Autor Tema: Kaj su vozili nasi stari !!!  (Posjeta: 404255 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Doktor

Odg: Kaj su vozili nasi stari !!!
« Odgovori #1545 : 12 Veljače, 2016, 21:57:58 »
Sreća pa ste sjašili s Alfe, o ovom ostalom slobodno mlatarajte do mile volje :)

Alfa i danas ima fenomenalan dizajn.
Evo nije direktan nastavak na raspravu o Golfu, ali recimo, prijatelj je nedavno kupio Alfu 166 iz 2004.
Izgleda svjetlosnim godinama bolje od VW Passata, dapače, vrijeme ju nije pregazilo.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #1546 : 12 Veljače, 2016, 22:03:54 »
Sreća pa ste sjašili s Alfe, o ovom ostalom slobodno mlatarajte do mile volje :)
Fala vragu i još da se skinu sa Citroena,koji se uvjek povlači radi rasprave o nečem drugom,od felgi do auta.

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
« Odgovori #1547 : 12 Veljače, 2016, 22:16:38 »
Alfa i danas ima fenomenalan dizajn.
Evo nije direktan nastavak na raspravu o Golfu, ali recimo, prijatelj je nedavno kupio Alfu 166 iz 2004.
Izgleda svjetlosnim godinama bolje od VW Passata, dapače, vrijeme ju nije pregazilo.

Nije ti ni neka usporedba jer Alfa 166 nije auto u klasi Passata, VW u toj klasi nema konkurenta ni dan danas što je pomalo čudno od takve razvikane marke... Njezin konkurent bi bio Audi A6, Mercedes E, BMW 5, Scorpio, Omega.... a i tu ona daleko bolje izgleda od svih njih i jedini auto koji ju šije je BMW jer ima daleko veću ponudu jačih motora, pogotovo top modela. To je bio najveći problem uspjeha 166-ice uz naravno nedostatak zadnjeg pogona. Ali to su teme za neku drugu raspravu koja ne spada u ovaj forum. Ajmo se vratiti:

Moj stari je vozio redom:

Ami8 break
Zastava hiljadutrista
Zastava 101 Mediteran
Zastava 101 Comfort
Zastava Skala 55
Opel Kadett D 1.2 79-a godina
Mazda 323
Mitsubishi Lancer kojeg dan danas ima

Najgori auto od svih, najmasniji i najhrđaviji mu je bio Kadett D. A najviše žali za Mediterankom koju je kupio novu al se na nju parkiranu jadno preokrenuo na bok tegljač koji je vozio živu stoku, neki ludi talijan pretjerao u zavoju dok je stari bio na poslu i parkirao bikove u njegovu stojadinku :(

Djed je imao vozačku koju je položio sa 56 a umro je sa 66 tako da je kratko vrijeme vozio i kad je vozio bio je tu samo jedan figuar i nakon toga Kadett B Coupe sa drvenom ručicom mjenjača i onom manžetom za poluosovine na mjenjaču unutra, toga se sjećam kao da je jučer bilo, godinu dana smo se igrali u tom autu jer je puknuo lanac i polomilo je motor i djed ga nikad nije složio, prodan je nekud u podravinu čini mi se.
Hrđa bez granica

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #1548 : 12 Veljače, 2016, 22:31:41 »
Kak nema, a VW Phaethon?

Offline goran16v

« Odgovori #1549 : 12 Veljače, 2016, 22:48:53 »
Phaeton je visoka klasa, nabrojani su visa srednja.

Offline TomoIM

• Senior member
  • Vozilo:: vw buba '67,vw buba cabrio '71,vw buggy '71,mercedes 420 sec '89,kadett c '77
« Odgovori #1550 : 13 Veljače, 2016, 01:06:10 »

Nije ti ni neka usporedba jer Alfa 166 nije auto u klasi Passata, VW u toj klasi nema konkurenta ni dan danas što je pomalo čudno od takve razvikane marke... Njezin konkurent bi bio Audi A6, Mercedes E, BMW 5, Scorpio, Omega.... a i tu ona daleko bolje izgleda od svih njih i jedini auto koji ju šije je BMW jer ima daleko veću ponudu jačih motora, pogotovo top modela. To je bio najveći problem uspjeha 166-ice uz naravno nedostatak zadnjeg pogona. Ali to su teme za neku drugu raspravu koja ne spada u ovaj forum. Ajmo se vratiti:

