Autor Tema: Kvaliteta zamjenske limarije  (Posjeta: 39072 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

Odg: Kvaliteta zamjenske limarije
« Odgovori #60 : 29 Studenoga, 2016, 08:08:04 »
Cijena koju će ti majstor reći je nebitna, jer pravu ćeš cijenu saznati na kraju
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline issigonis

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: inno mini cooper 1300 export x2...imv mini 1000...mini 1330
« Odgovori #61 : 29 Studenoga, 2016, 08:11:30 »
Kak je Frik napisal....koji auto.....koja limarija (zamjenska,indijska,orginalni dijelovi)???
Jbga ne košta isto prednji vezni lim za npr.Alfu Juniorku  i Fiat 126....
Cijena zamjenskih losih (i po kvaliteti izrade-neki apsolutno neupasljivi i po kvaliteti materijala) u ZG je 100-150% skuplja nego kvalitetan dio +postarina (bar za moj auto)

Nagledao sam se na oko solidnih auta sa "malo posla" koji kad se "otvori" onda imaš "kino"!!! Tak da je i tu cijena diskutabilna....

Igor ti je napisao skroz realnu cifru +/- što slažeš i kolko si zahtjevan.
Dobro poslozeni (NE restaurirani i NE  neki egzotičniji) auto ti na žalost bez problema "izbije" i sto somova kuna.
Svi su ovde ludi,a samo ja imam papire..

Offline Maverick

« Odgovori #62 : 29 Studenoga, 2016, 08:25:59 »
Škoda Favorit je u pitanju (nije oldie, ali radim si weekend auto, u pitanju je Silverline izvedba)
Od novih elemenata su prednji blatobrani, pragovi, zadnji rubnjaci i 5ta vrata. Nije sve nabavljeno na jednom mjestu, pragovi i blatobrani su iz hrupelja, rubnjake sam kupio privatno preko oglasnika, 5ta vrata još trebam. Pokušavam nać original ali su više manje sva u lošem stanju. Ostalo je u boji auta i bez hrđe i udubina. Auto je stajao 5 godina u nekom sirotom natstrešku. Auto je rastavljen i ono što se vidi da je u lošijem stanju je dio u prtljažniku oko onih čepova kod rezervnog točka i kod prednjeg lijevog zica, na njegovoj prednjoj strani.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #63 : 29 Studenoga, 2016, 08:43:31 »
Nabavio ja četiri Nova blatobrana za Katru pa sam ich - bacio maltene. Ovaj ''zijeva'' ovako, onaj ''zijeva'' onako. Zadnji su duži jedan 8 mm, a drugi ''na sve strane'' po 3-8-2-5 mm... Čep od rezervara posmaknut za faking 10cm.  :shok:
Platio ih 500-tinjak kn... Pa limar zove i kaže ''Ovo ne auto ne ide. Ili - ako ide, izgubiti ću dva-tri dana na krojenje i upasiravanje...''
Pa traži druge blatobrane... Pa kupi CIJELU Katru da skinem ZADNJE blatobrane i Motor... Pa sa druge polovne skidaj PREDNJE blatobrane...
Tako da... Nije to samo ''Ja kupio, evo na...''.
Ne želim te plašiti.  ;D Samo kažem što je zanmjenska limarija.  :byeg:
Može bit tako, a i ne mora.  :drinks:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #64 : 29 Studenoga, 2016, 09:03:50 »
Pa se skinu blatobrani, a ono, u zadnje vrijeme popularne životinjice u autima  ;D

te gleda iz šasije... Kaže on:''Nemam TV, nemam radio...'' valjda misli da sam HRT inkasator...  :dntknw:

Pa skužiš da si, ebajiga, malo ujeban koliko toga ima za popraviti od ''ma samo zamijeniti blatobrane, Imam ich Doma...''    :P 

Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Zvonimir1985

• Antique Member
  • Vozilo:: švabe, talijan, englez te pokoji japanezer
« Odgovori #65 : 29 Studenoga, 2016, 09:05:16 »
Na Mercedes w115 neka vrata sa 220d ne pasu na istu godinu 220d, a legenda glasi da pasu sa pocetka proizvodnje do kraja!

