Autor Tema: Kaj su vozili nasi stari !!!  (Posjeta: 404263 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Skip Intro

Odg: Kaj su vozili nasi stari !!!
« Odgovori #1125 : 02 Veljače, 2015, 21:28:39 »
 :thmbup: fotka je mrak!
Ekipa iz Milana, tonirana stakla na AMI Break-u (eeeej, u jugi u ono vrijeme auto sa toniranim staklima!), ... koja su to zadnja dva broja na regi na citraću, 51 (departman ''Marne'') ili 55 (''Meuse'') ili niti jedan od ta dva?  ;D
Ono, da znam od kud' su potegli ljudi u Fiume  :drinks:

Offline krntija

« Odgovori #1126 : 02 Veljače, 2015, 22:29:07 »
Nista cudno u Primorskim i Dalmatinskim  gradovima tada u Jugoslaviji, sve je vrvjelo stranim turistima  u super kolicima !! Tak je bilo od sredine 60-tih! Ranije ih je bilo isto ali u puno manjem broju!!
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline romyo

« Odgovori #1127 : 02 Veljače, 2015, 23:30:53 »
Onaj brod u pozadini ce i otkriti da se tu radi o kasnim '70-tima.

Brod u pozadini je 'Hreljin', iz Jugolinijine flote.
Kontejnerski brod porinut u Hamburgu na proljece 1977 godine.

Njega je lako prepoznati jer ima dvije cimunjere, odnosno po knjizevni - dva dimnjaka.
Teretni brodovi sa dva dimnjaka su poprilicno rijetki i danas, a kamoli ne onda.

Dobro, tu je i Rekord D, koji isto otkriva otprilike godinu, ali i onaj TAS Golf...
Zanimljiv je F 128 Special. (Special - gume na branicima !)

Slavija 1 je jasno, brod brze pruge Jadrolinije. (RI-ZD-ST-DU)
Vec dosta dugo kako je prodana, mislim 2001 godine,
ali nastavila je karijeru kao Europa 1. (Italija - Albanija)

Neznam kako je i kamo je zavrsio Hreljin, vjerovatno je vec izrezan.
Dalo bi se to pronaci po netu, tko ima cajta, i zivaca...

Odlicna slika, jako puno govori, pogotovo nama iz RI.  :big_boss:
« Zadnja izmjena: 02 Veljače, 2015, 23:34:47 romyo »

Offline Skip Intro

« Odgovori #1128 : 03 Veljače, 2015, 22:58:04 »
@romyo
... fakat zanimljive informacije  :good:
Odoh googlati ''Hreljin'', naravno, status je dead, scrapped; http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=176565

Offline romyo

« Odgovori #1129 : 03 Veljače, 2015, 23:21:38 »
Hehehe... I ja odem ciriti brodove nekad na shipspotting.
Cuj, nekakav zivotni vijek teretnoga broda je 25 godina.
Nije pravilo, ali tu se nekako vrtimo....

Volim brodove, posebno stare teretne brodove...
Ja sam ti onaj Pavle Vujisic iz Kamiondzija, ili auti ili brodovi.
Pavle bi kad je imao vremena cirio brodove sa kanocalom na Dunavu.  :dntknw:
-----------------------------------------------------------------------------

Eto, ako nekoga zanima, neka pogleda ovaj link sa brodovima Jugolinije.
Link je sa foruma Croinfo.net. (Cirka 20 stranica.)
Jako dobra ekipa, kvalitetne rasprave, odlicne slike brodova Jugolinije itd.

Kakva je to velika sila bila, Boze dragi ...JUGOLINIJA... I pojeo vuk magare.
Dan danas stariji pomorci po cijelom svijetu spominju tu firmu i te brodove sa respektom.

http://croinfo.net/forum/index.php?PHPSESSID=3cc29e625161013e04bc217d4ba08a10&topic=1656.0

Nema bas veze sa temom i sa forumom...
Ali ipak zeljezo je zeljezo.  :thmbup:

Offline Skip Intro

« Odgovori #1130 : 03 Veljače, 2015, 23:36:48 »
Stari je služio mornaricu na školskom brodu ''Jadran'' pa je moja ''priča o brodovima'' započela pričama staroga sa jedrenjaka (mornarica se tada, ak se ne varam, služila 2 i pol godine), poslovno sam trećinu godine na obali i uz more i sa ljudima ''sa mora'' (dobro, ovo zadnje je relativna kategorija, evo npr.na M. Lošinju npr. nemo'š nać' čovjeka koji je rođen ''dole''), ... anyways, more, brodovi, sve je to meni asocijacija na ono što sam doživljavao kada sam sa 12 godina dobio prvi motor, je'l ... asocijacija slobode, avanturizma (sa 2-taktnom mašinom  ;D) itd.
Ovi veći, koji su plovili na duže ture su zapravo bile pokretne kuće jer su bile dom za tko zna koliko ljudi i koliko tjedana pa kad čovjek vidi fotku takvoga broda, zamisli se.