Moj stari je vozio redom:

Ami8 break
Zastava hiljadutrista
Zastava 101 Mediteran
Zastava 101 Comfort
Zastava Skala 55
Opel Kadett D 1.2 79-a godina
Mazda 323
Mitsubishi Lancer kojeg dan danas ima

Najgori auto od svih, najmasniji i najhrđaviji mu je bio Kadett D. A najviše žali za Mediterankom koju je kupio novu al se na nju parkiranu jadno preokrenuo na bok tegljač koji je vozio živu stoku, neki ludi talijan pretjerao u zavoju dok je stari bio na poslu i parkirao bikove u njegovu stojadinku :(

Djed je imao vozačku koju je položio sa 56 a umro je sa 66 tako da je kratko vrijeme vozio i kad je vozio bio je tu samo jedan figuar i nakon toga Kadett B Coupe sa drvenom ručicom mjenjača i onom manžetom za poluosovine na mjenjaču unutra, toga se sjećam kao da je jučer bilo, godinu dana smo se igrali u tom autu jer je puknuo lanac i polomilo je motor i djed ga nikad nije složio, prodan je nekud u podravinu čini mi se.

Samo Bmw je bio bolji o Alfe 166?Meni osobno je najljepsa i prvi model i redesign
ali i e klasa w211 i audi a6 c5 su bolji auti od 166 i to bas iz razloga koje si naveo,veca ponuda motora,pogona i top modeli. (E500,E55 amg,55 kompresor,a6 4.2,s6 i rs6)
A napraviti bolji i pogotovo ljepsi auto od omege i scorpia i nije neki problem iako je alfa sa 166 napravila dobar posao
Danas u toj klasi auto nemaju ni Alfa ni Opel ni Ford a ni Vw
« Zadnja izmjena: 13 Veljače, 2016, 01:23:05 TomoIM »
Svaka budala ima svoje veselje!

Offline Doktor

« Odgovori #1551 : 13 Veljače, 2016, 14:40:54 »

Nije ti ni neka usporedba jer Alfa 166 nije auto u klasi Passata, VW u toj klasi nema konkurenta ni dan danas što je pomalo čudno od takve razvikane marke... Njezin konkurent bi bio Audi A6, Mercedes E, BMW 5, Scorpio, Omega.... a i tu ona daleko bolje izgleda od svih njih i jedini auto koji ju šije je BMW jer ima daleko veću ponudu jačih motora, pogotovo top modela. To je bio najveći problem uspjeha 166-ice uz naravno nedostatak zadnjeg pogona. Ali to su teme za neku drugu raspravu koja ne spada u ovaj forum.

Možda i nije neka usporedba (Passat vs. Alfa 166), ali shvatio si poantu, a na to sam ciljao!
Neki auti jednostavno loše izgledaju kad izađu na tržište, a kako godine idu, izgledaju još lošije, dok neki modeli nemaju taj problem i vrijeme ih teže pregazi.
Alfa 166, pogotovo redizajn, meni i danas izgleda vrlo privlačno.  :blink:

Offline linoleumboy

« Odgovori #1552 : 13 Veljače, 2016, 14:49:49 »
166 a i 156 meni pogotovo izgleda puno bolje nego neki modeli koji su tek izasli
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline Mi$ki

• Veteran member
  • Vozilo:: P-205 cabrio roland garros
« Odgovori #1553 : 13 Veljače, 2016, 18:03:31 »
Moj stari je vozio:
Renault 4 6volti 3 brzine
Ami 6
Fiat 2300
Fiat 124
Zastavu 750
VW 1300
VW 1200
VW 1200 J
VW golf mk1 diesel 2 kom
Nekoliko vespi i lambreta

Offline Doktor

« Odgovori #1554 : 13 Veljače, 2016, 18:44:30 »
166 a i 156 meni pogotovo izgleda puno bolje nego neki modeli koji su tek izasli

Definitivno !

