Autor Tema: Limarenje  (Posjeta: 34460 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Denis

• Veteran member
Limarenje
« Odgovori #45 : 21 Listopada, 2010, 11:31:56 »
U kojim situacijama mora ic ne preklop???

Offline Wheeler

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #46 : 21 Listopada, 2010, 13:59:45 »
Jedno pitanje.

Mnogi ovdje imaju aute sa krom lajsnama koje u dosta slučajeva zahtijevaju bušenje rupa na karoseriji za njihovo postavljanje... Kako zaštititi te rupe da auto ne prohrđa na njima?
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline chaos

Limarenje
« Odgovori #47 : 21 Listopada, 2010, 15:49:20 »
Citat: Wheeler
Mnogi ovdje imaju aute sa krom lajsnama koje u dosta slučajeva zahtijevaju bušenje rupa na karoseriji za njihovo postavljanje... Kako zaštititi te rupe da auto ne prohrđa na njima?

Možda bi se moglo ublažiti sa mesinganim prstenastim zakovicama.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Denis

• Veteran member
Limarenje
« Odgovori #48 : 22 Listopada, 2010, 11:18:45 »
Citat: 2slow;188320
Bez preklopa jer se lakše zaštiti var a ovako ti se može vlaga zavuć između limova...
U nekim situacijama mora ić na preklop ali di se može ja sve radim bez njega.

Znaci zanima me na stražnjim muldama na yugicu da li da radim na preklop ili bez preklopa(u vecini slučaja mogu povarit samo sa jedne strane)

Offline 2slow

• Senior member
Limarenje
« Odgovori #49 : 22 Listopada, 2010, 11:52:53 »
ako variš sa vanjske strane onda izreži van hrđavi lim i vari bez preklopa puni var.

Offline Scorpion07

• Antique Member
  • Spol: Muški
Limarenje
« Odgovori #50 : 22 Listopada, 2010, 13:10:28 »
a iznutra kak se vari,unutar kabine.Jer meni puno bolje izgleda kada nije na preklop,jer se vidi svaka zakrpa,a ovak kada se ubaci lim ništa se kasnije ne kuži.Evo jedan primjer kako bi se po meni trebalo variti,ja nigdje nebi išao na preklop,jer je nepotrebno
http://www.jefflilly.com/Fabrication/Fabrication-F/rust-hot-rod/page.html
Hyundai Accent,Hillman Hunter,Tomos A3,VW Passat,Yugo

Offline veky

Limarenje
« Odgovori #51 : 22 Listopada, 2010, 13:42:20 »
Citat: Wheeler;188346
Jedno pitanje.

Zaljepiš ih, ljepilo za šajbe ili "silikonom bez kiseline" neznam tocno kako se zove ali jako slicno ima u svakom ducanu gdje se prodaje i silikon
Pomozi podjeli sredi : )

Offline Wheeler

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #52 : 24 Listopada, 2010, 20:13:40 »
Imam dva pitanja u vezi kemije:

Imam dvokomponentnu reaktivnu temeljnu boju i njome namjeravam špricati auto. Kako će ona reagirati sa već postojećom temeljnom na autu?

Znači postoji npr. rupa u podu auta, izreže se hrđavi dio, pobrusi par cm oko rupe do golog lima, zavari. Sad, špricam temeljnom taj popravak, i sad će nastat ko "prsten" di će bit dva sloja boje - stara temeljna i ova nova, reaktivna.

Načuo sam negdje da bi reaktivna boja mogla dići postojeću boju na takvim mjestima. Je li to istina, i kako da to spriječim ako jest?

Pitanje drugo:

Ide li na var prvo temeljna (reaktivna) pa diht masa ili obrnuto?

