Autor Tema: Auto mojih roditelja  (Posjeta: 205763 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

SCARY

• Gost
Auto mojih roditelja
« Odgovori #270 : 09 Studenoga, 2012, 22:16:13 »
u aleko su ubacivani i moskvič 1.5 i lada 1.6 motori... i oba motora su bila na našem tržištu...

davoros

• Gost
Auto mojih roditelja
« Odgovori #271 : 10 Studenoga, 2012, 00:11:53 »
Istina, ja sam sjedio u 1,6 i znam da je čovjek pričao da je Ladin motor, a postojao je i 1,5. Negdje sam čitao da je auto u biti kopija Simce/Talbota 1307, da li je to istina i da ima dosta konstrukcijskih sličnosti sa Audijem 80?

Offline mpavluk

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #272 : 10 Studenoga, 2012, 01:16:05 »
Na fotki je 1.5 bravo grafit! Ovaj je imao taj  motor iako su ugrađivali i Lađin 1.6 puno trajniji i bolji! Moskvič Aleko (po nekom ruskom heroju) 2141 S, trošio ko avion, ljuljao ko brod, prevozio ekipe ko kamion, hrđao ko ralica za snijeg itd. Zanimljivost kupljen kao zamjena za već uplaćeni Yugo 55 Skala, plastikana sa dubokim branicima. Sličnosti sa audijem 80 neću ni komentirati no u praksi nebo i zemlja! M.
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

Offline deda

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #273 : 10 Studenoga, 2012, 08:14:50 »
Vidiš tko bi rekao,ja nikada nisam vidio Aleko sa Moskvićevim motorm,niti ćuo za to.Doduše samo dva su bila kod mene u radioni,nakon ovog drugog više nisam htio ni ćut da nešto radim na njima,užaš živi.

Offline grafit

• Senior member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #274 : 10 Studenoga, 2012, 13:28:27 »
mijenjač je kopija audievog i pasatovog ,nažalost nikad nisam imao zadovoljstvo provozati to čudo tehnike:rofl:

Offline deda

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #275 : 10 Studenoga, 2012, 20:51:38 »
Mora se priznat,bio je udoban za vozit,ali samo to i ništa više.Imao sam prilike voziti susjedovog kada ga je novog kupio da se pohvali.Nije ga imao dugo,jer mu se krvi napio.

Offline goran16v

Auto mojih roditelja
« Odgovori #276 : 17 Studenoga, 2012, 10:34:31 »
Koncepcija Aleka je zasnovana na Talbotu/Simci, s tim sto su bili prinudjeni da koriste postojece AZLK, a kasnije VAZ motore koji su postavljeni uzduzno i koji su bili predugi za poprijecnu ugradnju, pa su od Audia 100 C2, tj C3 prekopirali prednji ovjes. Evo ovdje sam nekad malo vise napisao:

http://www.oldschoolhr.com/forums/showthread.php?12864-Jest-Moskvich-nije-Moskvich&highlight=aleko
« Zadnja izmjena: 17 Studenoga, 2012, 10:49:33 goran16v »

Offline mpavluk

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #277 : 18 Studenoga, 2012, 19:50:32 »
Aleko od opela daleko!

Online krntija

Auto mojih roditelja
« Odgovori #278 : 26 Studenoga, 2012, 00:34:47 »
:) Kad ste se vec razvezali o Aleku, jedan sa Knezije se sprema put Ciosa, prosli tjedan mu je zakeljena ZUTA nalja na staklo! Vise o njemu sutra na ZG-ulicama! :mellow:
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline mpavluk

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #279 : 26 Studenoga, 2012, 07:42:26 »

The zvijer! Nepravedno nespominjani primjerak iz mog dvorišta, auto koji uskoro odlazi u otpis ili možda, mooožda doživi i treću mladost! Yugec '91 god. ciglih 45 konja, auto koji sam jos kao adolescent za matursko iz srednje dobio kao glavna manga
od strica bez 18 godina i bez šare naravno! Ne izgleda ni približno ovako sada a ako naleti neka budala kojoj se da kopati rovove da ga povari i pokrpa sva govna na njemu molim Boga da mu se produži muka na majčici zemljici! M

Offline mpavluk

• Antique Member
Auto mojih roditelja
« Odgovori #280 : 26 Studenoga, 2012, 07:43:53 »

The zvijer! Nepravedno nespominjani primjerak iz mog dvorišta, auto koji uskoro odlazi u otpis ili možda, mooožda doživi i treću mladost! Yugec '91 god. ciglih 45 konja, auto koji sam jos kao adolescent za matursko iz srednje dobio kao glavna manga
od strica bez 18 godina i bez šare naravno! Ne izgleda ni približno ovako sada a ako naleti neka budala kojoj se da kopati rovove da ga povari i pokrpa sva govna na njemu molim Boga da mu se produži muka na majčici zemljici! M.

