Autor Tema: Auto mojih roditelja  (Posjeta: 205886 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Renegade

Auto mojih roditelja
« Odgovori #120 : 15 Kolovoza, 2011, 15:06:45 »
Citat: romyo;253306
Peti mjesec (Svibanj) '91 dolaze nam nase HR tablice. :)

.......

Netocno. Tek iza proglasenja samostalnosti je izradjen novi pravilnik i nove su se tablice pocele izcdavati iza 18.10.1991-e godine, s tim kako vozila s hrvatskim tablicama nisu mogla izici iz RH sve dok RH nije priznata kao samostalna drzava.
Onome tko je izmislio Facebook treba dat Nobelovu nagradu!
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

Offline krntija

Auto mojih roditelja
« Odgovori #121 : 15 Kolovoza, 2011, 15:39:20 »
:p Po svemu navedenom, mogu zakljucit sa velikom sigurnoscu da je fotka mog FICE na Jakusevcu okinuta u ljeto 1990., jer se sjecam da je 91" bio malo drukcije uredjen!  Na Skodi ne vidim regu, al mogla je bit i od Ceha, kojih je tad uz Poljake znalo biti na sajmu! Favoritke su se proizvodile od 1987. pa nije nis cudno da je tu na slici!:cool:
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline romyo

Auto mojih roditelja
« Odgovori #122 : 15 Kolovoza, 2011, 23:27:19 »
Citat: Renegade;253392
Netocno. Tek iza proglasenja samostalnosti je izradjen novi pravilnik i nove su se tablice pocele izcdavati iza 18.10.1991-e godine, s tim kako vozila s hrvatskim tablicama nisu mogla izici iz RH sve dok RH nije priznata kao samostalna drzava.

Tocno. Isprika za dezinformaciju. :gosp:

Provjerio sam veceras, imam doma jos neke stare papire od moje ex Simce.
Nosila je jedno slovo F na regi, a regana je u 11. mjesecu '91.

EDIT / Pardon, dobila je bila slovo B.
Koji mi je vrag.... :(

Staviti cu slike ovih dana od nje... To je bila pila.
Simca Chrysler 1307 GLS.
« Zadnja izmjena: 15 Kolovoza, 2011, 23:34:48 romyo »

Offline Renegade

Auto mojih roditelja
« Odgovori #123 : 16 Kolovoza, 2011, 00:45:36 »
Citat: romyo;253502
........

.......

Nista strasno. Samo godina proizvodnje......:rofl::rofl::rofl::rofl::palac:
Onome tko je izmislio Facebook treba dat Nobelovu nagradu!
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
Auto mojih roditelja
« Odgovori #124 : 16 Kolovoza, 2011, 14:36:58 »

Offline krntija

Auto mojih roditelja
« Odgovori #125 : 16 Kolovoza, 2011, 18:45:47 »
Kakav INFO o ovom crvenom Sunbeamu?? Kad je slikano, tvoj auto, dije zavrsil??
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline Looka-zg

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #126 : 16 Kolovoza, 2011, 19:19:23 »
to trenutno u mojem vlasnistvu, posto je to od starog prvi auto bil kaj si je kupil i ide samnom u grob u kakvo got stanju bil, previse sam se u djetinjstvu vezal za tog engleza ... ovo slikano kada ga je nasljedil 405 Break, stari se teska srca odlucio na taj potez al presudilo je sta je dijelove bilo nemoguce nac, tipa obicne kugle i krajnici, a za reparaturu su trazili i po 100 maraka, sto je u ono vrijeme bilo puno previse ... danas se krajnici nadju za 50 kuna na ebayu NOVI ... eto starom jos dan danas zal i kad gleda sve blagodati ebaya i dijelova za njih dodje mu da zaplace ... i pomalo ga opet hvata sentimentalnost pa izgleda da bude skoro u pogonu

Inace zanimljivo je kod ovog sunbeama, da je auto kad ga je stari uzel ajmo rec do 88, prije rata bil uredno servisiran i odrzavan u Belgiji posto je u Belgiji bila podruznica UK chrylsera i oni su blii glavni za EU, auto je kupljen od familijskog auto pacijenta, nije vozen po kisi i snijegu vozen je u slapama i valjda ga je po suncu pokrival ceradom :D ... bil je De Luxe, sa dodatnom opremom koja se nije vidjala na obicnim cestovnim sunbeamima ... neki to mogu zamjetit po prednjoj masci sa okruglim i kockastim farovima ... ko kuzi zna da su bili ili po dva okrugla ili jedan kockasti, imal je u interijeru rukohvate siceve u kozi, upaljac i tak jos neke dodatke kaj su dolazili u onom vremenu ... eto to je pricica o doticnom autu :D

Offline krntija

Auto mojih roditelja
« Odgovori #127 : 17 Kolovoza, 2011, 16:56:57 »
Citat: Looka-zg;253651
to trenutno u mojem vlasnistvu, posto je to od starog prvi auto bil kaj si je kupil i ide samnom u grob u kakvo got stanju bil, previse sam se u djetinjstvu vezal za tog engleza ... ovo slikano kada ga je nasljedil 405 Break, stari se teska srca odlucio na taj potez al presudilo je sta je dijelove bilo nemoguce nac, tipa obicne kugle i krajnici, a za reparaturu su trazili i po 100 maraka, sto je u ono vrijeme bilo puno previse ... danas se krajnici nadju za 50 kuna na ebayu NOVI ... eto starom jos dan danas zal i kad gleda sve blagodati ebaya i dijelova za njih dodje mu da zaplace ... i pomalo ga opet hvata sentimentalnost pa izgleda da bude skoro u pogonu

