Autor Tema: Uklanjanje hrde sa malih stvari  (Posjeta: 2489 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mario1300

Uklanjanje hrde sa malih stvari
« : 07 Listopada, 2010, 23:33:10 »
recimo,trebam savjet za svoj problem...radi se o metalnim kopcama koje drze kromirane lajsne;naravno da su sve hrdave i pitanje je kako da ih najlakse ocistim i zastitim?pretpostavljam da su za pljeskaranje premale,znaci eventualno probati skinuti hrdu sa elektrolizom?
...Dude,This car will kick some Kardashians size ass...

Offline checker

• Antique Member
« Odgovori #1 : 07 Listopada, 2010, 23:34:59 »
Definitivno ti je najbolje odnijet kopce na cincanje....dode kikiriki (cca 10 Kn), izgledat ce ko nove i vise nikad nece zahrdat....pa zar moze bolje!?!:palac:
Oo=V=oO

Offline ma men

• Antique Member
« Odgovori #2 : 08 Listopada, 2010, 00:00:19 »
Citat: goldilox;185004
znaci eventualno probati skinuti hrdu sa elektrolizom?

Dobra ideja, ja bi isto tako napravija...I onda ovo šta je kolega checker reka, pocinčaš i miljun godina... :lol:
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline Bluesberry

• Antique Member
    • http://www.ctroenklub.hr ; www.snail.2cv.com
« Odgovori #3 : 08 Listopada, 2010, 07:43:51 »
ja male metalno stvari ostavim preko noći u solnoj kiselini za kupaonicu, skine sve do kraja a onda ili cinčanje ili plastifikacija...kako ti već odgovara

Offline deri valdez

• Antique Member
« Odgovori #4 : 08 Listopada, 2010, 10:14:13 »
Citat: Bluesberry;185070
ja male metalno stvari ostavim preko noći u solnoj kiselini za kupaonicu, skine sve do kraja a onda ili cinčanje ili plastifikacija...kako ti već odgovara
sa solnom kiselinom samo jacom se i cisti hrdja prije cincanja,hebeno skida samo kaj mora odma ili u cincanje ili neka zastita

SCARY

• Gost
« Odgovori #5 : 08 Listopada, 2010, 17:44:05 »
potopi u antikorozin na par minuta, pa izvadi i ostavi da se osuši... ako je ostalo još hrđe ponovi postupak... nakon sušenja ubaci u bilokoju boju...
antikorozin inače, kao fosforna kiselina, stvara sloj fosfata koji štiti od korozije...