Autor Tema: Kadett GSI 16V "C20LET"  (Posjeta: 12864 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline shone190

• Antique Member
  • Spol: Muški
Kadett GSI 16V "C20LET"
« : 25 Rujna, 2010, 18:21:58 »
Danas kupio Kadett-a sa C20LET motorom 204KS/280Nm (ako neko ne znam, a cisto sumnjam u to), nisam mogao da odolim :) Autic je 1986g, od opreme ima servo, siber, centralnu bravu, alarm i ABS, nije registrovan skoro godinu dana, a ni vozen do pre jedno mesec dana. Stanje je jbm li ga, ne znam ni sam, onako solidno. Oterao sam ga kod svog majstora u Mirijevcu, podigao na dizalicu i odozdo je stvarno dobro ocuvan, nema nigde nista da je pocelo da truli, niti da je suplje. Ima ojacanje izmedju viljuski, zavarena sipka koja se koristi kao armatura :) :) :) Na njemu je komplet opruga i samosteljujucih amortizera Koni, a dobio sam i racun uz auto gde pise da su placeni 30000 i nesto dinara 2007g. Zadnji lonac je FS prohromski, ali stavicu moj posto mi se vise svidja, zajedno sa srednjim loncem da se ne dere ko lud kao sada. Kod majstora sam ustanovio da je levi kraj spone za zamenu i da silen blokovi viljuski nisu bas najsjajniji, pa cu sve to da izmenjam, ostalo je sve bez lufta i potrebe za zamenom. Volan je neka minijatura, bukvalno k'o da vozim karting, a auto ide nenormalno dobro, nista ludje nisam vozio u zivotu :)
Rubovi i deo iza rubova ispod branika je klasicno strunuo tako da me ceka zamena, a i podsajtne nisu bas sjajne, no nista specijalno. Ostatak limarije je koliko sam mogao da vidim, a zagledao sam poprilicno, u veoma dobrom stanju, pogotovo za auto star 24 godine i to Kadett :)
Menjac je odlican i glatko ide u sve brzine, papucice su Momo, ali ih skidam i prodajem jer mi se ne svidjaju. Ove stopaljke cu takodje da prodam i stavim fabricke kao i gepek posto mrzim ovaj ravan fazon. Prednji branik je pukao na jednom mestu pa je tu stavljena tablica, no bice reseno. Ima tu brdo sitnica koje me cekaju, ali sve u svemu mislio sam da ce auto bito dosta gori od onoga sto videh u oglasu.
Motor radi odlicno, s'tim sto nekad pocne onako u leru da malo varira ler gas i da malo baca tamni dim na izduvu, kao da baca "zivo gorivo", ali cim mu dam malo gasa, smiri se, radi kao sat i ne dimi ni trunku. Sta to moze da bude videcemo u danima koji dolaze, a mozda se i javi neko sa slicnim problemom. Turbina je reparirana komplet, cak ima i garanciju koja je naravno istekla :) jer je auto godinu dana bukvalno stajao u dvoristu sto se vidi po naslagama paucine kad sam ga podigao na dizalicu. Potrebno je zameniti i dihtung dekle posto malo slini, klasika naravno.
U planu je za koji dan prebacivanje nekih stvari sa mog GSI-ja na "novi": sekvent plinski uredjaj, komplet enterijer zajedno sa volanom, komplet tockovi prednji i zadnji, biksenoni, novi akumulator, GSI znakovi i rucica menjaca. Mozda prebacim i elektricne podizace i retrovizore, ali ako me ne bude bas mnogo mrzelo jer sumnjam da je jednostavno.
Naravno, sve ce to biti dokumentovano lepo kao i svaki auto koji imam ili sam imao, a moj GSI 16V ce za nekoliko dana biti na prodaju, pa eto i to da pomenem :)
Evo napokon i slika, a javljanje ide odmah sutra kad krenu radovi.