Offline Maverick

« Odgovori #66 : 29 Studenoga, 2016, 10:53:12 »
Ne plašite me bez brige. Što više znam to bolje. A za sada Favorita ima još dovoljno toliko da ću ga nekak pokrpat.

Offline Bero

• Veteran member
  • Vozilo:: Zvijezdane za svemirska putovanja
« Odgovori #67 : 29 Studenoga, 2016, 14:23:35 »
frice ti si moj novi duhovni vodja!
Nesto kao Vuco, ali bez janjetine!

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #68 : 29 Studenoga, 2016, 15:59:28 »
Počni skupljati broncu, Bero moj, za spomenik još za života.  ;D
Štačemi ulice i trgovi kad budem o'šo.  :dntknw:

Offline issigonis

• Antique Member
« Odgovori #69 : 29 Studenoga, 2016, 16:36:14 »
Bronca,bakar,mukulatori i sve druge plemenite zimzelene biljke :yes:

Evo kad vec baratamo imenima-Hrupelj...gospođa (a kupujem tam od sredine '90tih) se spominje ko da su jedini na svijetu sa limarijom i jos imaju jedini autorska prava plus internet je jos duboko u povojima a vlasnici starih auta sumanuto hodaju u krug/pravokutnik i zabijaju se glavama u staklena vrata....

900kn  za jedan loš klokerholm blatobran koji u 100% slucajeva ne pase na 5 raskopanih karoserija od kojih 4 nikad nisu bile udarene...i stigne vec za 3-4 tjedna....a nikad nisu došli u roku i vrlo cesto su mi isporucili kontra (štok je UVJEK bio isporucen - kriva strana)...
700 kn dva Rover zamjenska (dva!!!) +postarina 200kn i dodu doma za 2-3 dana

Blago vama sa djelovima na šarafe ;D
« Zadnja izmjena: 29 Studenoga, 2016, 16:41:43 issigonis »

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #70 : 29 Studenoga, 2016, 17:43:25 »
Pa to je bagatela.
Da ja za alfu mogu naruciti po 700kn po komadu baltobrane plus 400 eura postarine bio bi sretan ali nema.
Krivi auto.
Zato sam jednim djelom i malo sustao sa slaganjem auta.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline Žein

« Odgovori #71 : 29 Studenoga, 2016, 19:04:35 »
Ja sam par stvari kupio i za tu cijenu sam sa Hrupeljom zadovoljan.

Nije da sam kupio pase na saraf,blatobran od ajkule sam kucao cijeli dan da sjedne kak spada i da su isti luftovi ljevi i desni blatobran.I vidi cuda izgleda ko originalan.Nije najbolji ali je nov.

Ako se hoces voziti s autom,a ne ga furat vikendom,a slab si s budetom ili klinac,Hrupelj je dobar,china hladnjaci su dobri i ne postoji tak jeftin filter koji nece izdrazat 5000km.
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline issigonis

• Antique Member
« Odgovori #72 : 30 Studenoga, 2016, 08:58:49 »
Ocito im onda cijene dosta variraju od modela do modela auta....
nekad (dok su bili u onom novom hangaru na Samoborskoj tam negde '98/'99/'00...)bili su jako povoljni(onda je Anet spustio cifru bar još 20-30%)....ja sam znao natuc 30-35 000 godisnje sa autom (snjeg šoder/sol) i tu bez dobre ali zbilja dobre zastite rikne sva limarija (i da je orginal) za 7-8 godina...izbor mi je uvjek jeftinija varijanta-ali sad su (bar meni )izuzetno nepovoljni... :mellow:
« Zadnja izmjena: 30 Studenoga, 2016, 09:05:08 issigonis »

Offline radnik-os

• Senior member
  • Vozilo:: bmw 2002-u nastajanju,truljavi tristac..ali pali
« Odgovori #73 : 30 Studenoga, 2016, 21:33:45 »
Ja upravo ovih dana upasavam prednje blatobrane na 2002 od hrupelja.Ispada du ću imati blatobrane-škrge,jel jednostavno linija blatobrana ne prati bočnu liniju vrata.Namjestiš gore kod A nosača,namjestiš dolje na pragu a u sredini -zijeva,tj.bočna linija je starija od vrata :dntknw:
 :dntknw:
Tko izgubi dobitak,dobije gubitak!