Autor Tema: Pneumatski odvijac..  (Posjeta: 20794 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Fanatik

• Gost
Pneumatski odvijac..
« : 05 Travnja, 2010, 14:57:24 »
Zanima me neki solidan pneumatski odvijac. Mora odvrtati matice sa poluosovina,amortizere,felge itd..

Raspon cijena je veliki od 350kn do 4000kn. Ima li iskustava?
Nesto za 1000kn?

SCARY

• Gost
Pneumatski odvijac..
« Odgovori #1 : 05 Travnja, 2010, 15:01:47 »
pogledaj u metro-u... imaš cijeli set... njihova robna marka - dobar odnos cijene i kvalitete:)
do sada nisam imao loših iskustava sa kvalitetom njihovih robnih marki...

Offline Chaser

• Antique Member
    • psychobrothers garage
Pneumatski odvijac..
« Odgovori #2 : 05 Travnja, 2010, 15:05:55 »
Al pazi na koji kompresor misliš to stavljat, jer na 24 litarnom koji druka do 9 bara... to ne radi... preslab je...

Fanatik

• Gost
Pneumatski odvijac..
« Odgovori #3 : 05 Travnja, 2010, 15:40:13 »
Bio sam kod jednog mehanicara, on koristi 80 litarski kompresor. Pistolj od 1600kn i sve odvrce. Moj kompresor je 60 lit.

Koliko je taj set u Metrou?

Offline sestan

Pneumatski odvijac..
« Odgovori #4 : 05 Travnja, 2010, 17:43:55 »
Predvidjena snaga za optimalan rad pištolja je 6 bara mada moze i na manje i više bara da radi ali uzmimo u obzir gledajući što odvijamo!
Nebitno dali se radi o visoko kvalitetnim pištoljima ili nekim no name napraviće jednak posa, na samoj ručki kod većine pištolja postoji regulacija jačine odvijanja koja se mjenja okretanjem od broja 1 do 4..!
Prilikom korištenja povremeno kontrolirati da ne ostane bez ulja koje se nadoliva na rupicu na koju je inače uvidan mali imbus vijak...
*SKANDAL*

Offline dr. Damba

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: zastava 750 84.g. zastava 750 77.g. i pratece pile
Pneumatski odvijac..
« Odgovori #5 : 05 Travnja, 2010, 19:24:11 »
imas u hazzetu odvijac na akcij nije losi jedino kaj se otraga prebacuje ljevo desno i kosta ti 800 kn i imas garanciju nije losa investicija isplati se kupiti  i mislim da je 650 njutna i ne treba ti jaci pritisak od 8 bara sve vise je samo stetno za zracne alate jer su svi napravljeni da koriste standardni pritisak osim onih levih
« Zadnja izmjena: 05 Travnja, 2010, 19:26:44 dr. Damba »
Scuderia ABARTH By Damba

Offline Marko 250 ce

• Junior member
  • **
Pneumatski odvijac..
« Odgovori #6 : 05 Travnja, 2010, 20:00:16 »
ja kupio u metrou cijeli set, cca 600-700 kuna.

pre dobar je alat, da ga previse ne hvalim fakat je ok...

odnos kompsora, moji komp. je 6-8 bara 80 litara., radi dobro

toliko od mene pozz

Offline dr. Damba

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: zastava 750 84.g. zastava 750 77.g. i pratece pile
Pneumatski odvijac..
« Odgovori #7 : 06 Travnja, 2010, 00:57:51 »
Citat: Marko 250 ce;152345
ja kupio u metrou cijeli set, cca 600-700 kuna.

pre dobar je alat, da ga previse ne hvalim fakat je ok...

odnos kompsora, moji komp. je 6-8 bara 80 litara., radi dobro

toliko od mene pozz
koja firma  ako se smije znati
Scuderia ABARTH By Damba

Offline sestan

Pneumatski odvijac..
« Odgovori #8 : 06 Travnja, 2010, 11:06:10 »
@ Damir
Vjerovatno neka sa greškom u gramatici npr nije Beta nego Betta :confused:
*SKANDAL*

Offline renault 10

• Veteran member
Pneumatski odvijac..
« Odgovori #9 : 06 Travnja, 2010, 23:29:32 »
Ne nije greška jer taj isti alat sam i ja vidija u metroa sad je na akciji dođe 616 kn dok naprimjer taj isti alat ali mislim doslovno isti alat (marka pakovanje) u baumaxa dođe 1799kn i ovo nije zajebancija. Mislim da je marka pro evolution ali to nisam više siguran

Offline Marko 250 ce

• Junior member
  • **
Pneumatski odvijac..
« Odgovori #10 : 07 Travnja, 2010, 18:42:41 »
da me jebes neznam jer su se sve naljepnice odljepile , ali radi ... rastavio da vidim cekic izunutra... sve kao novo... nemas tu kaj...

a onaj rezac i racva ISTO pre dobro... vjeruj mi

miljan

• Gost
Pneumatski odvijac..
« Odgovori #11 : 07 Travnja, 2010, 19:18:10 »
koristio sam elektricni... puno mi se bolje pokazao od pneumatskog. ni malo ne zavisi od pritiska u kompresoru........

Fanatik

• Gost
Pneumatski odvijac..
« Odgovori #12 : 07 Travnja, 2010, 20:51:09 »
Ajd mi recite, taj za 600 kn iz Metroa, da li ce odvrtati sarafe na poluosovinama?

Offline renault 10

• Veteran member
Pneumatski odvijac..
« Odgovori #13 : 07 Travnja, 2010, 21:31:48 »
Mogao bi ali postoji jednostavnija tehnika a zove se mehanika uzmeš gedor 36 (ovo je moja predpostavka) na njega kratki nastavak i poluga e pošto oćito tako neće da se odvida uzmeš metra cijevi ili metar ipo (sila puta krak = moment )što veći krak veći moment a ako neide i tako plamenik i ugrijat je pa možda pusti . Meni nešto govori da je bolje ić na silu nego na udar kod tih šarafa (matica)na poluosovinama jer svi ti pištolji tako funkcjoniraju na udar

Fanatik

• Gost
Pneumatski odvijac..
« Odgovori #14 : 07 Travnja, 2010, 21:49:10 »
Citat: renault 10;152936
Mogao bi ali postoji jednostavnija tehnika a zove se mehanika uzmeš gedor 36 (ovo je moja predpostavka) na njega kratki nastavak i poluga e pošto oćito tako neće da se odvida uzmeš metra cijevi ili metar ipo (sila puta krak = moment )što veći krak veći moment a ako neide i tako plamenik i ugrijat je pa možda pusti . Meni nešto govori da je bolje ić na silu nego na udar kod tih šarafa (matica)na poluosovinama jer svi ti pištolji tako funkcjoniraju na udar

Evo primjera, idem na Fiatu odvrtati poluosovinu. Auto raskopan, bez motora i kocnica. Gedora 36, poluga 1,5m, tocak se okrece(klizi), matica ni da mrdne.. Stavim 120 kg tezine na tocak, vise ne klize,ali puca racna.. Popizdim,skinem citav rukavac s poluosovinom, odem do mehanicara. On to stavi na pod, malo pridrzi nogom, stavi pistolj i odvrne kao iz pichke.

Ja potrosio pola sata za pokusaj da skinem maticu + slomljena racna.
Mehanicar potrosio 10 sekundi za skidanje i uzeo 50 kn da mi tu maticu stavi na auto.

Da ne pricam o brzini zamjene amortizera i sl.