Dodge Charger 1973 8.1l, Golf 4 TDI 4Motion, Chevrolet Corvette C4 5.7l

Offline TheBIG

Kadett GSI 16V "C20LET"
« Odgovori #1 : 25 Rujna, 2010, 21:09:19 »
puno zabave :D   , jeli na njemu  f28 (6 brzina ) ili f20(5 brzina )

Offline ma men

• Antique Member
Kadett GSI 16V "C20LET"
« Odgovori #2 : 26 Rujna, 2010, 00:52:49 »
Divno je vidit LET-a u kađi...Tipična bolest ovaj rubnjak od zadnjeg blatobrana, to rješi i nema greške...

Samo jednu stvar neću nikad razumit...Zašto uvik ljudi kitaju taj nesritni portopak i prišiju tablicu na zadnji branik? :eek: To na kadettu jednostavno ne stoji, barem u mojim očima... :(
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline shone190

• Antique Member
Kadett GSI 16V "C20LET"
« Odgovori #3 : 27 Rujna, 2010, 23:07:39 »
Danas sam ceo dan prebacivao enterijer, podizace, el.retrovizore, centralnu..., iskrivio sam se sav :), a tek pola posla je uradjeno  :badteeth1:

F20 je u njemu, a gepek ce da leti i ici ce fabricki, samo polako.

Offline Balkanfahrer

• Antique Member
Kadett GSI 16V "C20LET"
« Odgovori #4 : 27 Rujna, 2010, 23:17:14 »
svaka cast na kupnji al nije mi logicna jedna stvar ja bi prije prebacija motor iz crvenog u tvog sivog 16v (osim ako ovaj crveni nema atest za motor) i netrebas nista vise radit sivi je uredan za 5 i izvana i iznutra i sigurno nije rastavljan i sastavljan ko ovaj let a i karoserija je sigurno manje ispacena a sad kad izkombiniras, ovo prebacis unutra opet trebas rjesavat rubnjak gepek ....
to je moje misljenje ovako na daleko jer pravi uvid u situaciju nemam :gosp:
Cura može biti sa sela, al auto MORA biti iz Njemačke!

Offline xxx

• Senior member
Kadett GSI 16V "C20LET"
« Odgovori #5 : 28 Rujna, 2010, 08:00:05 »
Citat: Balkanfahrer;182732
svaka cast na kupnji al nije mi logicna jedna stvar ja bi prije prebacija motor iz crvenog u tvog sivog 16v (osim ako ovaj crveni nema atest za motor) i netrebas nista vise radit sivi je uredan za 5 i izvana i iznutra i sigurno nije rastavljan i sastavljan ko ovaj let a i karoserija je sigurno manje ispacena a sad kad izkombiniras, ovo prebacis unutra opet trebas rjesavat rubnjak gepek ....
to je moje misljenje ovako na daleko jer pravi uvid u situaciju nemam :gosp:

ali njemu je draža crvena boja he he:pda:

Offline shone190

• Antique Member
Kadett GSI 16V "C20LET"
« Odgovori #6 : 01 Listopada, 2010, 16:59:04 »
Veca mi je peripetija da prebacujem motor i sve ostalo uz njega, a crveni vec ima atest tako da mi i to olaksava stvari u mnogome. Imam u startu ustedjenih oko 500e koliko bi me kostalo prebacivanje motora, komplet auspuha sa prepravkama, atest, promena motora u obe sa obracajne, ojacanje viljuski (koje crveni vec ima) i jos bi se toga nakalemilo sigurno u medjuvremenu, plus sto sivi mogu da prodam za vise para nego sto bih dobio za crveni. Kad svu tu ustedu saberem, mogu da sredim crveni komplet da bude kao nov. Eto logike :)

Danas sam kupio nesto sitnica: Dintung poklopca motora, dihtung kartera, kais alternatora, filter goriva, 5l ulja, filter ulja, dva stabilizatora balans stangle, cetiri silent bloka viljuski, desni kraj spone i zadnje kocione plocice.