Offline dvojka

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #53 : 25 Listopada, 2010, 14:46:10 »
nek ti nebu tesko nekad kad zapne okreni moj broj slobodno, 098/9043 358
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline 2slow

• Senior member
Limarenje
« Odgovori #54 : 25 Listopada, 2010, 16:38:41 »
Moj savjet ti je da ne stavljaš diht masu gdje si vario puni var. Zašto? Zato jer se ona gotovo uvijek pogotovo sa vanjske strane negdje razlijepi, nakupi se vlaga i strune. Ona se stavlja na mjesta di nije puni var nego samo mjestimičan pa da bolje zabrtvi.
Znači na puni var reaktivna temeljna, na nju body, i na body ili boja ili bitumen ili šta već, ovisi o mjestu di je vareno.
Što se tiće nadizanja boje najsigurnije ti je staru boju skinut dolje pa stavit novu ili ako ti se neda isprobaj na nekom mjestu oće ti nadizat.

Offline Wheeler

• Antique Member
Limarenje
« Odgovori #55 : 25 Listopada, 2010, 19:33:17 »
Citat: 2slow;189348
Moj savjet ti je da ne stavljaš diht masu gdje si vario puni var. Zašto? Zato jer se ona gotovo uvijek pogotovo sa vanjske strane negdje razlijepi, nakupi se vlaga i strune. Ona se stavlja na mjesta di nije puni var nego samo mjestimičan pa da bolje zabrtvi.
Znači na puni var reaktivna temeljna, na nju body, i na body ili boja ili bitumen ili šta već, ovisi o mjestu di je vareno.
Što se tiće nadizanja boje najsigurnije ti je staru boju skinut dolje pa stavit novu ili ako ti se neda isprobaj na nekom mjestu oće ti nadizat.

Pa normalno da ću skinut staru boju gdje varim... ali pogledaj, mora negdje bit dio (rubni dio između popravaka i zdravog dijela) di će bit dvije boje.. morao bi skinut temeljnu sa cijelog auta i stavit reaktivnu. Jesi na to mislio?

I da, kad krpam dijelove koji su inače bili od jednog komada koristim puni var, a tamo gdje je tvornički bio točkasti radim točkasti. Ali opet, ima dijelova gdje puni var ne mogu izbrusiti do savršenstva pa da budem siguran da nema apsolutno nikakvog zraka unutra. Tu bi radije stavio diht masu. Možeš mi reć onda samo kako je uobičajeno - diht pa boja ili obratno?

Offline AlfaZD

Limarenje
« Odgovori #56 : 25 Listopada, 2010, 20:26:33 »
temeljna boja, pa masa za šavove, pa body
Alfe u srcu, Alfe u garazi, u Alfi na cesti

Offline ivmatic86

Limarenje
« Odgovori #57 : 30 Studenoga, 2010, 12:45:01 »
Hehe, super tema! Što se tiče epoxi temeljne najbolje radit sa Hempel LIGHT PRIMER-om!
Boja ide na brodove! Koristi se na plastici i svim metalima. Poviše baciš Šprickit po želiji i možeš šta hoćeš. Sve radim sa njom, odlična je i preporučam je svima, Da potopiš auto u more nebi ga uvatila ruzima. košta do 100kn 0.75l.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline tonino2008

• Olschool apprentice
  • *
Limarenje
« Odgovori #58 : 30 Studenoga, 2010, 19:07:30 »
Zna li netko di bi mogao naci pod za stojadina?(zastava 101 1978 )4 vrata
« Zadnja izmjena: 30 Studenoga, 2010, 19:09:42 tonino2008 »

Offline car f@n

• Veteran member
  • Spol: Muški
Limarenje
« Odgovori #59 : 01 Prosinca, 2010, 16:39:13 »
3 pitanja:

1. antikorozin -> koja je zapravo njegova upotreba i namjena?
2. dali se sa novih dijelova limarije skida ona crna zaštita, ili se ostavlja pa se na nju nanosi šprickit?
3. kod izmjene pragova, sa čime namazati unutarnju stranu da bi se zaštitila?

:o