Autor Tema: Limarenje  (Posjeta: 34368 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivmatic86

Limarenje
« Odgovori #105 : 02 Ožujka, 2011, 10:15:52 »
Citat: 6slova;215350
imam veeeeeliki problem sa limarijom na golfu 4.
naime, radi se o tome da mi voda negdje curi i sve mi je u gepeku i zadnjem sicu popljesnivilo...
ako je nekad netko cuo za ovakvo sto, nek mi please napise sto se dogadja..
auto je 2000. godište i nikada nije udaran jer sam prvi vlasnik ...
bit je da negdje curi voda ali ne znam gdje...
strasno !!!!
unaprijed hvala na misljenju...

pozzz
Ako nije na lampe, onda sigurno na brtvi oko gepeka. Dosta je teško primjetit. Dobro je namaži vazelinon i pomakni kopču tako da se vrata ječe zatvore. Meni je pomoglo:pda:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Senad

• Senior member
  • Spol: Muški
Limarenje
« Odgovori #106 : 03 Ožujka, 2011, 20:13:56 »
Citat: dvojka;221035
isplati se raditi samo ono od cega imas zaradu a ne utrosak, ako vec pitas isplati li se raditi

Dobar,dobar.:palac:

Offline archibald

• Oldschool rookie
Limarenje
« Odgovori #107 : 05 Srpnja, 2012, 22:53:38 »
evo ja imam pitanje.. rastavio sam danas unutrašnjost kije prajd '98. i u principu je sve okej, nije nigdje trulo baš koliko sam vidio po podu, jedino je na nekim mjestima lagano hrđa. pa sam mislio možda da pređem nečime po tome da usput i zaštitim to koliko mogu ovako nabrzaka... šta preporučate za to? malo prešmirglat hrđu pa nanjet nešto i čime preći?
veli mi tata nek pređem samo sa hameritom preko toga ali mi to malo glupo zvuči? :lol:

totalni sam tudum za to tako da mi je svaki savjet dobrodošao :D
fala :)

Offline ivmatic86

Limarenje
« Odgovori #108 : 06 Srpnja, 2012, 18:03:15 »
Za početak dobro očisti hrđu brus papirom i prebriši da se ukloni prašina. To sa hameritom je skroz ok ideja ako ga imaš (skup je...)
Ako ne, bilo koji prajmer/temeljna boja za metal če bit dobra, a poviše obavezno neka boja- ako temeljnu ostaviš bez boje poviše nisi napravija ništa.

Offline archibald

• Oldschool rookie
Limarenje
« Odgovori #109 : 06 Srpnja, 2012, 18:06:34 »
fala ivmatic86... imam doma hamerita, zato se i javila ta ideja.... znači mogu pobrusit hrđu pa premazat hameritom... ne moram ničime mazati nakon hamerita? :)

Offline ivmatic86

Limarenje
« Odgovori #110 : 07 Srpnja, 2012, 09:49:26 »
Pobrusit, počistit,pa Hamerite. Nije potribno ničin mazat nakon Hamerita jer jeon temeljna i završni premaz u jednom. Prvo namaži tanak sloj i pusti da se osuši, nakon njega maaalo deblji sloj i to je to.

Offline archibald

• Oldschool rookie
Limarenje
« Odgovori #111 : 07 Srpnja, 2012, 12:29:18 »
Jebo ja sebe, hamerit je kod kuma a kuma nema doma. Imamo neki Henelit Henodur. Na švapskom je pa ne razumijem jel to i temelj i boja kao i hamerit ili samo farba. Zna li netko? :)

Offline RISBO THE BLADE

• Antique Member
    • http://www.cardomain.com/ride/2605843
Limarenje
« Odgovori #112 : 24 Srpnja, 2012, 18:08:22 »
Prva i osnovna stvar kod nanašanja bilo kakvog sloja nečega(temeljne,prajmera,filera,šprickita,kita,baze....) UVIJEK MORA ta površina bilo goli lim ili neka druga površina(temeljna,prajmer,filer,šprickit,kit,bitumen...),bez obzira dali piše na piksi da se netreba, ohrapaviti ili izmatirati sa skočom MORA SE,inače kvalitetnog posla nema.A kaj se tiče kaj bi bilo najbolje desti kao podlogu ispod kita bilo armatur kita ili finog kita,to ni ja neznam.Na svojem sam delal direkt na lim jer to stvarno najbolje drži kad je metal zbrušeni.Normalno da treba sve dobro očistiti prije toga,ali i ja mislim da bi po nekoj logici trebalo desti sloj nečega ispod kita,ali opet taj sloj treba ohrapaviti prije kitanja OBAVEZNO.E sad dali desti neku reaktivnu temeljnu ili 2k epoxidnu temeljnu,e to je pitanje,i u čemu je tolka razlika,kaj je stvarno najbolje ???????????????

Offline RISBO THE BLADE

• Antique Member
    • http://www.cardomain.com/ride/2605843
Limarenje
« Odgovori #113 : 24 Srpnja, 2012, 18:08:50 »
Prva i osnovna stvar kod nanašanja bilo kakvog sloja nečega(temeljne,prajmera,filera,šprickita,kita,baze....) UVIJEK MORA ta površina bilo goli lim ili neka druga površina(temeljna,prajmer,filer,šprickit,kit,bitumen...),bez obzira dali piše na piksi da se netreba, ohrapaviti ili izmatirati sa skočom MORA SE,inače kvalitetnog posla nema.A kaj se tiče kaj bi bilo najbolje desti kao podlogu ispod kita bilo armatur kita ili finog kita,to ni ja neznam.Na svojem sam delal direkt na lim jer to stvarno najbolje drži kad je metal zbrušeni.Normalno da treba sve dobro očistiti prije toga,ali i ja mislim da bi po nekoj logici trebalo desti sloj nečega ispod kita,ali opet taj sloj treba ohrapaviti prije kitanja OBAVEZNO.E sad dali desti neku reaktivnu temeljnu ili 2k epoxidnu temeljnu,e to je pitanje,i u čemu je tolka razlika,kaj je stvarno najbolje ???????????????

Offline ivmatic86

Limarenje
« Odgovori #114 : 25 Srpnja, 2012, 18:09:39 »
Koju temelnu stavit ispod kita, ovisi i o kitu koji se stavlja.... Ja osobno nevolin polyester i akril kitove (tin više jer radin sa brodovima i koristin samo epoxy).
Najbolja kombinacija, koju san više puta na ovon forumu preporučija, najizdržljivija u svim uvjetima, je Hempel 2k Light prymer (epoxy) + Epoxy Filler (2k kit).
1 ruka prajmera na lim ili plastiku, sloj kita i 1-2 ruke prajmera poviše. Jedini je problem šta se kit malo teže oblikuje i brusi.
Poviše direktn na prajmer (bez šprickita) ide poliuretanska boja (tvrda i izdržljiva, aliizbor nijansi siromašan).
Ako se stavlja neka druga boja potribno je stavit šprickit...