Back on topic -> moj stari je vozio:

Citroen 2CV
VW 1200
Ford Sierra 1.6 Turnier
VW 1300L
Fiat Uno 1.0ie
Fiat Punto 1.2
Fiat Grande Punto 1.3

Offline XB_coupe

• Antique Member
  • Vozilo:: Peugeot 305
« Odgovori #1555 : 13 Veljače, 2016, 19:14:41 »
Ovo se mogu sitit na brzinu:
Fičo
Fičo kombi x2
Z101 u podu
Peglica
Jetta
Peugeot 504
Ascona A
Mini x3
Fiat 850 sport x2
Fiat 128 sport x2
nisu uključeni pusti motori  :moto:

Respect your elders

Offline dmj

• Antique Member
« Odgovori #1556 : 13 Veljače, 2016, 21:24:37 »
Moj stari je na poslu vozio kamione, no jedini auto kojeg je imao, koliko znam, a i to kratko, bio je Pezejac.

Djed mi je imao:
Fiat 501
neki sportski Peugeot dvosjed kojeg je dobio na kartama sredinom 1930-ih, ali ga je nakon dva dana vratio vlasniku, jer nije bio profi kockar
kao službene aute neki Wanderer, Opel i Jeep
različite motocikle, najdraži mu je bio Ardie s prikolicom, vozio je i ponešto utrka 1930-ih
no iza 1945 više nije imao vlastiti auto ni motocikl, samo službene do penzije, a nakon toga ništa
ah da, i dakako, vozio je, odnosno pilotirao više-manje svim tipovima aviona koje je imala vojska Kraljevine Jugoslavije, znam da mu je najdraži bio Bristol Blenheim

Via Ciro Menotti 322

Offline Ace_Rimmer

• Antique Member
« Odgovori #1557 : 15 Veljače, 2016, 00:41:35 »
Moj stari je vozio par stojki,sad,jos ga nisam točno pitao ali znam da je prvi bio banana žuti mediteran,poslje njega otprilike 2 stojkana,pa Fiat 132 (  :lickMe2: ) s kojim je,priznao imao dosta problema ali i zadovoljstva,pa stojka opet,Peugeot 309 kojeg ja jos imam i sad Škodu Feliciju mk1 :D

87.godiste sam ali se sjecam kad je doso s ovim,sada prastarim peugeotom 309,meni je izgledao kao svemirski brod napsram stojadina  ;D

EDIT:stavim slike ako ih nađem,stojkica plava sa felge zadnjei saturnus maglene+ straznji gumeni spojler.bombon
Peugeot 309 XLD,309XSi,406 2.OT,406 Coupe 2.0 16v

Offline TomoIM

• Senior member
  • Vozilo:: vw buba '67,vw buba cabrio '71,vw buggy '71,mercedes 420 sec '89,kadett c '77
« Odgovori #1558 : 15 Veljače, 2016, 00:50:36 »
Moj stari je vozio:
1.Zastava 1300 bijeli
2.Zastava 750 plava
3.peglica znam da je bila žuta sa krom branicima
4.peugeot 404 bijeli mislim 1.6 benz
5.golf 1 gti crveni '79
6.mercedes 123t 300d smeđi
7.golf 3 tdi zeleni
8.renault scenic 1.9 dCi bordo
« Zadnja izmjena: 15 Veljače, 2016, 00:52:23 TomoIM »
Svaka budala ima svoje veselje!

Offline boresky

• Antique Member
  • Vozilo:: | SAAB 900 1981 |
« Odgovori #1559 : 15 Veljače, 2016, 08:37:32 »
Ace Rimmer-ondatvoj i moj stari imaju temu-Peugeot 309.
Ima ga vec 19 godina i auto je stalno u pogonu.
Kupio ga je starog 4 godine i otada je u stalnom pogonu,Most je repariran prije 2,trosi tek druge diskove i bubnjeve i kuri tek drugi auspuh.Unutra je Simcin 1300 motor i bolje je pogodjen za njega od onog baznog1400.Koji je u tvojem?
-Pretpostavka je majka pogreške-