Autor Tema: T: Nacrte za adaptere  (Posjeta: 8474 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Žein

T: Nacrte za adaptere
« Odgovori #15 : 05 Svibnja, 2010, 01:46:48 »
Meni se dignuo zadnji kraj juga sa kocenjem 190kmh naprjed naravno Uno turbo samoventilirajuci a iza pakne
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline Žein

« Odgovori #16 : 05 Svibnja, 2010, 01:52:43 »
Citat: renault 10;158702
Ma ekipa sve je to meni jasno ali ja jednostavno nevolin doboše prvo njihovo raštelavanje mi ide nakurac drugo doboši nisu nikako bolji na nožnoj kočnici od diskova jer imaju koćione cilindre manje od mahova zrna i to dvosmjerene koji pritišću pakne samo s gornje strane naći da opet mali komad površine pakne dodiruje mali komad površine doboša plus nakon dužeg koćenja možeš ih zaboravit jer se lako pregriju pogotovo nakon dužeg korištenja ručne jer se ona mala koćiona površina odjednom povečala. Ručna mi je u stojadina ajme i kuku, tvrda neznam ti ja koliko 3 zuba ništa 4 zuba blokaju kotaći . UGLAVNOM POŠTIVAN SVAĆIJE MIŠLJENJE I SAVJETE ALI STVARNO EKIPA OVO NIJE TEMA DA LI SU BOLJI DOBOŠI ILI DISKOVI ILI DA LI JE OVO ISPLATIVO JER MENI JE ISPLATIVO JER JA VIDIM DOSTA PREDNOSTI zato vas molim vratimo se na prvo bitnu temu . Nemoj te mi ovaj post uzet za zlo ali osjetija potrebu ovo napisat bez uvrede

Onda rokni od una turbo prva linija zadnje glavcine s diskovima.

Pasu na saraf
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline renault 10

• Veteran member
« Odgovori #17 : 05 Svibnja, 2010, 02:34:11 »
oću ali naša sam adapter pa ću ga postat ovdi slike i dimenzije zanima me dali su iste glavćine na yougu i na 128 /101

Offline kađo-c

« Odgovori #18 : 05 Svibnja, 2010, 13:55:59 »
razlika je u intenzitetu kočenja,bubanj kočnice najčešče koče i od jednom blokiraju,pogotovo ako naprijed imaš jače disk kočnice sa drugog auta i onda je gotovo nemoguče ih uskladiti, ako se počnes igrati sa regulatorom kočenja da bi ti zadnje pratile prednje onda dobivaš upravo to da počnu blokirati prije prednjih ili se grijati.
 a kad staviš otraga diskove sa odgovarajučim čeljustima i ispravno podesiš razumio budeš o čemu pričam.
uz to nerijetko ide i glavni kočioni večeg kapaciteta a nerijetko i veči servo,e tek onda imaš prave kočnice!
nemoraju to nužno biti diskovi otraga,možeš staviti i jače na bubanj.

mislim da je omjer prednjih i zadnjih kočnica 70/30 posto,a ako staviš jače prednje onda se omjer mjenja i auto ti zabada nos u pod,što nije baš ugodno u zavojima.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

rio

• Gost
« Odgovori #19 : 05 Svibnja, 2010, 16:46:18 »
ak ti treba za zadnji kraj od una turba na zastavu 128 /101.. imam ja gotove izrezne iz kroma..

Offline Ivan_R5

« Odgovori #20 : 14 Svibnja, 2010, 21:38:53 »
Citat: STOLE ABARTH;158621
pa da, auti na berg kupu u njemačkoj voze na doboše...to ti dovoljno govori....

potpis. šta će ti diskovi straga...

ja sad gledan kako maknit disk zada i stavit doboš, pa ako tko ima od r5 campusa neka javi
« Zadnja izmjena: 15 Svibnja, 2010, 16:28:18 Ivan_R5 »

Offline Žein

« Odgovori #21 : 14 Svibnja, 2010, 21:52:48 »
Ljudi shvatite jednom diskovi iza idu samo na jace aute jer se znaju pregrijat i ne koce.