Online krntija

Auto mojih roditelja
« Odgovori #281 : 03 Veljače, 2013, 20:49:53 »
:( Neslavan kraj familijarnog Yuga , sredina 80-tih!
:sok: Lada ga je dobro zdrmala! Milicija upravo pise zapisnik, a ja ko fotoreporter , skljocam s prozora!!
 :ghh:
hhh

lll
« Zadnja izmjena: 25 Kolovoza, 2013, 23:45:46 krntija »
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Online krntija

Auto mojih roditelja
« Odgovori #282 : 30 Travnja, 2013, 18:55:01 »
Jos sam nasel fotke s autima iz djetinjstva ali zbog kvara uploada na forum za sad ih nemrem stavit. Tko ima fotke i moze stavit samo napred, s autekima vasih obitelji ili daljih rodjaka, svejedno!! :fie:
« Zadnja izmjena: 26 Kolovoza, 2013, 00:14:47 krntija »

Online krntija

Odg: Auto mojih roditelja
« Odgovori #283 : 26 Kolovoza, 2013, 00:24:19 »
 :hi: Novi forumasi i stari ako jos niste, fotografije sa vozilima vasih  staraca i blizih i daljih rodjaka trpajte s kratkim opisom u ovu rubriku!  :thmbup: Bilo bi steta da takve fotke odu u zaborav!!  :pleasantry:

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
Odg: Auto mojih roditelja
« Odgovori #284 : 26 Kolovoza, 2013, 15:58:32 »
Evo, Krntiij za dušu...  :P :P :P
Ovako... Već sam nekoliko puta pisao o našem voznom parku. Nekima preko PM-a, kao što je recimo Bluesberry, a nekima onako ''live'' odnosno ''s usana''  :)) :))
Za one koji ne znaju - vozim Renault 4 i za one koji se čude ''kako se to ljulja'' - reći ću samo da se ja ''ljuljam odmalena'' štono bi se reklo, jelte...  :))
Moj otac je vozio - Ami 8. Inače koliki mi je otac bio ''the boss faca''  :cool: :cool: govori i činjenica da se još dan danas smijem njegovoj spici:''Kad smo se mama i ja ženili SVIIIIIIII su imali svoju vilicu na piru...  :)) :)) '' Također, stari je oduvijek bio ''the faca'' pa je ''prrrviiiii u selu'' imao radio, a kasnije i televiziju pa su svi gledali u selu kako se onaj Amer šeće po muni, ćo. I ziher su imali glazbenu podlogu ...''...Bože, kako ne'ko može gore, a ja i Žuga ni na more...''  :))
Uglavnom... Mjesto slikanja je - Grobnik gdje su oni, da ne kazem JA jer... Piše dalje u tekstu... Znaci gdje su moi živjeli. Ovo je legendarno lučko naselje Bačina, danas je to poznato po - Metrou. Na slici su moj pokojni brat (e taj je bio lud ''luuud'' i definitivno postao legenda za života  :good: Recimo samo da je skakao u Mostaru sa starog mosta ''k'o vodu pit''.) i moja seka koja drži - mene. Naaaaaajslađe dijete koje je hodalo Grobnikom i okolicom. I ponosno poziraju i pokazuju mi moj novi auto - kao što rekoh - nisam htio ''izać'' dok mi nisu osigurali novi stan i auto. Pih, zamisli da sam na Grobniku morao odrasti... kakva bi tek onda budala bio.  :crazy:  :))

Nadalje... Ovo je slika sa mog prozora na Drenovi, tamo početkom-sredinom osamdesetih. Tatin novi Ami 8  :cool: Ne trebam ni reći da je danas malo drugačija situacija i da baš nema toliko praznih parkirnih mjesta.  :))

Nadalje... Ovo je legendarna Bubamaa mog legendarnog brata. Snimljeno tamo drugom polovinom osamdesetih. Ovo je Dijana sa makinom GS-a. Ovakvav je došao sa Krka gdje su skakali s autom u more, a blatobran je ''dao nekoj curi'' kojoj je dan-dva prije dao u Malom Lošinju dao broj telefona, ali je ona - izgubila papirić. Pa joj je pokojni brat napisao broj na blatobranu i rekao:''Evo, komad... Pa ako i ovo izgubiš, mislim da se ne trebaš ni javljat' više...''  :air_kiss:

I još dve slikice iz 1984. godine kad mi je brat išao u vojsku. Naravno da se skupio cijeli komšiluk. Ovo je trenutak kad je Crna ptica došla iz Beograda sa stricem i bratićem. Bratić Veljo pored auta - brat za volanom. Ima nešto u tim Citračima kako kaže onaj u Pretty Dajana:''500 kilometara - laaaadnoooooo...'' Sim tam - skoro pa hiljadarka. Ujutro kreneš - popodne si nazad. A danas uz svu silu autoputova i auta od milion konja - nitko ne ide nigdje i teško im je bez klime otić' i na more.  :meeting: :meeting: Pogle' tu sretnu i veselu facu nakon 500 kilometara ''u šutu''... Š'aaaas' kola,a...  :cool: :cool:  :pusi: :pusi:

I trenutak kad se ''poći mora''... Mama plače, stari daje daje lovu uz spiku:''Nemoj sve na jednom mjestu, sakrij u čarapu, nemoj da ti tko vidi koliko imaš para...''  :)) :)) Sestra, brat i ja... Sjećam se k'o da je bilo danas. Moj metalik crveni BMX  :cool: :cool: je naslonjen tu na banderu - ne vidi se...

Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?