Autor Tema: Teroristicko lakiranje u garazi  (Posjeta: 9053 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kerozin

• Gost
Teroristicko lakiranje u garazi
« : 28 Svibnja, 2010, 15:15:10 »
Talibanski Hilux je gotov kod limara i kako sam cheap fuck lakirat cu sa frendom u garazi posto nije previse bitno kako ce ispast :-)

Do sad smo sve sa relativno dobrim uspjehom farbali sa sprejevima a ovaj put imamo i pistolj i kompresor medutim kako nisam nikada radio sa tim trebaju mi neke smjernice.

Za pocetak da li mjesta gdje su spojevi novog i starog lima prvo farbat sa temeljnom (neka 2k domaca) i onda kit ili prvo kit pa temeljna preko toga. Ako prvo temeljna jeli treba preko kita opet stavljat temeljnu? Sa kojim smirglom to onda poravnat, ne treba biti savrseno ravno ali da se bas ne vide brazde.

I na kraju treba li boju (bijela vulgaris) razrjedivat sa necim ili moze direktno u pistolj? Sa cime na pocetku odmastiti sve, moze benzin za ciscenje?

Sasiju mislim odmastit sa benzinom za ciscenje (trebalo bi alkohol po PS-u), onda Corrverter, 2k temelj i na to obicni crni lak, sve sa kistom.

Izuzetno cu cijeniti i bilo kakve druge savjete :-)

Pozdrav, Sasa

Offline joke6

• Junior member
  • **
« Odgovori #1 : 28 Svibnja, 2010, 16:13:07 »
za razrjeđivanje i čišćenje koristi nitro razrjeđivać

Offline kile

« Odgovori #2 : 28 Svibnja, 2010, 17:35:13 »
A kaj ak je boja akrilna, jer je i onda razrjeđuješ nitrom?

Boja se razrjeđuje razrjeđivačem koji je iste baze kao i boja.
Ne smije biti ni pregusta ni prerjetka.
99% da ćeš je morati razrijedit. Uvijek je gušća nago što treba biti.

Za završno čišćenje prije lakiranja se koristi antisilikonsko sredstvo.

Završni sloj prije samog laka je filler.

Spojeve možeš ovim redom.
Lim, temeljna, diht masa, filer.

Diht masu da lijepše izgleda možeš razvuči starim kistom, koji prethodno umočiš u nitro i lagano otreseš.
Na taj način se diht masa ne lijepi za kist i fino se sve razvuče.

kerozin

• Gost
« Odgovori #3 : 29 Svibnja, 2010, 21:15:30 »
Citat: kile;163289
Spojeve možeš ovim redom.
Lim, temeljna, diht masa, filer.

Filer cu preskocit jer neki fini izgled stvarno ne treba, ionako ce nakon prve voznje sve opet biti izgrebano do mat efekta u sumi.

Dakle samo mi jos nije jasno ide li na kit odmah lak ili prvo temeljna pa onda lak i moze li se na 2k temelj stavit obicna 1k boja?

Eh da, cuo sam da je 2k boja zivi otrov i da treba ima dobar respirator, jel to tocno posto sam do sada sve farbao samo sa skupljom papirnatom maskom (ona debela sa par slojeva)?

Offline 2slow

• Senior member
« Odgovori #4 : 30 Svibnja, 2010, 14:05:19 »
Ako misliš kitat spojeve onda prvo kit pa temeljna pa onda šprickit (kojeg ćeš ti vjerovatno preskočit) pa boja.
Na 2k boju ide 1K boja...

Offline OldAudi

• Antique Member
« Odgovori #5 : 30 Svibnja, 2010, 14:22:38 »
Nikako ne ide boja bez filera...ako preskocis,nemoj stavljat ni boju pa vozi pokitanim autom u sumu,jer da lakiras bez sprickita,jedna ogrebotina ti je dovoljna da ti sva boja skine ko da nisi ni lakirao...

A za spojeve koristis kit sa staklenim vlaknima,na nekim mjestima diht masa kao npr kod motornog prostora ili podove,poslije toga obicnim kitom da to lijepo izgleda,onda neko stavi temeljnu,a netko sprickit bez temeljne,moja preporuka,stavi antikoroziv temeljnu pa sprickit i onda lakiraj do mile volje...

