Autor Tema: Da li strugati sve ili ne?  (Posjeta: 2789 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline petak

Da li strugati sve ili ne?
« : 18 Prosinca, 2010, 22:05:53 »
Pozdrav društvo!

Trenutno se nalazim pred jednom nedoumicom.

Situacija je slijedeća!

Auto je raskopan. Limarija u dijelovima. Vrše se pripreme kako bi sve završilo u rukama dobrog limara koji će odraditi mjenjanje limarskih djelova, zaštitu svih rupa, šupljina, poda, i kompletno farbanje u originalnu boju iznutra i izvana.

Hauba, vrata, blatobrani sve je u zdravom stanju. Nije nigdje trulo, tu i tamo malko rđe oko rupa za montažu. Na jednim vratima, haubi i jednom blatobranu su udubine koje će se izvuči i poravnati.

Moja nedoumica glasi.

Da li sa svih tih dijelova skidati boju i guliti do čistog srebrnog lima ili ne dirati i prepustiti limaru da odradi farbanje preko ove boje koja je na autu.

Nedoumica je tim veća što su blatobrani sa unutarnje strane još puni originalne tvorničke zaštite. Nekakva sivkasta masa (nije ispucala, ali je lagano otvrdnula)

Mislim se da bi možda bilo pametno staviti novu zaštitu i na blatobrane!

Nisam pametan

Stoga molim Vaše savjete, iskustva, preporuke.
Šta i kako napraviti?

Hvala na čitanju!

:gosp:
R5 GTE 1.7i 69kW C409 F3N-702 JB3-033   R4 GTL 1.1  25kW 1128 688D7/12   Laguna II 1.6 16V 79kW KG0A K4M-710 JH3-005   Espace IV 2.0 dci 127kW JK03 M9R-760 PK4-005   NO LOGO je najpoželjniji logo jer sugerira da prave vrijednosti prepoznaju samo oni najupučeniji

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #1 : 18 Prosinca, 2010, 23:35:22 »
tamo di će se limarit...skida se boja do lima...di god ima naznaka ruzine i slično...guli do lima...a unutrašnja zaštita...ja sam sebi na delti sa čeličnim četkama skinia zaštitu, sve do lima...pa ću sve nanovo...primer, body, lakiranje...iako je sve bilo savršeno zdravo...al kad napravim novo iz nule miran sam za sljedećih xxx godina...
šta se tiče tih dijelova isto di će se limarit...dobro očistit, pa primer i onda šta već  ide...kit, šprickit, filer, boja...
na vanjskim dijelovima limarije...di je potpuno zdravo...ne brusi do kraja...možeš i liniju sjebat pa će bit zajebancije oko pripreme za izvuć ih nazad...i nepotrebno je...znači samo matiraj...i nastavi sa pripremom
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

Offline Fothermucker

• Senior member
« Odgovori #2 : 19 Prosinca, 2010, 08:26:44 »
Ako se misliš bezbrižno vozit i podarit novi život dotičnom vozilu ,radi kak bi se reklo po PS-u................znači struži, guli, zaštićuj!!!!!
PAYBACK IS A BITCH? IS`N IT?? #34

Offline OLD WEBER

« Odgovori #3 : 19 Prosinca, 2010, 11:28:24 »
Sve ovisi o kakvom se autu radi i za kakve namjene . Ako iskreno pogledamo , malo nas je koji će taj auto voziti (kako neki pišu : "miran si za 20-30 godina") više od 2-3 godine (svaka čast pojedincima) . U većini slučajeva , je to veliki posao i u kojem ,  nakraju , uživa neko drugi . Opet kažem : za kakve namjene se auto radi pa u tom smijeru treba iradove usmjeriti . Ako je to raritetni i u krajnosti skup ,traženi , auto , onda se isplati odraditi mukotrpan , dugi i skupi zahvat.Za razliku:ako je to auto drag iz nekih sentimentalnih razloga(vozilo iz mladosti ili nekog iz obitelji ) a vrednost i nije neka , upitno je koliko se isplati strugati i djelove koji su u dobrom stanju . :pda:
dmdeweber@gmail.com /091 165 18 07 viber , whatsapp

Offline petak

« Odgovori #4 : 19 Prosinca, 2010, 13:19:23 »
Radi se o autu koji nije zanimljiv nikome (izuzev par pojedinaca) ali meni drag.

Mislim da je općenito nezahvalno raspravljati o tome da li se nešto na starom autu isplati raditi. Jer je malo onih koji će to znati cijeniti (a i platiti kod daljnje prodaje)
Auto ne planiram prodati nakon sređivanja jako dugo.
Voziti će se manje više svaki dan na kraćim relacijama (unutar 100km dnevne vožnje) i uživati u njemu.
Drugi auto će odraditi dulja i obiteljska putovanja

Back to the topic

Limarija karoserije je dobra. Na par mjesta će trebati krpati i to će se ostrugati do lima. Ali vrata i blatobrani su uredu. Na njima nema potrebe za ikakvim varilačkim radovima

Mislim da ću skinuti samo zaštitu s unutarnje strane blatobrana, a boju s vanjske strane ne dirati.

Neka preko nje ide nova boja (ionako je ista boja u pitanju)
R5 GTE 1.7i 69kW C409 F3N-702 JB3-033   R4 GTL 1.1  25kW 1128 688D7/12   Laguna II 1.6 16V 79kW KG0A K4M-710 JH3-005   Espace IV 2.0 dci 127kW JK03 M9R-760 PK4-005   NO LOGO je najpoželjniji logo jer sugerira da prave vrijednosti prepoznaju samo oni najupučeniji

Offline OLD WEBER

« Odgovori #5 : 19 Prosinca, 2010, 13:32:03 »
Evo , sve si sam odgovorio . Ono što je nužno to i napravi . Nevidim čemu treba nešto ponovo napraviti a neće ništa biti bolje nego što je sada? Sretno sa radovima.:palac:
dmdeweber@gmail.com /091 165 18 07 viber , whatsapp

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #6 : 19 Prosinca, 2010, 15:29:37 »
nebi ni dobia ništa struganjem zdrave piture...
ali ako treba na nekim dijelovima ravnat udubine neke, itd iako nema ruzine...opet se na tim mjestima skida sve do lima...di je netaknuto...matiraj pa dalje...priprema, pituravanje
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

Offline petak

« Odgovori #7 : 19 Prosinca, 2010, 23:07:55 »
Hvala ekipa na pomoći!

Ponekad je dobro čuti tuđa razmišljanja.

Netreba ih uvijek prihvatiti, ali pomognu ti da od "šume ugledaš stabla"

Hvala na dobrim željama.

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #8 : 20 Prosinca, 2010, 10:32:35 »
Ne moraš sve strugati, ali zaštitu unutar blatobrana bi promjenio jer kako si i sam rekao - otvrdnula je....