Offline Zube.HF

• Senior member
Kadett GSI 16V "C20LET"
« Odgovori #7 : 01 Listopada, 2010, 18:40:56 »
jako jako jako jako zanimljiva igracka..
Sve za Lanciu..Lanciu nizasto..

Offline Balkanfahrer

• Antique Member
Kadett GSI 16V "C20LET"
« Odgovori #8 : 01 Listopada, 2010, 20:27:37 »
Pa to sam i napisa osim ako crveni nema atest jer sve drugo je lakse nego ic na atest tamo uvik neke komplikacije.
Nebitno sad al kakvih 500e za prebacivanje motora tu ima troska malo i nista
Sta bi skinija sa sivog prbacis na crvenog i obratno oba su auta ista
Cura može biti sa sela, al auto MORA biti iz Njemačke!

kinkygsi16

• Gost
Kadett GSI 16V "C20LET"
« Odgovori #9 : 02 Listopada, 2010, 23:49:26 »
bit će to još jedna opaka kađa,sretno s njom:palac:

Offline shone190

• Antique Member
Kadett GSI 16V "C20LET"
« Odgovori #10 : 03 Listopada, 2010, 19:36:09 »
Zamenjena sva cetiri silen bloka na viljuskama, desni kraj spone, zadnje plocice i filter goriva. Nakon svega centriran trap i ne mogu da verujem koja promena, trap je kao nov i osecaj u voznji je nebo i zemlja u odnosu na pre zamene. Inace, viljuske nisu nikada skidane i naravno srafovi su morali da se seku, a na njima su jos uvek fabricke kugle sa onim nitnama i jos uvek su bez mm lufta :)
Uzeo sam i obe manzetne do menjaca, a sutra uzimam i kais servo pumpe.

Offline shone190

• Antique Member
Kadett GSI 16V "C20LET"
« Odgovori #11 : 04 Listopada, 2010, 19:30:55 »
Sredio sam i komplet izduv, bio je malo nagnjecen na samom izlazu iz motora dole kod kartera, pa sam stavio komplet novu cevku do srednjeg lonca/rezonatora i od njega do zadnjeg trapa takodje, ostala je samo ona krivina pre zadnjeg lonca i zadnji lonac.
Malopre sam zamenio ulje za GM full sintetiku 5W30, uzeo kais za servo pumpu i 2l menjackog ulja posto malo slini na dihtungu menjaca, pa kad vec sredjujem to reko' da zamenim i komplet ulje :)
Evo par slika sa centriranja trapa, sredjivanja trapa i sredjivanja auspuha. Takodje, stavio sam i komplet tockove sa sivog GSI-ja i skinuo sve nalepnice sa crvenog, osim one GSI16V na gepeku.

Offline shone190

• Antique Member
Kadett GSI 16V "C20LET"
« Odgovori #12 : 05 Listopada, 2010, 18:44:03 »
Idemo dalje :)
Danas zamenjene manzetne do menjaca, kais alternatora, kais servo pumpe, komplet menjacko ulje i dihtung menjaca, filter ulja motora i motorno ulje, zupcasti kais i oba rolera. Spaner nije bilo potrebe da se menja, kao nov je. Povezani su i elektricni podizaci, a uradjena je i dijagnostika, nema nikakvih gresaka, svi parametri su kakvi treba da budu. Za petak je zakazano prebacivanje sekvent gasa iz sivog u crveni, pa onda za koji dan atestiranje i napokon registracija :)

Offline roki_actros

Kadett GSI 16V "C20LET"
« Odgovori #13 : 05 Listopada, 2010, 20:10:12 »
Ma bravo! Ti si pravio vrijedan covjek! Samo naprijed..Jako lijep primjerak Kadeta ..Vecina ih je unakazena..Jos stavis normalnu haubu petih vrata i sve 5 . Sretno u nastavku..
Renault 5, tako mali a tako veliki...

http://www.projekt5.ba

Offline natan

• Antique Member
Kadett GSI 16V "C20LET"
« Odgovori #14 : 05 Listopada, 2010, 20:13:01 »
dobra formula