Inace zanimljivo je kod ovog sunbeama, da je auto kad ga je stari uzel ajmo rec do 88, prije rata bil uredno servisiran i odrzavan u Belgiji posto je u Belgiji bila podruznica UK chrylsera i oni su blii glavni za EU, auto je kupljen od familijskog auto pacijenta, nije vozen po kisi i snijegu vozen je u slapama i valjda ga je po suncu pokrival ceradom :D ... bil je De Luxe, sa dodatnom opremom koja se nije vidjala na obicnim cestovnim sunbeamima ... neki to mogu zamjetit po prednjoj masci sa okruglim i kockastim farovima ... ko kuzi zna da su bili ili po dva okrugla ili jedan kockasti, imal je u interijeru rukohvate siceve u kozi, upaljac i tak jos neke dodatke kaj su dolazili u onom vremenu ... eto to je pricica o doticnom autu :D

:p E sad sam zadovoljan! Dobra i opsirna povijest! Odma sam skuzio da je bolja varijanta po okruglim lampama !:pda:

Offline krntija

Auto mojih roditelja
« Odgovori #128 : 30 Listopada, 2011, 18:05:29 »
:sok:  AJMO novi forumasi!!  Da vidimo fotografije iz vasih familijarnih albuma!! Ako su vasi imali auto, motor, kamion ili neki drugi motorni pogon, ne sramite se, slobodno nam pokazite to zanimljivo vozilo iz proslih dekada!! Mozeju i vozila sire i uze familije, a pogotovo autobusi kojima ste se transportirali prema moru ili unutrasnjosti (CROATIA TRANS; SAP LJUBLJANA; NIS EXPRES), potpuno nebitno, glavno da ga vidimo!;)

:njam: Evo mene ponosnog na bacenom PEUGEOT-u 403, negdje na Gracanskoj cesti pocetkom 80-tih godina. Pocupal sam mu znakove, ostalo su raznesli cigani!!:sok:

Offline krntija

Auto mojih roditelja
« Odgovori #129 : 31 Listopada, 2011, 17:20:06 »
:balki: malo prokopajte po familijarnim albumima; pa ni vrag da vise nitko nema nis od vozila na fotografijama; nismo bili bas Amerika, ali bar je Ficeka bilo dosta za videti, zato se potrudite i tu i tamo postavite ovdje sebe dok ste bili mali ( s nekim autom u pozadini) ili svoju rodbinu!! :sok:

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

Auto mojih roditelja
« Odgovori #130 : 02 Studenoga, 2011, 10:18:16 »
:njam: Evo mene ponosnog na bacenom PEUGEOT-u 403, negdje na Gracanskoj cesti pocetkom 80-tih godina. Pocupal sam mu znakove, ostalo su raznesli cigani!!:sok:

Ovakvog je čini mi se imao moj stari 70-ih, stara se sunčala na krovu, to je bio lim. kad smo se selili ostao je par dana bez nadzora, pa ga je gore pomenuta manjina rastavila. Još i danas teku suze....
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Looka-zg

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #131 : 02 Studenoga, 2011, 13:00:53 »
jaooo 403 je zvijer koje danas vise nema na cestama .... to bi bilo lijepo restaurirat

Offline Stojadin

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #132 : 03 Studenoga, 2011, 13:07:28 »
Glede fićeka kolege renault 4 :
Tu mi nešto ne štima. Ima reg Pu121-94 a nije teksas ( kontraš )
Prvi fiće sa "normalnim" vratima su se pojavili 67/68 godine i na
PU području su imali registracije koje su počinjale sa 140 xx.
Tada se reg pločice nisu mogle prenositi.
Možda je ovaj fićek prepravljeni kontraš?
I Zastave su automobili! Ma što neki mislili o njima!

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Auto mojih roditelja
« Odgovori #133 : 03 Studenoga, 2011, 14:04:32 »
Citat: romyo;253502
Tocno. Isprika za dezinformaciju. :gosp:

Provjerio sam veceras, imam doma jos neke stare papire od moje ex Simce.
Nosila je jedno slovo F na regi, a regana je u 11. mjesecu '91.

EDIT / Pardon, dobila je bila slovo B.

Staviti cu slike ovih dana od nje... To je bila pila.
Simca Chrysler 1307 GLS.

Inace, samo da malo replyam na  ovu spiku... Prvi, ali PRRRRVIIIII auto u Primorsko-goranskoj zupaniji  koji je ''na legalni nacin'' dobio tablice je Renault 4 nadaleko i  nasiroko poznatog Mestra od malina 'z Martinova se-LA ... :D Mestar od ''malina'' nema veze sa malinama (''rubus-idaeus'') nego je malin - mlin!!! Jedina preostala vodenica na grobinščini...
On ima tablicu RI - 112 - A a kako tablica pocinje od 100, znaci da je dvanaesti...
Saaaaamooo, neeee neee :aa: On još dan danas prica kako je '' bil prrr-VI va redu'' ... ''...od jutra san čekal, va Riku san prišal pre nego ća su mlikarice onda va Riku hodile :D (A to je, za one neupucene jaaaaaakoo jako rano... :D op.a. ) i tamo san čekal ka mona da se MUP otvo-RII a kad ono, dvane'stiii... Ma san zijal da kade su ti vragi pre me-NE bi-LI  kad san ja tu od jutra!!!'' :lol:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

Auto mojih roditelja
« Odgovori #134 : 03 Studenoga, 2011, 14:57:05 »
To su bili nevidljivi ljudi iz sjene:ghh:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.