Autor Tema: Auto mojih roditelja  (Posjeta: 205651 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Goc127

• Antique Member
  • Spol: Muški
Auto mojih roditelja
« Odgovori #60 : 15 Ožujka, 2011, 07:56:52 »
Citat: krntija;223904
Ova livada di je Alfa je kod Bukovacke negdje, poznato mi je! Prosle godine sam tam vidio jednu Mecku SL!

:gosp:

Tak je Barut.breg tam su mi starci doma

Offline deda

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #61 : 15 Ožujka, 2011, 08:00:43 »
To nije Barutanski brijeg,nego Mohorovićićeva,između Barutnskog brijega i Barutanskog jarka.Nego kaj si ti od tam?Pa ja sam dole iz Jarka,kak ti se starci zovu?

Offline Goc127

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #62 : 15 Ožujka, 2011, 08:54:10 »
Citat: deda;224012
To nije Barutanski brijeg,nego Mohorovićićeva,između Barutnskog brijega i Barutanskog jarka.Nego kaj si ti od tam?Pa ja sam dole iz Jarka,kak ti se starci zovu?

da da budemo precizni 1.Barutanski breg, od tam sam od rođenja sad sam preselio starci su tamo, stari je Branko možda se i znamo ,a di ste vi točno  ?

Offline deda

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #63 : 15 Ožujka, 2011, 09:02:52 »
Moji su starci bili na broj 90 u Jarku,jel poznaš Jerbića,Milasa,onu su imali kuću odma preko puta ove Alfe?

Offline Goc127

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #64 : 15 Ožujka, 2011, 09:06:06 »
Citat: deda;224021
Moji su starci bili na broj 90 u Jarku,jel poznaš Jerbića,Milasa,onu su imali kuću odma preko puta ove Alfe?

Za Jerbića me morate podsjetiti već je malo ishlapila memorija osim ak to nije Žac , a Milasa misliš Ognjena trenera tenisa kako ne pa skoro 30 godina sam živio tamo, on drapa samo reno 4 :D
« Zadnja izmjena: 15 Ožujka, 2011, 09:08:15 Goc127 »

Offline petak

Auto mojih roditelja
« Odgovori #65 : 16 Ožujka, 2011, 21:27:03 »
Citat: Cortina Mk2;224023
on drapa samo reno 4 :D

Pravi čoek :ghh:
R5 GTE 1.7i 69kW C409 F3N-702 JB3-033   R4 GTL 1.1  25kW 1128 688D7/12   Laguna II 1.6 16V 79kW KG0A K4M-710 JH3-005   Espace IV 2.0 dci 127kW JK03 M9R-760 PK4-005   NO LOGO je najpoželjniji logo jer sugerira da prave vrijednosti prepoznaju samo oni najupučeniji

Offline bozidar

Auto mojih roditelja
« Odgovori #66 : 11 Travnja, 2011, 15:06:33 »

Evo još 3 slike,valjda sam pogodio stranicu,ali s obzirom da je moj "stari" na 2 od 3 slike,trebalo bi to biti to! Ovak,prva slika datira iz 1951. za vrijeme služenja "jugovojske" u Somboru(stari mi je bil avijatičar a vojska se služila 3 godine)a moj tata je drugi s lijeva.
2. slika je poklon tada najboljeg prijatelja mog starog a iza slike piše da se čovjek zove Ivan Majlojč(ako sam dobro dešifriral),vrijeme je isto 1951. a i lokacija(Sombor).Autobus tako sliči na isti iz kultnog filma "Maratonci..." zato sam i stavil tu sliku.
3.Stari(za volanom) još uvijek u "jugovojski",ne piše datum,negdje u okolici Sombora a motor bi trebao biti Zundap,bar je stari tak uvijek govoril(nažalost bez njega sam od 1988. zato ne mogu 100% potvrditi).

