja hauba je svinuta, maska isto pukla kao i svjetla. E sad išao sam kod autolimara koji mi je rekao da to sve mora poravnati po cijeni od 7 000 kn, što mi se čini malo previše. Nemam novihdijelova, za sad sam kupio samo masku. On kaže da će sve to variti i ravnati. Ne znam koliko bi uistinu bila realna cijena, čovjek dobro radi posao, ali mi se čini ipak malo preskupo.

ako se ne varam al 7000 kn je oko soma eura? za te pare odes do austrije ili nemacke i kupis dobrog polovnjaka i pokupis sve delove koji ti trebaju. ako budes imao srece da potrefis istu boju onda i farbanje otpada. u svskom slucaju bolja solucija nego peglanje tvojih jer to nikad vise nece biti to

Offline Chaser

• Antique Member
    • psychobrothers garage
« Odgovori #49 : 07 Travnja, 2016, 13:22:29 »
a gledaj...nije auto samo vanjska oplata...postoje krakovi sasije...vezni limovi...mulde...posao moze bit i dosta skuplji i dosta jeftiniji akonsamo zamijeni vanjske dijelove...tako da tesko je rec na prvu...al da se veci katambol ne isplati popravljat na danasnjim autima nize klase...to je istina...

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #50 : 07 Travnja, 2016, 16:59:30 »
Za te pare vani ne da kupiš dobrog polovnjaka nego odličnog,ili dobrog za pol manje love.

Offline jonge

• Veteran member
  • Vozilo:: Fiat 128 sc
« Odgovori #51 : 13 Travnja, 2016, 18:03:11 »
Evo ti primjer sa moga clia 2
Hauba orginal 800 zamjenska 500 kopca haube 230 prednji vezni cijeli 380 a dio 300  farovi 400 kom branik oko 340 maska oko 300 motoric za stelanje fala sa otpada za 200 orginal dojde oko 500-600
Pitura sa svime 1000 znak dvista i nesto 100€ za pituravanje a sve drugo sam stavis.
Sve osim kopce i motorica za farove moze zamjensko.
Prvi put sa stavija zamjensku a drugi orginal. Zamjenska je bolje pasala.
Ista je klasa auta pa su vjerovatno i cijene slicne

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
« Odgovori #52 : 13 Travnja, 2016, 22:35:42 »
Za te pare vani ne da kupiš dobrog polovnjaka nego odličnog,ili dobrog za pol manje love.

Za 3500kn moreš vni kupit dobre felge s gumama za peugeot 206 a ne cijeli auto i to još odličan
Hrđa bez granica

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #53 : 14 Travnja, 2016, 07:09:11 »
Možeš,možeš,ti auti se već vani bacaju u odpad kakvi god da jesu.Pronjuškaj malo.

Offline Maverick

« Odgovori #54 : 28 Studenoga, 2016, 23:02:46 »
Početničko pitanje vas koji ste već to odradili:
kolika je realna cjena popravka limarije na kojoj bi se radilo sljedeće:
- novi rubnjaci
- novi pragovi
- popravci poda (90% je u dobrom stanju)
- lakiranje kompletnog auta

Nemam frenda koji mi je limar pa da ga mogu sve pitat, a u mojoj blizini ima 2 fušera koji kvalitetno odrade posao pa da znam oko koje cifre pregovarat

Da li je bolje sve ostaviti limaru (nabavku materijala, boje itd itd) ili i to odraditi samostalno pa njemu dat samo da napravi?

Auto je kompletno rastavljen, stoji na kotačima i ja skupljam potrebnu limariju za sada (blatobrani, zadnja vrata, rubnjake, pragove..fali mi ustvari još samo zadnja vrata)

internet priča o 8-10 000kn, ali me zanima što kažete vi? hvala unaprijed

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #55 : 29 Studenoga, 2016, 00:15:46 »
Ako sam radis 5000,
Ako fušer radi 5000
Ako majstor radi jeftinim materijalima 10000
Ako majstor dobar radi s ok materijalima 20 do 25000 a moze i više!
Ovisi što želiš?

Samo lakiranje bez puno kitanja i sa glasuritom s nekim popustom sam platio 600kn element pa zbroji koliko ti auto ima elementa i to je minimum lakiranje bez limarije i zastite poda i ostalog!
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #56 : 29 Studenoga, 2016, 00:35:56 »
Neeeemaaaa gore stvari od toga da laik koji ne kuzi ni kako se u ruci drzi pojedini alat pita nekog tko auto nije ni vidio koliko kosta kod nekog neki posao, a da se auto uopce ne vidi i k tome jos - da se ''pregovara oko cijene".
Koliko ti MAJSTOR kaze, toliko platis. Amen. Se ''pregovara" u ducanu kad ides po tri kvarta junetine za juhu?
Posto kila? 48kn? Aj jel moze za 40?
To je kao da ja kazem zasto mi neki supak od strujica zeli oteti 10.000kn da mi povadi zice iz zida u kuci, provuce nove, stavi dva-tri ekstra prekidaca i utikaca, pospoji sve na na one glupe nove ''klik-klak" osigurace i amen?
Em ti mudrosti staviti zicu u zid? Srokati cu ja to njemu na 5-6 milja.
 :stop: Pa ne stavlja mi zlatne kable, jeba ga cuk.  :dntknw:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Zvonimir1985

• Antique Member
  • Vozilo:: švabe, talijan, englez te pokoji japanezer
« Odgovori #57 : 29 Studenoga, 2016, 00:41:54 »
Nemoj mi po profesiji, profesije ti!
 :dntknw:

Offline linoleumboy

« Odgovori #58 : 29 Studenoga, 2016, 06:11:22 »
najgora stvar je sto 90 posto majstora stare aute ne zeli radit i zato nekad lupaju svakakve cijene da odbiju ljude, znam jer sam to dozivio, njima je u interesu radit novije aute na kojima se vecina stvari odsarafi zasarafi i pljunu malo boje i to je to

najbolje je otic majstoru nek pogleda auto pa neka kaze cifru ovako je bezveze uopce pricatt
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline bubuleja

« Odgovori #59 : 29 Studenoga, 2016, 07:40:35 »
po koji put više..posao se pogađa na licu mjesta.pod pogađa mislim zovneš nekoga za koga ti kažu ili si vidio na svoje oči da radi ok i želi se uvatit posla sa starom krametinom i onda čekaš i moliš boga da ti kaže neku prihvatljivu cifru...naravno da če reć manje ako TI sam odradiš jedan dio posla tipa rastavljanje..pravi limar ti neće dat da brusiš režeš i šta ti ja zbam šta već jer če on sam to rješit ako je majstor naravno!..

što se tiće cijena variraju bome u to sam se uvjerio...tako da prvo .zavisi nažalost i koji auto..ako imaš nekog zaguljenog mercedesa..odma če te gledat oderat...a ako imaš npr bubu ili reno 4...pročeš možda jeftinije...

farbanje se več popelo na 8-10 t kn...i to je brutalna istina!...a za 3.4 milje ...nažalost livada farbanje dobiješ...

eto toliko od mene...koji nisam ekspert .. :lol:

sretno
« Zadnja izmjena: 29 Studenoga, 2016, 07:50:59 bubuleja »
Adio mare