Autor Tema: Roll Bar  (Posjeta: 10110 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tramuntana75

• Junior member
  • **
Roll Bar
« Odgovori #15 : 03 Prosinca, 2010, 07:47:45 »
Momci hvala na informacijama,teoretski dio sam isto odradia i iman namjeru ga napravit po fia pravilniku,to za cijevi isto znam ali uzeću ono šta bude jer auto neče bit tako jako.znači još uvijek se traže sposobni ljudi koji znaju lipo savit cijev i zavarit isto tako:)

Offline pelepelezg

• Antique Member
    • http://www.youtube.com/user/pelepelezg
  • Vozilo:: kadett d c20let corsa a 2x c20xe
Roll Bar
« Odgovori #16 : 03 Prosinca, 2010, 08:20:36 »
Citat: krank;199135
nemoj se ljutit al premalo znaš...kod nas ekipa šta vozi i brdo i slalom,nije vario ni jedan licencirani varioc,ne mora bit po fia nacrtu,za slalom ti ne treba homologacija dok za brdo treba,al prolaziš bez beda...besavna cijev može,sad ne znam točnu debljinu al znaju ljudi ovdje ja se sad ne mogu sjetit...papirologiju lako nabaviš u ovoj državi

a kako onda prodes legalan tehnicki pregled za auto?

Offline DS71

• Antique Member
Roll Bar
« Odgovori #17 : 03 Prosinca, 2010, 09:15:44 »
kako ja znam street legal  rollbar može jedino u engleskoj .. a to "po nacrtima FIA" ne znači da ga moreš sam napraviti .. ono što je u tehničkom pravilniku(appendix J) su smjernice za izradu rolbara-ako to radiš sam onda ti treba hrpa papira sa izračunima a i homologaciju(sportsku-ne civilnu) mislim da dobiješ samo na nacionalnoj razini..najbolje kupit homologiran rolbar i ugraditi ga
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline tramuntana75

• Junior member
  • **
Roll Bar
« Odgovori #18 : 03 Prosinca, 2010, 11:42:28 »
U Njemačkom OHF ima dosta primjera kako bi od prilike izgleda roll bar za c kadetta.Protiv kupovine sam iz dva razloga:1.puno para za ono šta se nudi fali pola toga šta bi ja tija,2. za c kadetta limuzinu omp i Sparco nemaju ništa samo za coupe,jedino wiechers ima ali sve sta bi ja tija došlo bi me skoro 2k eura.

Offline deri valdez

• Antique Member
Roll Bar
« Odgovori #19 : 03 Prosinca, 2010, 12:37:23 »
a sta ces vozit na brdu.ako ces historic onda ti je dosta cijev 40 mm i netreba ti homologirani rollbar.to onda nije skupa varijanta ,znam di ima besavnih cijevi za kupit i ko ih piga u zagrabu

Offline beba

• Senior member
Roll Bar
« Odgovori #20 : 03 Prosinca, 2010, 12:37:36 »
Pogledaj pravilnik haksa i tamo imaš potreban fi  i debljinu stjenke,onda nađi nekog ko radi procromske ograde a da ima savijačicu (Ploče,Metković i Opuzen nemaju nikog) vidi u MA. A za varenje imaš u Peračkom Blatu licenciranog varioca (zoka) odma na ulazu on ti može zavarit i izdat potvrdu ali je malo skup,

Offline tramuntana75

• Junior member
  • **
Roll Bar
« Odgovori #21 : 03 Prosinca, 2010, 12:57:38 »
beba,to je sve jasno pokuša san ja to sve, kad radiš s ljudima koji rade ograde
oni nemaju baš živaca za picajzle:)a tija bi to napravit sa nekim ko je to več par puta napravija jer iz prve moreš zaboravit ako to nisi radija prije,a ja ču radije nekom platit da to bude dobro nego ciganit i kasnije te ispadne skuplje....

Offline Darjan

Roll Bar
« Odgovori #22 : 03 Prosinca, 2010, 13:00:08 »
ako smin pitat, šta će ti roll bar u cestovnom autu? bez kada sica, h pojaseva i kacige roll bar je smrt..
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline tramuntana75

• Junior member
  • **
Roll Bar
« Odgovori #23 : 03 Prosinca, 2010, 13:11:43 »
Darjane,odakle ti to da auto to neće imat???:rolleyes:

Offline xxx

• Senior member
Roll Bar
« Odgovori #24 : 03 Prosinca, 2010, 14:16:54 »
http://www.youtube.com/watch?v=-kjp0ztQYmc
ne mogu se sititi ali znam da je bila na jednom forumu žustra rasprava u vezi ovog incidenta i izrade samog roll bar-a...

Offline pelepelezg

• Antique Member
    • http://www.youtube.com/user/pelepelezg
  • Vozilo:: kadett d c20let corsa a 2x c20xe
Roll Bar
« Odgovori #25 : 03 Prosinca, 2010, 15:58:43 »
(bas sam trazio taj filmic) up

http://www.opelpavicic.hr/servis.php  oni su radili rollbar u mom autu i imaju svoj auto (ili imali) za trke. provjereno i licencirano. pitaj nis te ne kosta....

Offline tramuntana75

• Junior member
  • **
Roll Bar
« Odgovori #26 : 03 Prosinca, 2010, 16:53:07 »
Hvala,pelepelezg!Takve dućane tražim!:)

Offline Darjan

Roll Bar
« Odgovori #27 : 03 Prosinca, 2010, 19:10:17 »
Citat: tramuntana75;199231
Darjane,odakle ti to da auto to neće imat???:rolleyes:
svaka čast ako misliš po cesti vozit s kacigom na glavi. NHF. jesi ikad vidio kako puca lubanja pri udaru glave u roll bar? po meni to nije za cestovno auto, ko voli nek izvoli.
p.s moram pitat prijatelja ko je njemu savija cijevi za roll bar, mislin da ima neko u makarskoj :)
« Zadnja izmjena: 03 Prosinca, 2010, 19:12:48 Darjan »
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Roll Bar
« Odgovori #28 : 14 Prosinca, 2010, 13:12:20 »
Ja sam baš prije tjedan dana završio jedan rollcage...
Cijevi moraju biti precizne bešavne min. čvrstoće 350 N/mm2 a to zadovoljavaju praktički svi čelici od kojih se rade bešavne cijevi.
Savijanje mora biti odrađeno bez nabora i da smanjenje promjera nije veće od 90%

Uz rollbara obavezno kaciga i spužvaste zaštite kod glave (fia homologirano)
Homologaciju za trkaći rollcage nije problem dobiti ako znate šta sve treba i ako se pazi kod izrade, a za cestovnu homologaciju (atest) je puuuno teže... za sad skoro nemoguće ;)

Ovo sam ja radio:

Offline xxx

• Senior member
Roll Bar
« Odgovori #29 : 14 Prosinca, 2010, 16:21:45 »
driftulja... odlićno odrađeno, je li u planu spajati na mulde?