Autor Tema: mini terapeut 76  (Posjeta: 95858 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mojitobar

mini terapeut 76
« : 08 Svibnja, 2010, 23:34:52 »

pa eto,da predstavim svog minija...duga je njegova priča isto kao i razlog imena terapeut,ali to ćemo nekom drugom prilikom.mini znalci sa mini foruma su mi rekli da je vjerovatno 76 godište po papirima i po broju šasije,a papire treba rješiti pa ćemo vidit di smo šta smo.veliki su i planovi,ovise naravno o vremenu i novcu a volja nije upitna.u ponedjeljak kreće strip down pa da vidimo šta je ispod,na prvu izgleda dobro,bez puno hrđe.inače,nije vožen zadnjih 5-6 god i bio je u suhom,kupljen u splitu prije 6-7 god.imam u glavi kako bi to trebalo izgledati,polu klasično,ali ipak jurilica sa širokim 13kama,jačim motorom i još nekim sitnicama,ali ipak da zadrži dražesnost minija...slobodno komentirajte!
built,not bought

Offline ma men

• Antique Member
mini terapeut 76
« Odgovori #1 : 08 Svibnja, 2010, 23:58:46 »
To sa tim ''terapeut'' me baš interesira...Sve u svemu i ne izgleda loše, a po tvom opisu kako bi na kraju tribalo ispast moglo bi se reć da ti ''osjetim viziju''...A šta drugo reć nego sritno sa slaganjem i dabogda sve bude išlo za rukom... :palac:

:piva:
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline joke6

• Junior member
  • **
mini terapeut 76
« Odgovori #2 : 09 Svibnja, 2010, 10:38:48 »
vjerovatno terapeut zbog kvalitetne masaže i odstranjivanja kamenca sa bubrega

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
mini terapeut 76
« Odgovori #3 : 09 Svibnja, 2010, 10:54:14 »
sretno s radovima ;)

Offline MarkoZG

mini terapeut 76
« Odgovori #4 : 09 Svibnja, 2010, 12:15:47 »
Izgleda sasvim solidno i zdravo bar koliko se može vidjet ovako dok se ne raskopa... Kakva mu je to toblica!? Nebi mu loše stajalo ni ime škiljo ovak bez ovog fara...  ;)

Offline mojitobar

mini terapeut 76
« Odgovori #5 : 09 Svibnja, 2010, 13:56:01 »
škiljo hehehe,dobra!!!
ma far je unutra,samo je otpao od udarca.izgleda mi prilično zdrav,ali nisam gledao detalje,tu i tamo koja hrđica na podu,koliko sam uspio vidit kad sam se sagnuo ispod njega.vidit ćemo kad ga rastavim.sutra idem doma pa navečer kad dođem,direkt u garažu obavit prve radove
built,not bought

Offline mojitobar

mini terapeut 76
« Odgovori #6 : 07 Lipnja, 2010, 15:55:31 »
eto i mene nakon nekog vremena...raduckalo se malo po autiću kolko se imalo vremena s obzirom na sve.koje su novosti pitate se?pa evo-ustanovili znalci da je 76 godište,potiskali se kotačići za rješit papire,dogovarao sa brutalcem dinamiku radova,čak sam i unajmio garažu u zagrebu za jesenske radove na miniću, a što se tiče samog posla evo slika od prve večeri!

počelo je počelo!!!!

built,not bought

Offline Wheeler

• Antique Member
mini terapeut 76
« Odgovori #7 : 07 Lipnja, 2010, 16:52:50 »
Uopće ne izgleda loše :)

Dizalica iz Konzuma, ha? Jel i tebi onako klimav prihvat ručke ili sam ja "ubo prstom u govno"?
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline mojitobar

mini terapeut 76
« Odgovori #8 : 07 Lipnja, 2010, 17:01:40 »
mislim da sam prije ja ubo prstom u govno pa mi nije klimav hehehehe:ghh::lol:
built,not bought

Offline mojitobar

mini terapeut 76
« Odgovori #9 : 12 Lipnja, 2010, 04:56:51 »
malo se poigrao sa desolom da vidim kako to ide....

pa se onda malo igrao sa vatrom....

