Autor Tema: Limarenje  (Posjeta: 34367 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Joe

• Gost
Limarenje
« Odgovori #15 : 10 Srpnja, 2010, 20:05:47 »
E tu vec ne mogu da ti pomognem,ne znam sta imaju kod vas od proizvoda,ali nadji neku koja se koristi za camce ili tako nesto,sa njom ne bi trebalo da ma greske

pboskovicyu

• Gost
Limarenje
« Odgovori #16 : 10 Srpnja, 2010, 21:13:44 »
Koliko trebaju biti krupne neravnine da bi se koristio vlaknasti git najpre? Da li pre nanosenja gita treba presmirglati malo epoxi osnovnu boju ili ide direktno na nju? Cime se nanosi takav git, cime smirgla i kojom granulacijom? :)

Joe

• Gost
Limarenje
« Odgovori #17 : 10 Srpnja, 2010, 21:37:40 »
Hehe,paaaaaa....
Za to ti vec treba iskustvo :)
Mozes ti sve da radsi vlaknastim,ali ima da se otelis dok ga osmirglas,mnogo je tvrd.
Nije lose da se malo presmirgla epoxy pre kitovanja.
Kit se nanosi spaklama,imas ih u svakoj farbari idu 4 komada u kompletu,izgledaju kao 4 parceta lima :-),tanke su i savitljive.
Smirgla se smirglom:),a gradacije...pa krenes od 120 pa nadalje.

Offline deri valdez

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #18 : 10 Srpnja, 2010, 22:12:23 »
Citat: pboskovicyu;170151
Koliko trebaju biti krupne neravnine da bi se koristio vlaknasti git najpre? Da li pre nanosenja gita treba presmirglati malo epoxi osnovnu boju ili ide direktno na nju? Cime se nanosi takav git, cime smirgla i kojom granulacijom? :)
zaboravi vlaknasti kit.ak ti on treba onda limarija nije dobro naprevljena

Offline Žein

Limarenje
« Odgovori #19 : 10 Srpnja, 2010, 22:21:12 »
Citat: deri valdez;170168
zaboravi vlaknasti kit.ak ti on treba onda limarija nije dobro naprevljena

Imas slucaj ko ja pa ti treba

Zavaris prag ko baja i sve je 100posto ravno ali ti se ne svida mala udubinica na pragu pa ju ides izravnat.

Lupis malo prejako i evo ti potrebe za vlaknastim kitom
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

pboskovicyu

• Gost
Limarenje
« Odgovori #20 : 10 Srpnja, 2010, 22:52:07 »
Da rezimiramo, kolika je maksimalna debljina cement gita koja je tolerantna u autu limarstvu i koja moze popuniti neravnine bez vlaknastog?

Offline Žein

Limarenje
« Odgovori #21 : 11 Srpnja, 2010, 00:40:22 »
Ja nebi isao preko 0.3-0.5
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

pboskovicyu

• Gost
Limarenje
« Odgovori #22 : 11 Srpnja, 2010, 16:11:08 »
Ako vec mora da se koristi i vlaknasti git koliko debelo se nanosi maksimalno, koliko dugo susi, da li se isto smirgla rucno, suvom smirglom, koliko krupnom?
« Zadnja izmjena: 11 Srpnja, 2010, 16:46:39 pboskovicyu »

Offline Žein

Limarenje
« Odgovori #23 : 11 Srpnja, 2010, 18:21:54 »
STO GA MANJE NANESES IMAT CES MANJE ZA BRUSITI

Vlaknasti kit je dosta tvrdi od obicnog i treba vise da se skine.

Najbolje je preko njega ici sa 120-180,poslje ga eventualno mozes i sa 240 ali nema potrebe jer ces preko njega tako ici sa obicnim kitom

Susenje ti opet ovisi o kolicini hartnera moze se zasusit za 5 ili za 30 min

I jest da je zamorno ali nemozes s nicim posmirglat tak precizno ko sa rukom

Offline Wheeler

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #24 : 12 Srpnja, 2010, 01:13:39 »
Pitanje

Prag budem vario onom imitacijom točkastog varenja (jedan lim zbušiš pa onda prisloniš na drugi nezbušen pa napuniš tu rupu varom).