Offline krntija

Auto mojih roditelja
« Odgovori #67 : 11 Travnja, 2011, 18:07:27 »
Zanimljive slike ! Ovaj autobus je putnicka verzija TAM - Pionira, dobrog znanog kao Praga, jer je i radjen po Praginoj licenci! Takav isti autobus postoji potpuno restauriran u Srbiji!
Kamion su vojinici pokrili pa ga nemogu desifrirat, mozda je Pionir, a moze biti i Dodge!
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline Renegade

Auto mojih roditelja
« Odgovori #68 : 11 Travnja, 2011, 18:54:34 »
Citat: krntija;229674
Zanimljive slike ! Ovaj autobus je putnicka verzija TAM - Pionira, dobrog znanog kao Praga, jer je i radjen po Praginoj licenci! Takav isti autobus postoji potpuno restauriran u Srbiji!
Kamion su vojinici pokrili pa ga nemogu desifrirat, mozda je Pionir, a moze biti i Dodge!

Dodge. Hint: - krovni otvor i volan na desnoj strani.
Onome tko je izmislio Facebook treba dat Nobelovu nagradu!
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

Offline krntija

Auto mojih roditelja
« Odgovori #69 : 11 Travnja, 2011, 19:04:47 »
Otvor OK, ali di vidis da je volan na desnoj! Dodge je Amer , pa mora bit na ljevoj!
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline bozidar

Auto mojih roditelja
« Odgovori #70 : 11 Travnja, 2011, 19:12:27 »
Je,Dodge je,imam jos jednu sliku sa tim kamionom i vidi se natpis(vojnici su oko njega ali sa povecalom sam gledao i vide se slova D i O a dalje ne.Mogu poslikati i staviti ako je interes ali neznam da badave ne zauzmem mjesto na stranici,makar i tamo mi je stari (sjedi na haubi iznad hladnjaka)?
Gle mene,tek sam sad skuzil da sam za autobus napisal da me posjeca na jedan film,pa naravno ne na "Maratonce..." nego na "Ko to tamo peva"!Neznam koji mi je danas,nisam sav svoj,valjda se sprema promjena vremena,slika stize za nekih 30 min,pozdrav
« Zadnja izmjena: 11 Travnja, 2011, 19:27:57 bozidar »

Offline krntija

Auto mojih roditelja
« Odgovori #71 : 11 Travnja, 2011, 19:16:15 »
Samo ti  stavi , ja volim kamione!

Offline bozidar

Auto mojih roditelja
« Odgovori #72 : 11 Travnja, 2011, 20:01:23 »

Pločica sa natpisom je u sredini hladnjaka ali premutno je,ne mogu popraviti snimak,to bi trebal otići kod frenda da skenira ali mislim da nema smisla.Na original slici može se vidjeti prva dva početna slova od Dodge sa povečalom,a otraga se vidi na objektu 3 slova na čirilici(ostalo je pokriveno).Velim,stari mi je vojnik koji sjedi na hladnjaku,a u vojsci je bio između ostalog i vozač.
Vidi se da je slikano na istoj lokaciji(po nekakvoj anteni iza kamiona) ali u drugo vrijeme jer na prvoj slici mi stari ima kombinezon a na drugoj obično vojno odijelo!Osim toga,kamion je na prvoj slici više pomaknut prema napred dok je na drugoj bliže anteni!
« Zadnja izmjena: 11 Travnja, 2011, 20:11:02 bozidar »

Offline Renegade

Auto mojih roditelja
« Odgovori #73 : 11 Travnja, 2011, 22:25:53 »
Citat: krntija;229692
Otvor OK, ali di vidis da je volan na desnoj! Dodge je Amer , pa mora bit na ljevoj!

Ne mora. Lako moguce da je taj Dodge dosao od britanaca, na primjer.
Osim toga, u ona vremena su vladala neka druga pravila za kamione i poziciju vozaca u njima. Vozac desno u vojom kamionu je u italijanskoj vojsci bio prakticki do nedavno. Ili Svicarskoj. Vozio sam i Lancie i Saurere s volanom desno i otvorom na krovu lijevo.
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

Offline Renegade

Auto mojih roditelja
« Odgovori #74 : 11 Travnja, 2011, 22:28:02 »
Citat: bozidar;229712

Pločica sa natpisom je u sredini hladnjaka ali premutno je,ne mogu popraviti snimak,to bi trebal otići kod frenda da skenira ali mislim da nema smisla........

Nema potrebe povecavati, vidi se karakteristicna njuska. :palac: