Procitao sam sve tri stranice i mogu vam reci da u biti nema losijeg ili boljeg laka kada su brendovi u pitanju , imate samo losijeg / boljeg / odlicnog majstora
Standox,Glasurit,Max Mayer,Sikkens,PPG,DuPont,SpiesHacker.....su naj bolje i odlican majstor ce ih primjeniti po uputstvu , sa ispravnim pritiskom na sprici ( tipa DeWilbis ili Sata ) i sa dobrom pripremom. Losem majstoru mozete dati sve naj ali ce on svim improvizacijama i pametovanjem napraviti katastrofu na limu , ja cu vam npr. od Silber baze napraviti 5 nijansi samo sa mjenjanjem pritiska ili razmakom izmedju sprice i lima .
Znaci sve je do majstora i njegovog iskustva a ne do proizvodjaca , pa ljudi moji 200 hemicara u Standoxu po 4 godine rade na recepturi i prave opsezna testiranja da bi na kraju neki levat u garazi iza kuce rekao da npr. harter koji je stavio nije dobar.
lakirer se ne postaje na forumu i gledanjem kako se sta radi vec dugo godina je potrebno da se to "ugajguli" , evo vam primjer : ja u Bosni u Septembru ne mogu staviti isti odnos komponenti u filer zbog vlage kao neki lakirer u Splitu gdje je u tom momentu zrak suh i treba mu prosjecno vrijeme susenja dok meni treba veca brzina isparavanja
et :)