Autor Tema: Auto mojih roditelja  (Posjeta: 205652 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AutoJura

• Senior member
    • http://www.autojura.hr
Auto mojih roditelja
« Odgovori #255 : 22 Listopada, 2012, 14:59:37 »
Citat: kenmeri;347102
Kak je frik rekao nemoj da ti ga svinje pojedu čuvaj ga dalje od njih.

Na dizalici je koju ne koristim pa nemogu do njega. A i nemam svinja u blizini.

Offline kenmeri

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #256 : 24 Listopada, 2012, 18:40:46 »
Tata mi je imao PAZI SAD Pontiac Trans am :lizi: Smokey i Bandit :D
Evo guzice :)

http://tinyurl.com/9xhbs2z

Nije da se pravim važan ali...Ima li boljeg!?
-
« Zadnja izmjena: 24 Listopada, 2012, 18:43:01 kenmeri »

Offline krntija

Auto mojih roditelja
« Odgovori #257 : 24 Listopada, 2012, 20:04:56 »
:sok: i kad je to bilo?Jel bio auto u Zagrebu?
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline krntija

Auto mojih roditelja
« Odgovori #258 : 05 Studenoga, 2012, 18:57:26 »
:pda:  Dosta je novih forumasa, tek pristiglih sa cijele teritorije bivse Jugoslavije, pa je red da ponovim 1. post u ovoj rubrici! :)  Mozda netko od njih ima materijala za kojim zudi ova rubrika!!

:vecernji::vecernji::vecernji::vecernji:AUTO MOJIH RODITELJA
Malo surfajuci po forumu, dobio sam ideju za otvaranje ove nove teme. Ako su vam roditelji imali auto ili motor, i pritom i fotoaparat kojim su ponosno slikali svog motoriziranog ljubimca sa familijom , a vi imate tu slikicu u albumu ili na zidu, onda naprijed sa objavom da se i mi divimo tom fotografskom uratku.
:njam::njam:Tko ima digitalni aparat, jednostavno odfotografirajte originalnu fotografiju, a jos bolje ide sa scanerom!!
Dobro je i navesti kad je slikano i do kada je auto bio u familiji. Ako se promjenilo vise auti kroz godine, a fotke postoje, sve stavite !! Moze i od dede ako ga je posjedovao! Teta, tetak, ujak, ujna , kao i prekomorski rodjaci takodjer dolaze u obzir!!
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline deda

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #259 : 05 Studenoga, 2012, 19:44:50 »
Ja imam slika kolko hoćeš od 1947 na ovamo,od starog pa mene,ali nemam pojma kak bi to skeniral i metnul na forum,jedino da mi netko dođe  i pomogne.Ima Jeep Vilis,TA, Olimpia Julka,pa NSU max,Nsu Pretis ,DKV1000s,Dkv Junior,Fičeka kontraša,Tristača,Fiata 850svih modela ,125p,Embička ,Shevroleta repaša,itd.Sve su slike iz doba kada su ti auti bili kod nas u vlasništvu.

Offline krntija

Auto mojih roditelja
« Odgovori #260 : 05 Studenoga, 2012, 20:21:37 »
Citat: deda;350366
Ja imam slika kolko hoćeš od 1947 na ovamo,od starog pa mene,ali nemam pojma kak bi to skeniral i metnul na forum,jedino da mi netko dođe i pomogne.Ima Jeep Vilis,TA, Olimpia Julka,pa NSU max,Nsu Pretis ,DKV1000s,Dkv Junior,Fičeka kontraša,Tristača,Fiata 850svih modela ,125p,Embička ,Shevroleta repaša,itd.Sve su slike iz doba kada su ti auti bili kod nas u vlasništvu.

To ti ja napravim, ti samo skupi slike! Imas moj telefon pa se lako dogovorimo.

Offline deda

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #261 : 05 Studenoga, 2012, 20:37:17 »
Ajd ja ću ih sve skupit pa se ćujemo,a da zaboravio sam i da imam slike staroga sa moto trka na zg hipodromu,Preluci i dok je vozio motokros za državnu reprezentaciju sa Javom, tamo do 1962 god.