Iako, kažu neki, kada se o brodu radi, 3x se smiješ .. kada ga kupiš, provozaš i prodaš.

A ovo što se tiče Jugolinije i ugleda tvrtke i mnoooogih drugih koje su ''zbrisane'', što reći, koju posluku porati  :resent:

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #1131 : 04 Veljače, 2015, 09:54:25 »
Nema tu ''koju poruku poslati''.
Došlo je - novo doba. U tom novom dobu se trebalo ili trznuti i produžiti korak te ga prilagoditi novom dobu ili... Sjediti i čekati i ne raditi ništa sa spikom ''ma biti će dobro''.
Nažalost - kod nas je prevladalo ovo ''ma biti će dobro'' i u tom strmoglavom padu nitko ništa nije poduzimao (jer ih je bolila kita pošto su gledali svoje dupe) osim ''podobnih'' koji su taj strmoglavi pad u biti i iskoristili za svoj uzlet ili taj strmoglavi pad još strmoglavije sjurili dođavola.
Zato danas imamo predsjednika i premijera i guvernera u jednoj osobi već 20-25 godina koji vlada Hrvatskom
Zato danas imamo biznismene i tajkune koji su imali strelovite uspone i uspjehe u poslovnoj karijeri poput vozača kamiona koji kupi vlastitu firmu tako što ''uštedi od marende'' odnosno ''gablec je nosil od doma''.
Zato danas svatko tko je na vlasti ima vikendicu punu umjetnina i luksuzne stanove ponaokolo.
Zato danas generali kupuju benzinske stanice a domaće se rafinerije gase.
Zato danas ... Itd... Itd...  :read:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline taxi80

« Odgovori #1132 : 04 Veljače, 2015, 20:21:17 »
zgodna autoškola :P
RL=http://www.igreklik.com/slike/][/URL]
opel kadett d

Offline krntija

« Odgovori #1133 : 04 Veljače, 2015, 22:21:04 »
 :big_boss: Te BUBE su dosle pocetkom 50-tih kao Svapska reparacija nasoj napacenoj zemlji sa ostalom mehanizacijom!
Koristene su kao patrolna vozila, a ponekad i kao Auto-skole za narodne milicajce!! Ne znam broj uvezenih ali nit jedna ziva nije!  :focus:
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline Mile850

« Odgovori #1134 : 04 Veljače, 2015, 22:31:23 »
Evo jedna i iz mog obiteljskog albuma rega je ZG-795-64 na slici je moj deda kao lep,mlad i perspektivan godina je 60. i neka po pričanju.
Sportski auto je svaki auto u kojem se nisko sjedi, zadnja klupa služi za ukras, a u bunker stanu 4 konzerve graška od 100 g. i pritom ima dušu

Offline taxi80

« Odgovori #1135 : 04 Veljače, 2015, 22:43:07 »
:big_boss: Te BUBE su dosle pocetkom 50-tih kao Svapska reparacija nasoj napacenoj zemlji sa ostalom mehanizacijom!
Koristene su kao patrolna vozila, a ponekad i kao Auto-skole za narodne milicajce!! Ne znam broj uvezenih ali nit jedna ziva nije!  :focus:
to sam čekal konkretnu informaciju,ali fora je kaj je je
NM*3305je rega
opel kadett d

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #1136 : 05 Veljače, 2015, 13:24:57 »
Došlo je - novo doba.

Šta ti kukaš, tajkunu jedan  :punish2:
Imaš kuću na kopnu, kuću na moru, šumu, livadu 5-6 auta.... :))
Šta bi ti? Tvornice radnicima - zemlju seljacima?  ;D
Ko ti kriv kad nisi sposoban kupit firmu? I što nemoš preskočit marendu?
KAPITLizam je vladavina kapitala, da vlada pravo zvao bi se pravizam, da vlada pravda zvao bi se pravdizam, socijalna brižnost - socijalizam.
Nije ovo , burki, odabrao Đelo Hadžiselimović nego i ti i mi i ja skupa samnom  :))
Prema tome, ako nemisliš pokrenut seljačku bunu iili socijalističku revoluciju , šuti, kenjaj, ulje mjenjaj  :P
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline big d

« Odgovori #1137 : 08 Veljače, 2015, 20:18:18 »
Čakovečko parkiralište 1977.

Danas je tu pješačka zona.
« Zadnja izmjena: 08 Veljače, 2015, 20:20:15 big d »

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
« Odgovori #1138 : 08 Veljače, 2015, 21:15:31 »
Tristač na drugoj slici je od mojeg djeda pokojnog, kupio je kad je promaknut na višu poziciju u Gradisu u Sloveniji gdje je radio :thmbup:
Hrđa bez granica

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
« Odgovori #1139 : 09 Veljače, 2015, 20:53:30 »
Hrđa bez granica