mislim da ću ić nekom kombinacijom desol,čelična četka,mali plinski plamenik,pjesak što se tiče skidanja boje,iz nemogućnosti da auto dam pjeskariti.izgleda dosta zdrav,iako ima tu i tamo koji trulex kao ispod nogu ,na zadnjem veznom limu i tako,rekao bi na standardnim mjestima,ali ništa što se neda popraviti...

a sa ovom slikom počinje faza broj 2....

opasni veliki stroj se približava malom nemoćnom autiću....

odvidaj tu,popusti tamo i sat vremena poslije...

malo se vezni lim iskrivio ali kad je ionako udaren pa se nisam puno zamarao oko toga,a što se nebude dalo ispraviti kupit će se novo i to je to,idemo naprijed!

i tu je došlo do deformacija....

skinut je i zadnji most,a i motor je skinut sa prednjeg mosta...

zatim sam počeo 'usitnjavat' djelove,čistim,odmasčujem i brusim ono što valja i slažem,a sve ostalo stavljam sastrane,što bude valjalo,obnavlja se i stavlja nazad na auto,a sve drugo ću iza ljeta naručit novo kad počnem sastavljati nazad auto.to npr izgleda ovako:

built,not bought

Offline mojitobar

mini terapeut 76
« Odgovori #10 : 12 Lipnja, 2010, 05:15:03 »
a sve pređem cink sprejem za zaštitu,npr ovako

pa sve u mat crnu,da bude uredno,a opet neutralna boja da paše na sve jer još nisam 100% definirao boju auta.ovako to izgleda,ovo je samo dio:

i to je to za sad,auto je trenutno u ovakvom stanju

a tako će i ostati neko vrijeme.još sam izvario prednji most,gdje se malo bio načeo,na vrhu lijevog tornja,pa sam oba mosta odnio na pjeskarenje/cinčanje/plastificiranje a slike kad budu gotovi.trenutno se puno ne radi na autu,jer sam imao važnijih stvari a i došla je sezona pa se moram malo koncentrirati na zaradu,treba od nečag i živjeti...što se tiče planova,teško mi je o njima govoriti da se ne urekno,ali ipak evo ukratko.plan je do jeseni rješit limariju i lakiranje,a zatim se auto seli u zg,u garažu koju sam iznajmio samo za to,i počinje sastavljanje.planiram nabaviti 1300 motor ako uspijem i njega malo uredit i ubacit unutra.ovisno o tome koliko će financije dopuštat ali plan ga je urediti do iduće sezone,da se napokon i ja mogu malo vozati i guštati.o planovima kako i na koji način ga mislim sredit ipak nekom drugom prilikom,reći ću samo da razmišljam ozbiljno o tamno sivoj boji sa narančastim detaljima,prvotna crvena mi je ipak malo pre 'obična' iako mu najbolje stoji...
pa sad vi recite....
built,not bought

SCARY

• Gost
mini terapeut 76
« Odgovori #11 : 12 Lipnja, 2010, 10:56:58 »
:palac: lijepo, lijepo, ...

btw, čemu plastificirati most?! dovoljno ga je nakon pjeskarenja dobro zaštititi bojom... ili ako se odlučiš na pocinčavanje - bude vruće pocinčavanje i na to sloj boje...

Offline mojitobar

mini terapeut 76
« Odgovori #12 : 12 Lipnja, 2010, 18:25:11 »
ide pjeskarenje pa cinčanje pa plastificiranje i onda sam miran 156 godina.mislim da je plastificiranje postojanije od boje,tako su mi rekli.razmišljao sam da sve ove sitne djelove plastificiram ali sam se ipak odlučio na jednostavniju varijantu iz više razloga,a nekad kad se budu ti djelovi mjenjali onda ću ih malo po malo cinčati i plastificirati,ovako će biti dobro za sad
built,not bought

Offline mojitobar

mini terapeut 76
« Odgovori #13 : 13 Rujna, 2010, 08:02:52 »
mičem se s mjesta,lagano dolaze hladnija vremena,sad se može početi raditi na autićima u garaži...stigli mostovi sa plastificiranja,spremni za ugradnju,što se nebi moglo reći za ostatak auta...ali!u planu je dovođenje minija u zg ovih dana,pa počinju ozbiljni radovi.sve ću popratiti slikama,nema straha;)kreće se,ipak se kreće....

built,not bought

Offline OldAudi

• Antique Member
mini terapeut 76
« Odgovori #14 : 13 Rujna, 2010, 10:01:13 »
Lijepo,polako i sigurno...