Sad sam razmišljao, bi li bilo dobro prije toga unutarnje strane oba dijela praga (uključujući i ove jezičke za varenje) namazati temeljnom? Tj. hoće li se prilikom varenja desiti nešto loše za lim ili boju (kako ja to vidim, mogla bi se zakurit ili se od topline nadić pa imaš mjehuriće zraka koji će ti kasnije uzrokovat hrđu).

Također, je li ova ideja glupa: prije varenja namaže se ova dva jezička (po kojima se vare točke) s unutarnje strane diht masom, te ih se tada prisloni zajedno i stisne, tako da diht masa iscuri van na stranu, istjerujući tako sav zrak koji bi se u spoju mogao zadržat, a i ujedno zatvarajući spoj.

Ako su obje ideje glupe, molim naputak kako zaštititi taj lim na spoju unutarnjeg i vanjskog praga :)

Puno hvala, tema je baš ono što trebam :)
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline Žein

Limarenje
« Odgovori #25 : 12 Srpnja, 2010, 04:10:13 »
Varenje praga na tvoj nacin je u redu ali uvjek vise vjerujem punom varu.

I to ne:"Zapiko sam ga" nego puni provar.

Vecina ljudi ne radi provar jer nisu dovoljno uhodani.

U tom slucaju se lim/sasija piga i lim ostavlja(ko je radio sa co2 zna) one rupe od propaljenog lima.

ako namjestis dobru amperazu i posmak zice mozes cjeli pod u susu povarit makar opet zbog topline i piganja lima nije preporuceno

Busenje i onda var u rupu je dobar nacin za nesto spojiti ali iskreno ja tome ne vjerujem i rade se drzim onog-"odrezi 2 cm vise nego spajaj 15 plocica lima"

Limarija je zajeban posao,ja se njom bavim(ne automobilskom) vec 2.g i cak i 0.6 zica ti moze propalit 1.25 lim na prvi dodir tipke

Za tebe bi preporucio da rade nades nekoga ko ima dobru punktirku nego da se ovak zezas

Offline Žein

Limarenje
« Odgovori #26 : 12 Srpnja, 2010, 04:12:27 »
I da mozes namazat oba dva lima s kubitolom i nece puno golih djelova lima biti

Malo ce smrdit ali....

Offline Wheeler

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #27 : 12 Srpnja, 2010, 12:53:52 »
Znam ja na što ti misliš, tj. znam da je penetracija kod varenja nužna za čvrstoću vara i puno sam vježbao sa milimetarskim limom i mislim da mi čisto solidno ide.

Na što točno misliš pod "U tom slucaju se lim/sasija piga i lim ostavlja(ko je radio sa co2 zna)  one rupe od propaljenog lima." Ovo prvo mi je jasno, boldano me zanima.

Cijeli u jednom potezu neću varit nikako. Mislim da ću na one rubove za varenje napravit točke kako sam rekao, a onda uzduž vrha spoja puni var, kao što je radio ovaj http://www.aston-v8.co.uk/sills.htm

E kad već pričamo, kako spriječiti ono što se često zna vidit na limarenim starim autima, da pragovi imaju onako odvratan luk prema dole, ko da auto ima škembu? (tražio sam sliku na guglu 10 minuta ali nema sreće) Je li to posljedica prebrzog varenja? (mogu zamislit kako majstor vari sa svake strane prema sredini prebrzo i onda se prag ispiga prema dole jer ne može prema naprijed ili iza)
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

pboskovicyu

• Gost
Limarenje
« Odgovori #28 : 12 Srpnja, 2010, 17:05:23 »
Dakle i vlaknasti i cement git se smirglaju suvom smirglom? Do koje gradacije treba smirglati cement git i da li se i on smirgla rucno?

Offline Žein

Limarenje
« Odgovori #29 : 12 Srpnja, 2010, 23:35:32 »
Kad sam poceo variti prvi put ili sam propalio lim ili sam ga samo "zavario".

Cilj je dobiti takav var da se druga strana lima spoji tj rastopi ali ako drzis predugo pistolj na jednom mjestu ili imas prejaku struju propalis lim pa ti ostaju rupe koje je zajebano popunjavati