Papire 80,120,150,240,400 na kraju,a poslije sprickita na vodu 600,800 ili ako ti je zurba,mozes sa 600 papirom na suho ako uzimas akril boju.A za metalik,mora na vodu brusit...ako ti nekaj nije jasno pitaj...

prije lakiranja ili sprickitanja pocisti garazu i polij malo vodom da se ne digne prasina,ili ako nemas volje to radit,onda sa kompresorom-zrakom i sa nastavkom ispuhat cijelu garazu i polit vodom...
« Zadnja izmjena: 30 Svibnja, 2010, 14:25:22 OldAudi »

Offline dudo

• Junior member
  • **
    • http://www.auto-jagarcec.co.cc
dudo
« Odgovori #6 : 18 Lipnja, 2010, 21:36:49 »
ako imas pitanja slobodno nazovi ili svrati u zagrebu si . bok

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: VW Bug & Bus
« Odgovori #7 : 19 Lipnja, 2010, 11:30:57 »
spric kit ili filler osim sto popunjuje sitne ogrebotine, sluzi kao katalist izmedju laka i povrsine.

stari lakovi, kitovi i razno smece koje se nadje po limu zna raznoliko reagirati na boju pa se na nekim mjestima moze pocet ljustit, napuhavat ili smezurat radi kemijske reakcije.   zato ide spric kit na kojeg bez problema ide boja.

i da, 2k akril je jako otrovan, ja sam radio s tom papirnatom maskom i imao sam problema s disanjem nedugo nakon toga, zatim sam ponovo radio s tom maskom i zato sam danas tako glupav

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #8 : 19 Lipnja, 2010, 22:47:07 »
Citat: OldAudi;163544
Nikako ne ide boja bez filera...ako preskocis,nemoj stavljat ni boju pa vozi pokitanim autom u sumu,jer da lakiras bez sprickita,jedna ogrebotina ti je dovoljna da ti sva boja skine ko da nisi ni lakirao...

A za spojeve koristis kit sa staklenim vlaknima,na nekim mjestima diht masa kao npr kod motornog prostora ili podove,poslije toga obicnim kitom da to lijepo izgleda,onda neko stavi temeljnu,a netko sprickit bez temeljne,moja preporuka,stavi antikoroziv temeljnu pa sprickit i onda lakiraj do mile volje...

Papire 80,120,150,240,400 na kraju,a poslije sprickita na vodu 600,800 ili ako ti je zurba,mozes sa 600 papirom na suho ako uzimas akril boju.A za metalik,mora na vodu brusit...ako ti nekaj nije jasno pitaj...

prije lakiranja ili sprickitanja pocisti garazu i polij malo vodom da se ne digne prasina,ili ako nemas volje to radit,onda sa kompresorom-zrakom i sa nastavkom ispuhat cijelu garazu i polit vodom...

pizdarije pričaš...koji kit na spojevima, to će sve popucat...samo diht masa je za spojeve...
to šta pričaš za guljenje boje su pizdarije...boje s istom bazom idu jedna na drugu, potrebno je samo matirat ako nema oštećenja...koje guljenje lol...
i da, papir 80...hahahahha...pa sine mili sa tim će rupe u limu napravit:ghh:
di je boja zdrava...matiraš, ima li kakvih manjih oštećenja, pokitaš...di ima hrđe, nekih većih udubina i sl di si limarija...skini sve do lima i na te dijelove nanesi temeljnu...preporuka mobihel zeleni...ilitiga auto primer...
kit ovisi kako si ga nania, brusi čim imaš, dok ne poravnaš šta greziji papir to bolje...završi sa cca 280...sve brusiš na suho naravno...ispeglaj šta bolje možeš sa kitom...sad ako ćeš bit detaljan u pravilu na ta mista ide šprickit...samo di si kitava i kemija to...ispeglaš, poravnaš...završiš sa cca 280 opet...i tako cilo auto...zatim ide filer...2 ruke, ne predebelo...ni pretanko...izmatiraš sve na vodu sa 800 i spreman je za pituravanje
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

Offline renault 4 tl 1981

« Odgovori #9 : 16 Kolovoza, 2010, 20:45:42 »
Samo poslije matiranja sve lijepo očisti antisilikonom,prije nego ideš farbati.
Život je kratak da bi trošio vrijeme na budale.