Offline taxi80

Auto mojih roditelja
« Odgovori #262 : 05 Studenoga, 2012, 20:58:20 »
Deda,jedva čekam da to vidim:njam:
opel kadett d

Offline kenmeri

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #263 : 05 Studenoga, 2012, 21:27:55 »
Nisi jedini taxista i drugi bi vidjeli :D

Offline mpavluk

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #264 : 06 Studenoga, 2012, 22:29:19 »

Sjajna ideja za fotke iz obiteljskih albuma pa evo nekoliko mojih vulgaris digitaliziranih sa vanzemaljcima od blica na njima. Ima tu našeg starog tristaća u prigodi krštenja mog starijeg buraza, to je moja nana sa stričevim figuarom kontrašem koji je neslavno završio, pa je tu i još stariji kontraš mog ujaka na svadbi i nekom salašu ili to čak i nije isti, nebitno! Pozdravi od naših starih kojih nažalost više nema! :gosp:
No sigurno nas od gore gledaju i sa ponosom pomažu sve naše projekte posvećene njima jer Bog zna moj trile je tribute mom pokojnom ocu! M.
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

Offline mpavluk

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #265 : 08 Studenoga, 2012, 23:08:40 »

Ovo je moje vrijeme za ove nekreativne poslove bez žuljeva pa u ovome postu ima još dosta toga iz kotačne povijesti moje obitelji. Dakle vidite bijelca stojdžaru mog pokojnog strica koji naravno fotografira pa se vidi samo uzor za moje sadašnje brkove i strasti u životu, moj otac. Na tunniranom biciklu sam naravno ja (obrati pažnju na guvernal!) pa je tu buraz poslije odvoženog tzv. biciklističkog trimbija od Subotice do jezera Palić. A posebna noćna ptica izvađena iz obiteljske ropotarnice posebno za ovu prigodu koja pridržava žutu vw neman je prva, druga najstarija bicikla grada Subotice osim valjda onih sa pedalama na velikom prednjem ketaču. Fr. Langenhan, Zella Mehlis model METEOR REKORD koliko sam uspio dešifrirati al još ni blizu nisam da ju krenem sređivati jer još čeka i "budženi" automatik 3m moje mladosti. Ono čudo kojemu mislite sigurno nije mjesto tu je nevjerojatan detalj iz aeronautičke povijesti ovih prostora naime takvo je bilo sjedalo na Sariću I, prvom avionu ovih prostora napravljenom od strane Subotičkog sina Hrvatske-Bunjevačke nane genijalnog konstruktora aeroplana, automobila, motorkotača, atlete, mehaničara, bicikliste i što sve ne IVANA SARIĆA. Kviz pitanje je autek koji je također kulučio pod našom cipelom pa drage kolege uz ona dva prezgodna manekena je auto? Marka, model i država proizvodnje? M.
« Zadnja izmjena: 08 Studenoga, 2012, 23:17:52 mpavluk »
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

davoros

• Gost
Auto mojih roditelja
« Odgovori #266 : 09 Studenoga, 2012, 01:04:56 »
Ako misliš na ovu posljednju to je Moskvič Aleko, motor 1600 kubika od Lade. Znam kad je izašao da smo ga uvijek mješali sa Samarom.

Offline grafit

• Senior member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #267 : 09 Studenoga, 2012, 15:01:25 »
prednji kraj kopija R 18 zadnji krajzrelov  a motor mislim da je bio baš od moskvića .Krajem 80 su dolazili na prve servise u Mehanizaciju Zadar gdje sam bio na praksi, zajedno sa zadnjim krikom tehnologije škodom favorit

Offline deda

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #268 : 09 Studenoga, 2012, 15:04:06 »
Motor je bio od Lade,uzdužno postavljen,kao kod Audia.

Offline grafit

• Senior member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #269 : 09 Studenoga, 2012, 21:28:28 »
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/248/alekouzam331enginewitht.jpg/][/URL]
mislim iako sam zadnji moskvićev motor vidio prije 17-18 god da je ovo čisti moskvić ,vjerovatno su kasnije stavljali i ladine motore