Ak hoces rjesit taj problem samo grijanja stavi dobose sa odvodima topline

Izgledaju ti kao dvotaktni cilindri od apn-a

Offline renault 10

• Veteran member
« Odgovori #22 : 14 Svibnja, 2010, 22:08:03 »
GLAVNO I OSNOVNO PRAVILO JE DOBOŠI SU SUPER ZA AUTA VELIKE MASE MALE BRZINE (NPR. KAMIONI ) DISKOVI SU ZA AUTA MALE MASE VELIKE BRZINE  po tome osnovnom pravilu meni auto ima 750 do 800kg piše u papirima i motor 1.5 sa cirka 90 konja u tome slućaju ja idem s diskovima zada

R@jkan TCA

• Gost
« Odgovori #23 : 17 Svibnja, 2010, 19:56:40 »
Koji je to motor 1.5 90 ks, mislim iz kog fijata???:gosp:

Offline renault 10

• Veteran member
« Odgovori #24 : 17 Svibnja, 2010, 20:25:17 »
Fiat uno 75sx ali koliko ja znam ovaj motor u tipa je ima oko 89 pardon 1.6 je ima 89 a 1.5 sa duplin 34 34 mislim da bi ima cca 90 konja

Offline chaos

« Odgovori #25 : 17 Svibnja, 2010, 21:42:59 »
Citat: renault 10
GLAVNO I OSNOVNO PRAVILO JE DOBOŠI SU SUPER ZA AUTA VELIKE MASE MALE BRZINE (NPR. KAMIONI ) DISKOVI SU ZA AUTA MALE MASE VELIKE BRZINE  po tome osnovnom pravilu meni auto ima 750 do 800kg piše u papirima i motor 1.5 sa cirka 90 konja u tome slućaju ja idem s diskovima zada

A može li se znati koliko često koristiš ručnu kočnicu pri vožnji?
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline renault 10

• Veteran member
« Odgovori #26 : 17 Svibnja, 2010, 22:55:08 »
Citat: chaos;161388
A može li se znati koliko često koristiš ručnu kočnicu pri vožnji?

Dobro vjerovatno pitaš jer ručna nije baš nešto na diskovima ili jer ako ću ga koristit za svaki dan na mi je ova modifikacija previše novaca ali meni je bitna nožna jer po mome mišljenu koje nemora bit točno ali auto s 4 diska jednostavno staju brže imaju manji zaustavni put

Offline stipe

• Antique Member
« Odgovori #27 : 21 Svibnja, 2010, 01:13:29 »
Ako konkretno govoris o 128-mici, ja tvrdim da ce imat kraci zaustavni put s kombinacijom - sprijeda Uno turbo ventilirajuci 240mm i dobre plocice /Sinter/Ferodo, odzada dobosi, nego sa kombinacijom - sprijeda std kocnice od 128 227mm solid, a odzada zadnji diskovi Uno turbo.

Par razlicitih nacrta i kombinacija za zadnje diskove na 128 imas tu

http://yugofanclub.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=11729&start=0
« Zadnja izmjena: 21 Svibnja, 2010, 01:19:41 stipe »

Offline STOLE ABARTH

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • www.stolesraceshop.com
  • Vozilo:: Fiat 128 rally 1300
« Odgovori #28 : 21 Svibnja, 2010, 08:09:08 »
pusti covjeka nek stavlja diskove, vidis da zna sve, da je to toliko dobro svi trkači bi to imali

Offline roki_actros

« Odgovori #29 : 21 Svibnja, 2010, 11:27:11 »
Ja sam nazad imao dobose naprijed std.diskove (Rijec je o Renault 5)...Napravio sam nadgradnju naprijed 238 ventilirajuci, girling celjusti, nazad 238 bendix celjusti, peti kocioni ispravan...Auto koci 50% bolje nego ranije, nema klizanja i kraci je zaustavni put...Prezadovoljan sam..
Renault 5, tako mali a tako veliki...

http://www.projekt5.ba